ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Δώνης: «Το συμβόλαιο του Κόντε είναι πάνω από 1,5 εκατ.»

Ο Γιώργος Δώνης... ξέκοψε κάθε συζήτηση για τον Πέδρο Κόντε αναφερόμενος στα μεταγραφικά. Ολες οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού.

Δώνης: «Το συμβόλαιο του Κόντε είναι πάνω από 1,5 εκατ.»

Ο Γιώργος Δώνης… ξέκοψε κάθε συζήτηση για τον Πέδρο Κόντε αναφερόμενος στα μεταγραφικά. Ολες οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού.

Aναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Δώνης στην κάμερα της NOVA για:

Tο 2019: «Οι χρονιές στο ποδόσφαιρο είναι λίγο διαφορετικές… Είναι δυο εξάμηνα κάθε έτους. Για εμένα αυτό ισχύει. Η περίοδος η ποδοσφαιρική ξεκίνησε 2018 καλοκαίρι με 2019 καλοκαίρι. Άρα δεν κάνουμε αξιολόγηση ενός ημερολογιακού έτους. Οι ποδοσφαιρικές χρονιές αξιολογούνται διαφορετικά. Δεν θεωρώ ότι ήταν δύσκολη χρονιά. Θεωρώ ότι για τα δεδομένα που λειτουργήσαμε, η προηγούμενη σεζόν είχε ενδιαφέρον, με παιδιά να βγαίνουν στην επιφάνεια. Νομίζω ότι αυτό ανήκει στο παρελθόν και προσπαθούμε να υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα στην ομάδα Έχει σταθεροποιηθεί και το οικονομικό. Είναι καλύτερα τα πράγματα. Είναι μια βάση για να μπορεί ο Παναθηναϊκός να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον».

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 102.916 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Τους στόχους για τη νέα χρονιά και το δεύτερο μισό της σεζόν: «Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα να γίνεται ανταγωνιστική και να διεκδικεί το κάθε παιχνίδι. Αν πριν χρόνια λέγαμε ότι ένας τίτλος στην Ελλάδα θα ήταν κάτι μεγάλο για τον Παναθηναϊκό δεν θα ήταν άξιο σχολιασμού. Οι συνθήκες στη ζωή αλλάζουν και για εμάς αυτή τη στιγμή έχει ενδιαφέρον να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου, να δούμε κόσμο στο γήπεδο και να διεκδικήσουμε τον τίτλο…».

Όσα συνέβησαν με τους διαιτητές και την αποχή που δεν έγινε: «Επηρεάζει κι όχι μόνο εμάς, αλλά όλες τις ομάδες που κάνεις ένα πρόγραμμα για το επόμενο παιχνίδι… Από την άλλη πλευρά είναι λογικό όταν βλέπεις αυτή τη διαδικασία κι αυτό που συμβαίνει, ξέραμε ότι μέχρι την Τετάρτη ότι δεν θα παίξουμε κι αμέσως μετά έπρεπε να προετοιμαστούμε για το ματς.

Είμαστε επαγγελματίες, οι περισσότερες πιθανότητες ήταν να μην διεξαχθεί πρωτάθλημα, όμως περνούν τα χρόνια και μερικά πράγματα και γεγονότα παραμένουν θλιβερά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν είναι ασέβεια προς εμάς… Είναι στον τρόπο που λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και το έχω ξαναπεί πως κανείς δεν ενδιαφέρεται για την πρόοδό του και την ύπαρξη ενός θεσμικού πλαισίου. Για εμένα όλα λύνονται σε μια μέρα και δεν θέλει κανείς να τα λύσει. Όταν θα θεσπίσεις νόμους και κανόνες όλα λύνονται. Στην Ελλάδα αν δεν υπάρχει φόβος, δεν κλείνει κανείς το στόμα του. Αυτό θα συνεχίζεται πάντα γιατί κανείς δεν θέλει να επέμβει…».

Την τιμωρία της έδρας του Ολυμπιακού: «Έχουμε μεγαλύτερο πλεονέκτημα στο κομμάτι του κόσμου γιατί τα περισσότερα ματς τα παίζουμε χωρίς κόσμο εμείς σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό. Είμαστε πιο συνηθισμένοι για να προσαρμοστούμε καλύτερα στις συνθήκες. Από την άλλη, είμαστε μια ομάδα που εξαιρώντας τα παιχνίδια με Άρη και ΟΦΗ, σε όλα τα υπόλοιπα ήμασταν ή καλύτεροι ή ισάξιοι με τον αντίπαλο. Άρα από τη δική μας πλευρά θέλουμε να είμαστε καλοί στο τακτικό κομμάτι, να έχουμε αυτοπεποίθηση σε υψηλό επίπεδο με τη μπάλα στα πόδια. Δεν μπορείς να σκεφτείς μόνο την άμυνα απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα όταν παίζεις με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και μετά θα έλεγα ΑΕΚ, έχει ενδιαφέρον το τακτικό κομμάτι γιατί με εμάς έχουν αυτοματοποιημένα πράγματα στην τακτική τους. Θα είναι συνδυασμός τακτικής συμπεριφοράς όπως και το πρώτο ντέρμπι και το κομμάτι που θα κρίνει το ματς θα είναι πόσο δυνατοί θα είμαστε εμείς με τη μπάλα στα πόδια και πόσο θα είμαστε δυνατοί σε όλες τις μονομαχίες για να βγούμε νικητές και στο ατομικό κομμάτι. Απέναντι σε μια ομάδα με ποιότητα, μια από τις καλύτερες του πρωταθλήματος. Με τα κορυφαία μπακ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με τον Ελ Αραμπί που βάζει εύκολα το γκολ, με δύναμη στα άκρα. Θα είναι δυνατό τεστ για την ομάδα μας που θα παλέψει για το καλύτερο.

Έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε τη νίκη. Και την ΑΕΚ την κερδίσαμε και με τον ΠΑΟΚ χάσαμε τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα και με τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς ήμασταν καλύτεροι και θα μπορούσαμε να φτάσουμε κοντά στη νίκη. Και με την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος που τελείωσε πέρυσι, τα έχουμε καταφέρει μια χαρά. Εμείς θα μπούμε σε ένα γήπεδο που δεν θα έχει την ίδια πίεση, άρα θα παίξει ρόλο πως οι ποδοσφαιριστές μας εγκεφαλικά και στο κομμάτι της ψυχολογίας θα διεκδικήσουν τη νίκη. Στην ανάλυση των ρόστερ ο Ολυμπιακός είναι πιο ποιοτικός. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Την προετοιμασία της ομάδας: «Στο ψυχολογικό κομμάτι και το θέμα της συγκέντρωσης, πάντα όταν γνωρίζεις ότι ο αντίπαλος είναι δυνατός, υπάρχει ιδιαιτερότητα, υπάρχει ντέρμπι που στην Ελλάδα ισχύει από τη στιγμή που έχει γίνει μεγάλη κατηγορία, όλο αυτό σε βάζει σε επίπεδο συγκέντρωσης και προετοιμασίας. Η δουλειά του προπονητή είναι πιο μικρή. Η δουλειά του προπονητή είναι μεγάλη στο πως η ομάδα θα είναι καλά αγωνιστικά στημένη στο τακτικό κομμάτι ώστε ο παίκτης που θέλει να πάρει τις εντολές να τις βγάλει καλά στον αγωνιστικό χώρο».

Τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Πάντα θα έχω την άποψη για την αγάπη του οπαδού στην ομαδα. Αν ο οπαδός περιμένει να κερδίσει η ομάδα του ένα ντέρμπι για να έρθει στο γήπεδο τότε το τοπίο είναι άρρωστο. Σίγουρα τονώνει την ψυχολογία παικτών και οπαδών, αισθάνεσαι διαφορετικά την επόμενη μέρα, όμως, όταν αγαπάς την ομάδα σου, είναι μόνιμο και σταθερό αυτό…».

Τα αγωνιστικά προβλήματα στον άξονα: «Είναι λόγος προβληματισμού για Δώνη και Κουρμπέλη. Θεωρώ ότι εύκολα θα πάνε στα 60 λεπτά, δεν ξέρουμε την επίπτωση μετά τα 60 λεπτά γιατί και οι δύο είναι αρκετές μέρες με αντιβίωση και δίχως προπόνηση και επηρεάζεται ο οργανισμός τους. Ήδη στο μυαλό μου έχω τη διαχείριση του παιχνιδιού. Το καλό και σημαντικό κομμάτι για εμάς φάνηκε ότι ο Ζαχίντ είναι απόλυτα έτοιμος και διαθέσιμος χωρίς ενόχληση. Είναι στο επίπεδο πριν τραυματιστεί».

Τα μεταγραφικά: «Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με τα μεταγραφικά, έχουμε αναλωθεί με αυτό το κομμάτι. Τη διαδικασία την τρέχει ο τεχνικός διευθυντής αλλά δεν έχει ενδιαφέρον ν’ αναλωθούμε εκεί. Βιασύνη υπάρχει γιατί μια διαδικασία που θα θέλαμε αν ήταν στο χέρι μας, θα είχε ολοκληρωθεί τον Δεκέμβρη. Έχουμε όλο τον Ιανουάριο τρία ματς την εβδομάδα. Σε κάποιες θέσεις που πονάμε ως βάθος θα θέλαμε να το έχουμε λύσει. Η βιασύνη δεν πρέπει να σε οδηγεί σε λάθος επιλογές γιατί το έχουμε πληρώσει και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να πάρει σοβαρή ενίσχυση η ομάδα».

Τις φήμες για τον Πέδρο Κόντε: «Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα. Όταν αναφέρονται ονόματα πρέπει να κοιτάμε λίγο κάποια δεδομένα. Όταν είχαμε ενδιαφερθεί είχε συμβόλαιο 800.000 ευρώ. Το συμβόλαιό του εκεί μπορεί να είναι πάνω από 1,5 εκατομμύριο. Είναι πολλά πράγματα και υπάρχουν δεδομένα…».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...