ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Τρομερό πράσινο ρεκόρ με ασίστ!

Μία επίδοση, με την οποία έγραψαν ιστορία στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο.

Τρομερό πράσινο ρεκόρ με ασίστ!

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο σχετικό θέμα στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

Από πέντε κορυφαίες επιδόσεις περιόδου συνοδεύτηκε η νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί του Πανιωνίου Su Casa. Μία από αυτές όμως “έσπασε” τα στενά όρια της σεζόν και συνιστά ιστορική επίδοση για τους “πράσινους”. Ήταν αυτή των 36 ασίστ που είχαν στο ματς του “Σοφία Μπεφόν”. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε μέχρι σήμερα φτάσει τρεις φορές στις 34 ασίστ.

Ήταν κόντρα στον ΠΑΟΚ στις 23 Μαίου 2011 (105-65), κόντρα στον Κολοσσό H Hotels στις 1 Νοεμβρίου 2015 (107-66) και απέναντι στον Ηρακλή πριν από ένα μήνα (130-81). Οι 36 ασίστ που είχε σήμερα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέραν από την κορυφαία επίδοση στην ιστορία του, αποτελούν και τη δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Μεγαλύτερη όλων παραμένει εκείνη των 38 που είχε ο Ολυμπιακός στο ματς της σεζόν 1994-95 με τους Αμπελόκηπους (129-69). Το προηγούμενο ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος είχε ο Προμηθέας με 35 στο ματς της πρεμιέρας στη Λάρισα.

Οι πρωταθλητές όμως σημείωσαν τέσσερις ακόμη κορυφαίες επιδόσεις περιόδου για την ΕΚΟ Basket League…

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 48.620 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

*Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στον “αέρα” ήταν ολοκληρωτική στο σημερινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο Su Casa, το τελευταίο για το 2019. Οι “πράσινοι” σημείωσαν δύο κορυφαίες επιδόσεις περιόδου στα ριμπάουντ για την ΕΚΟ Basket League. Είχε 39 αμυντικά, ένα περισσότερο από εκείνα του Περιστερίου Winmasters κόντρα στο Λαύριο Megabolt για την 5η αγωνιστική και 55 συνολικά, πέντε περισσότερα από εκείνα που είχε ο ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα απέναντι στον Προμηθέα.

*Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο είχε 34/50 δίποντα και σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου σε εύστοχα σουτ δύο πόντων αφού το προηγούμενο ήταν τα 31 που είχε στην 6η αγωνιστική στη Λάρισα.

*Ρεκόρ περιόδου και οι 62 πόντοι που είχε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μέσα από την αντίπαλη ρακέτα. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 58 πόντων που είχε στο ματς με τη Λάρισα.

Σε ατομικό επίπεδο…

*11 από τις 36 ασίστ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έφυγαν από τα χέρια του Ταϊρίς Ράις και αποτελούν ρεκόρ καριέρας για τον Αμερικανό στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση των 39 αγώνων του σε αυτό, ήταν εκείνη των επτά που είχε στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ.

*Ο Ντίνος Μήτογλου πρόσθεσε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του στη φετινή ΕΚΟ Basket League, συνδυάζοντας την και με το δεύτερο του “double-double” αφού είχε 19 πόντους και 11 ριμπάουντ. Σε ανάλογη επίδοση είχε φτάσει και στο ματς με τον Ιωνικό Affidea με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο 23χρονος φόργουορντ μάλιστα έμεινε έναν πόντο μακριά από το ρεκόρ καριέρας του στο σκοράρισμα αφού είχε 20 πόντους στην 20ή αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2017-18 στα Τρίκαλα.

*Ο Γιώργος Παπαγιάννης με τους 18 πόντους του ξεπέρασε τους 500 στο 82ο παιχνίδι του στην ΕΚΟ Basket League.

*Ο Ίαν Βουγιούκας ξεπέρασε τους 1.800 πόντους καριέρας, έχοντας 12 στο σημερινό ματς που ήταν το 218ο του στην κατηγορία. Παράλληλα κόβοντας ένα σουτ αντιπάλου, έφτασε στις 153 τάπες και στην 21η θέση της λίστας τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη.

Παράλληλα ο 34χρονος σέντερ ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στις ασίστ. Είχε τέσσερις όσες ακόμη στο ματς της 23ης αγωνιστικής της σεζόν 2010-11 με την ΑΕΚ, δύο φορές στη σεζόν 2017-18 κόντρα στα Τρίκαλα και τον ΠΑΟΚ και στον 1ο ημιτελικό των περσινών ημιτελικών με το Περιστέρι Winmasters.

*Η μοναδική ασίστ του στο σημερινό παιχνίδι ήταν και η 100ή για τον Ρίον Μπράουν στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Από την άλλη πλευρά, ο Δημήρτης Βεργίνης έγινε ο 63ος παίκτης στην ιστορία της ΕΚΟ Basket League που έφτασε τις 275 εμφανίσεις Πρωταθλήματος.

*Ο Πανιώνιος Su Casa έμεινε για πρώτη φορά χωρίς τάπα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.