ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ρητορική με μίσος και μπόλικη ερυθρόλευκη υποκρισία

Ένα οφσάιντ ήταν ικανό για να ξεράσει μίσος από την ερυθρόλευκη προπαγάνδα και να αποδείξει γιατί στην Ελλάδα… ό, τι δηλώσεις είσαι, ακόμη κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις επιχειρήματα (με ρητορική μίσους βέβαια) που κάποτε κατηγορούσες.

Ρητορική με μίσος και μπόλικη ερυθρόλευκη υποκρισία

Ένα οφσάιντ ήταν ικανό για να ξεράσει μίσος από την ερυθρόλευκη προπαγάνδα και να αποδείξει γιατί στην Ελλάδα… ό, τι δηλώσεις είσαι, ακόμη κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις επιχειρήματα (με ρητορική μίσους βέβαια) που κάποτε κατηγορούσες.

Ανεξάρτητα με το αν ο Ολυμπιακός αδικήθηκε ή όχι στο ματς με τον Βόλο, τα όσα έχουν ακολουθήσει είναι το λιγότερο κωμικά, φαιδρά και ξεπερνούν τα όρια της υποκρισίας. Από τη μια ένας Ολυμπιακός να ξερνάει ρητορική μίσους και να μιλάει για αδικίες με επιχειρήματα, τα οποία για μια 20ετία και βάλε κατηγορούσε, από την άλλη ένας Μπέος βγαλμένος από τα… ωραιότερα ποδοσφαιρικά παραμύθια να κατηγορεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη και να αποδεικνύει ότι… οι φιλίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο χαλάνε. Ακόμη και για τα οφσάιντ.

Και τι δεν έχουμε διαβάσει και τι δεν έχουμε ακούσει το τελευταίο 24ωρο. Η κόντρα Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ, έχει κάνει τους Πειραιώτες να βαδίζουν στα όρια της γραφικότητας και να περνάνε στην απέναντι όχθη με τρόπο υποκριτικό και αναμφίβολα ψεύτικο. Κάποτε είχαν τη ρητορική «φτιάξτε ομάδα να κερδίζετε και τη διαιτησία». Πλέον, πέρασαν στο εντελώς αντίθετο. Με μια διαφορά. Όταν τα έλεγε αυτά ο Ολυμπιακός, μέσω… κύκλων, διαρροών, non paper και άλλα πολλά, υπήρχαν επαναλαμβανόμενα διαιτητικά εγκλήματα και ένα ελληνικό ποδόσφαιρο βουτηγμένο στην παρακμή, την ανυποληψία, την απαγόρευση για τον διεκδικητή, τις κασέτες, την πρώτη παράγκα, τα… διδάξαμε ήθος, τους τραμπουκισμούς, την καθιέρωση της μόδας με γραμμές μέσω social media και άλλες πολλές «ομορφιές». Τότε, όμως, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις της εποχής, όλα πήγαιναν καλά, οι «υπερβολές» δε βοηθούσαν στην ανάπτυξη του προϊόντος και η διαιτησία δεν αλλοίωνε αποτελέσματα. Απλώς, έκανε λάθη. Τώρα, λάθη δε γίνονται, αλλά υπάρχουν αλλοιώσεις και εύνοιες για τον ισχυρό και τα «παραρτήματά» του. Αλήθεια, τα πιστεύετε αυτά που λέτε;

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 33.173 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Προφανώς και ο ΠΑΟΚ έχει γίνει ο ισχυρός και έχει εύνοιες. Δεν αντιλέγει κανείς σε αυτό, ούτε εμείς είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τον δικέφαλο του βορρά.  Κάνει… δουλειά το παρασκήνιο της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Δεν μπορεί, όμως, κανείς στην παρούσα φάση να τα βάλει στη ζυγαριά. Ούτε μπορεί κάποιος να μιλάει τώρα για διαιτητικά εγκλήματα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια όλα ήταν… μέλι γάλα. Υποκρισία, προπαγάνδα και τοποθετήσεις που δεν πείθουν κανέναν.

Η ουσία είναι μια. Κάποτε ο Ολυμπιακός έλυνε και έδενε για πολλά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πήρε πρωταθλήματα, Κύπελλα, είχε εύνοια, είχε το σύστημα δικό του και… απαγόρευε στον διεκδικητή να ανασάνει. Σε υπερβολικό βαθμό. Όμως, τότε τα… αποδημητικά πουλιά, που λέει και μια ψυχή, δεν έβγαζαν άχνα. Τώρα, ο ΠΑΟΚ πάει να αναλάβει τα σκήπτρα. Θα πει κάποιος «είναι σωστό αυτό;». Όχι, είναι η απάντηση. Και θα πρέπει, αν θέλουμε νορμάλ ποδόσφαιρο, να σταθούμε και σε αυτό. Στο πως δηλαδή το ελληνικό ποδόσφαιρο «πρέπει» πάντα να έχει τον ισχυρό. Σήμερα, όμως, καλό θα είναι όλοι όσοι σκεπτόμαστε με μια σχετική… υγεία, να καυτηριάσουμε τη ρητορική του Ολυμπιακού και των «γύρω γύρω». Μια ρητορική με μίσος, αλλά και μπόλικη υποκρισία…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.