ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Παναθηναϊκός: Για την πρώτη υπέρβαση της χρονιάς

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην τελική ευθεία για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχοντας ως στόχο την πρώτη ποδοσφαιρική υπέρβαση του 2020. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός: Για την πρώτη υπέρβαση της χρονιάς

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην τελική ευθεία για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχοντας ως στόχο την πρώτη ποδοσφαιρική υπέρβαση του 2020. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας

Η νέα χρονιά ήρθε, λοιπόν, και μαζί της το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς. Ντέρμπι “αιωνίων” νωρίς – νωρίς, σε άδειο φόντο, λόγω της τιμωρίας των ερυθρόλευκων. Το απόλυτο ποδοσφαιρικό ματς του ελληνικού πρωταθλήματος ανοίγει το 2020, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει ξανά ως αουτσάιντερ, αλλά με τη λογική του να κάνει τη ζημιά, όπως έχει συμβεί σε όλες τις φετινές αναμετρήσεις με τέτοιου τύπου αντιπάλους.

Θυμίζουμε: 1-1 με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι “πράσινοι” ήταν καλύτεροι. 2-2 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, εκεί που για δευτερόλεπτα το “τριφύλλι” δεν έφυγε με το ένα μεγάλο “διπλό” από τη Θεσσαλονίκη. 3-2 την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, με μυθική ανατροπή στη μεγαλύτερη φετινή επικράτηση της ομάδας του Γιώργου Δώνη. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σχεδόν εξαιρετικός, άριστα στημένος, διαβασμένος και προσηλωμένος στο πλάνο και την τακτική του για να πάρει θετικά αποτελέσματα.

Η λογική στον αγώνα του “Γ. Καραϊσκάκης” δε θα αλλάξει. Οι “πράσινοι” θα πάνε στην αναμέτρηση με τη… στάμπα του αουτσάιντερ κολλημένη πάνω τους και θα προσπαθήσουν να κάνουν το παιχνίδι που πρέπει για να φύγουν με χαμόγελα από το Φάληρο. Ο πρώτος στόχος είναι η ομάδα να μη χάσει. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να ακολουθήσει πάνω – κάτω την ίδια συνταγή που ακολούθησε στα προηγούμενα ντέρμπι της σεζόν. Σφικτό κέντρο, αποφυγή λαθών,  καλή ανασταλτική λειτουργία, δυναμισμός και πάθος από τους ποδοσφαιριστές, εκμετάλλευση των ευκαιριών που θα δοθούν. Αν οι ποδοσφαιριστές κάνουν όλα αυτά στο Φάληρο, τότε έχουν πιθανότητες να πάρουν αποτέλεσμα απέναντι στον, αναμφισβήτητα, πιο ποιοτικό Ολυμπιακό.

Σε ό, τι έχει να κάνει με τα πλάνα του Γιώργου Δώνη σε επίπεδο ενδεκάδας, η κατάσταση είναι λίγο – πολύ γνωστή. Διούδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μακέντα είναι οι σίγουροι, ενώ παίζεται μια θέση μεταξύ Ζαχίντ και Περέα, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα. Τα υπόλοιπα, την Κυριακή στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ