Είναι πολύ θετικό να ακούγονται ονόματα που ναι μεν κοστίζουν ακριβά και ανεβάζουν τον βαθμό δυσκολίας απόκτησής τους, πλην όμως αν καταφέρει ο Παναθηναϊκός να τους ντύσει στα πράσινα θα ανεβάσει και το επίπεδό του. Τέτοιο όνομα είναι σαφώς του Μάρκους Μπεργκ, τέτοιο είναι και του Αντόνιο Κόντε.

Ο Ισπανός, που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα εν όψει καλοκαιριού, είχε απασχολήσει τον Παναθηναϊκό πριν από 1,5 χρόνο. Και μάλιστα πολύ σοβαρά. Και όχι μόνο τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε είχε σημειώσει 33 γκολ σε δύο χρόνια παρουσίας στον ΠΑΣ Γιάννινα, άρα ήταν παραπάνω από λογικό να μπει στο μάτι όλων των μεγάλων. Σοφή και η κίνηση του Χριστοβασίλη όταν τον αποκτούσε να του βάλει ρήτρα λίγο χαμηλότερη του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Χρήματα που έδωσε τελικά η Μπανίγιας και τον πήρε στα Εμιράτα.

Ο Ισπανός δείχνει και εκεί την εκτελεστική του δεινότητα. Περισσότερα από 25 γκολ σε 1,5 χρόνο τον κάνουν έναν από τους καλύτερους σκόρερ του πρωταθλήματος. Στα 32 του χρόνια θα αποτελούσε ιδανική επιλογή για τον Παναθηναϊκό. Κουβαλώντας εμπειρία, πολλά γκολ και σίγουρα γνώση για το που έρχεται, λόγω της προηγούμενης παρουσίας του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός προφανώς και πρέπει να ασχοληθεί μαζί του αν οι συνθήκες το ευνοούν. Δε βρίσκεις εύκολα ποδοσφαιριστή με τα δικά του χαρακτηριστικά. Ο Κόντε είναι επιθετικός από το “πάνω ράφι”. Που θα σου βάλει 15-20 γκολ και όχι 8-10 που μπορεί να βάλει ο Μακέντα.

Ένας φορ επιπέδου… Μπεργκ. Και στο ερώτημα Ισπανός ή Σουηδός, η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει διαφορά. Μπορεί ο κόσμος να έχει… καψούρα με τον Μπεργκ, εκείνον να ήθελε να δει να φοράει και πάλι τα πράσινα, αλλά ίδιου επιπέδου σκόρερ είναι και ο Κόντε. Για όσους τον έχουν δει να αγωνίζεται, είναι εύκολο να απαντήσουν στο αν ο Ισπανός έχει το ένστικτο του σκόρερ.

Και αυτό ακριβώς είναι που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Έναν… killer, που να μπορεί να τελειώνει τις φάσεις με μεγάλη ευκολία.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου