ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Ο Φετφατζίδης, η σταθερότητα και η κατάκτηση του Κυπέλλου

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το 2019 που φεύγει και βρίσκει τον Παναθηναϊκό σε μια κατάσταση που ακόμα αναζητεί τον τρόπο για να σταθεροποιήσει την απόδοσή του και τα αποτελέσματά του, για τη μεταγραφή τύπου... Φετφατζίδη και για τον θεσμό που πρέπει να διεκδικήσει η ομάδα του Δώνη.

Ο Φετφατζίδης, η σταθερότητα και η κατάκτηση του Κυπέλλου

Γράφαμε σε τούτη εδώ τη γωνιά πριν από μία εβδομάδα πως μια καλή συγκομιδή για τον Παναθηναϊκό στα τρία τελευταία παιχνίδια της χρονιάς, με Λαμία – ΟΦΗ – Άρη θα ήταν το λιγότερο οι έξι βαθμοί. Δεν ήρθαν. Ήρθαν τρεις απέναντι στη Λαμία και δύο στα ματς με ΟΦΗ και Άρη, που είχαν σαφώς μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Αποτελέσματα που φέρνουν τον Παναθηναϊκό ισόβαθμο στην 5η θέση με τον Άρη και τη Λάρισα και τον στέλνουν στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας (10 αγώνες έχουν απομείνει) για να δώσει… μάχη προκειμένου να καταφέρει να μπει στην πρώτη εξάδα.

Δε θα διαφωνήσω με όσα είπε ο Δώνης χθες το βράδυ: θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός αντί για 22 βαθμούς να έχει 28 έως 30. Θα μπορούσε αν έπαιρνε ματς όπως αυτό στον Βόλο, που οι παίκτες του έστελναν την μπάλα έξω στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν, όπως αυτό στο Ηράκλειο, που ήταν καλύτερος από τον ΟΦΗ. Όχι όμως όπως στο χθεσινό, που ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ισάξιες ομάδες με τους ίδιους στόχους.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 899 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κι όπως θα μπορούσε η κεφαλιά του Κουρμπέλη να πάει μέσα και να έρθει η νίκη, έτσι θα μπορούσε να ήταν λίγα μέτρα πιο πίσω ο Φετφατζίδης και να λήξει το ματς «διπλό». Η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, αφού θα ήταν άδικο για έναν από τους δύο να έφευγε χωρίς πόντο στις αποσκευές του. Δε νομίζω και ότι «χάλασε» καμία απ’ τις δύο ομάδες αυτή η ισοπαλία, αν δούμε τη γενικότερη εικόνα του ματς.

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να έχει προβλήματα που πλέον δύσκολα μπορεί να τα λύσει, έχοντας φτάσει στη μέση της σεζόν. Το πρώτο και βασικότερο έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητά του, με τον Μακέντα να χάνει και χθες τετ α τετ και τον Περέα να δίνει πολλά στην ομάδα, αλλά όχι το εύκολο γκολ. Το δεύτερο έχει να κάνει με τη δημιουργία.

Όταν λείπει ο Ζαχίντ το πρόβλημα είναι τεράστιο, ειδικά όσο παραμένει ντεφορμέ ο Μπουζούκης. Για τον Νορβηγό έχουμε τονίσει και πάλι πως η κατάστασή του είναι πολύ δύσκολη εν όψει του καλοκαιριού και ο Παναθηναϊκός είτε θα πρέπει να ξεκινήσει από τώρα τις κουβέντες με τον ΑΠΟΕΛ μήπως καταφέρει να τον διατηρήσει στην ομάδα, είτε θα πρέπει να αναζητήσει τη διάδοχη λύση και να βρει έναν παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά.

Επίσης, πρέπει να αναζητηθεί και ποδοσφαιριστής με τα χαρακτηριστικά του Γιάννη Φετφατζίδη. Υπέροχος στο ένας εναντίον ενός, μπορεί να δημιουργήσει ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα και μόνιμη πηγή κινδύνου. Δεν έχει ο Παναθηναϊκός ποδοσφαιριστή με τα δικά του στοιχεία. Που μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει τη ζημιά. Γενικά, ο Άρης έχει ένα πολύ καλό ρόστερ και ο Δώνης είχε δίκιο που το χαρακτήρισε το τρίτο πιο ποιοτικό του πρωταθλήματος.

Εκεί που ο Παναθηναϊκός φαίνεται να δημιουργεί μια δυνατή γραμμή είναι στην άμυνά του. Και θα πούμε ξανά για τον Αχιλλέα Πούγγουρα. Το παιδί αυτό είναι ο πιο βελτιωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα. Χθες «έσβησε» τον Ιντέγε, έναν από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος και με την καθοδήγησή του έκανε καλύτερους και τους Νούνες και Αποστολάκη. Ένα παιδί που σύντομα θα το δούμε στην Εθνική Ελλάδος, αφού η εξέλιξή του είναι τρομερή.

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο 2020 έχοντας μπροστά του ένα ντέρμπι, αυτό με τον Ολυμπιακό και γενικά ένα πρόγραμμα που δεν του επιτρέπει να χαλαρώσει ούτε στιγμή. Και μέσα σ’ αυτό βάζω και το Κύπελλο. Η κλήρωση με τον ΠΑΣ Γιάννινα αφήνει φιλοδοξίες για πρόκριση στα προημιτελικά και για να δουν οι «πράσινοι» πως θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Όχι πως θα φτάσουν μακριά, αλλά πως θα τον κατακτήσουν. Άλλωστε στα μεγάλα τους παιχνίδια παρουσιάζονται ανταγωνιστικοί. Με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Άρη έχουν μόλις μία ήττα, αυτή στο «Βικελίδης» στο τραγικό ξεκίνημα της ομάδας. Και θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει και τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, αν στέκονταν λίγο πιο τυχεροί. Άρα δεν πρέπει να τους φοβίζει κανένα… συναπάντημα στο Κύπελλο με κάποιους από τους υπόλοιπους μεγάλους.

Όσο για το πρωτάθλημα; Είναι αναγκαίο να μπει ο Παναθηναϊκός στην εξάδα. Ο Δώνης εμφανίζεται σίγουρος, θα μου επιτρέψετε να κρατάω μια επιφύλαξη για το αν θα τα καταφέρει γιατί τα σκαμπανεβάσματα είναι πολλά και αν δεν βρει σταθερότητα, θα παλεύει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της τελευταίας αγωνιστικής.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.