ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Κόντε ή Μπεργκ;

Ο Παναθηναϊκός δείχνει να ανεβάζει τον πήχη του όσον αφορά τον επιθετικό που θα επιχειρήσει να φέρει το καλοκαίρι και αυτό είναι ένα πολύ θετικό δείγμα για τη γενικότερη πολιτική του και σκέψη του. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Κόντε ή Μπεργκ;

Είναι πολύ θετικό να ακούγονται ονόματα που ναι μεν κοστίζουν ακριβά και ανεβάζουν τον βαθμό δυσκολίας απόκτησής τους, πλην όμως αν καταφέρει ο Παναθηναϊκός να τους ντύσει στα πράσινα θα ανεβάσει και το επίπεδό του. Τέτοιο όνομα είναι σαφώς του Μάρκους Μπεργκ, τέτοιο είναι και του Αντόνιο Κόντε.

Ο Ισπανός, που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα εν όψει καλοκαιριού, είχε απασχολήσει τον Παναθηναϊκό πριν από 1,5 χρόνο. Και μάλιστα πολύ σοβαρά. Και όχι μόνο τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε είχε σημειώσει 33 γκολ σε δύο χρόνια παρουσίας στον ΠΑΣ Γιάννινα, άρα ήταν παραπάνω από λογικό να μπει στο μάτι όλων των μεγάλων. Σοφή και η κίνηση του Χριστοβασίλη όταν τον αποκτούσε να του βάλει ρήτρα λίγο χαμηλότερη του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Χρήματα που έδωσε τελικά η Μπανίγιας και τον πήρε στα Εμιράτα.

Ο Ισπανός δείχνει και εκεί την εκτελεστική του δεινότητα. Περισσότερα από 25 γκολ σε 1,5 χρόνο τον κάνουν έναν από τους καλύτερους σκόρερ του πρωταθλήματος. Στα 32 του χρόνια θα αποτελούσε ιδανική επιλογή για τον Παναθηναϊκό. Κουβαλώντας εμπειρία, πολλά γκολ και σίγουρα γνώση για το που έρχεται, λόγω της προηγούμενης παρουσίας του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός προφανώς και πρέπει να ασχοληθεί μαζί του αν οι συνθήκες το ευνοούν. Δε βρίσκεις εύκολα ποδοσφαιριστή με τα δικά του χαρακτηριστικά. Ο Κόντε είναι επιθετικός από το “πάνω ράφι”. Που θα σου βάλει 15-20 γκολ και όχι 8-10 που μπορεί να βάλει ο Μακέντα.

Ένας φορ επιπέδου… Μπεργκ. Και στο ερώτημα Ισπανός ή Σουηδός, η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει διαφορά. Μπορεί ο κόσμος να έχει… καψούρα με τον Μπεργκ, εκείνον να ήθελε να δει να φοράει και πάλι τα πράσινα, αλλά ίδιου επιπέδου σκόρερ είναι και ο Κόντε. Για όσους τον έχουν δει να αγωνίζεται, είναι εύκολο να απαντήσουν στο αν ο Ισπανός έχει το ένστικτο του σκόρερ.

Και αυτό ακριβώς είναι που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Έναν… killer, που να μπορεί να τελειώνει τις φάσεις με μεγάλη ευκολία.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...