ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η ομαδάρα του Πιτίνο διέλυσε την ΤΣΣΚΑ (106-102)

Με τον Καλάθη να κάνει το ματς της ζωής του, έχοντας 22 πόντους και 17 (!) ασίστ και τον Μήτογλου να είναι φανταστικός με 25 πόντους. ο Παναθηναϊκός πήρε τη μεγαλύτερη νίκη της χρονιάς στο Καλίνιγκραντ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ με 106-102 στην παράταση και έκανε άλμα... τετράδας.

Η ομαδάρα του Πιτίνο διέλυσε την ΤΣΣΚΑ (106-102)

Με τον Καλάθη να κάνει το ματς της ζωής του, έχοντας 22 πόντους και 17 (!) ασίστ και τον Μήτογλου να είναι φανταστικός με 25 πόντους. ο Παναθηναϊκός πήρε τη μεγαλύτερη νίκη της χρονιάς στο Καλίνιγκραντ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ με 106-102 στην παράταση και έκανε άλμα… τετράδας.

Το ματς

Στο τρίποντο του Κουρμπανόφ, ο Παναθηναϊκός απάντησε με τον Τζίμερ Φριντέτ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με συνέπεια το γεγονός πως match up του ήταν ο Μαίκ Τζέιμς. Το +5 των «πρασίνων» (6-11, 4′) δεν κράτησε πολύ, διότι ανέλαβε δράση ο Ντάνιελ Χάκετ, που οδήγησε την ΤΣΣΚΑ στο δικό της +5, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο 22-17.

Η απόσυρση του Ντάνιελ Χάκετ στον πάγκο σε συνδυασμό με την πιστοποίηση της εξαιρετικής βραδιάς του Ντίνου Μήτογλου έδωσαν νέο προβάδισμα επτά πόντων στον Παναθηναϊκό (34-41, 16′). Παρά την αντίδραση της ΤΣΣΚΑ, οι «πράσινοι» έδειχναν συνδεδεμένοι με το αντίπαλο καλάθι πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με +4 (45-49).

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 48.898 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με κινητήρια δύναμη το δίδυμο Μήτογλου – Καλάθη, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να εδραιώσει προσωρινά την κυριαρχία του, φτάνοντας μάλιστα και στο +11 (49-60), ωστόσο τα… τρελά σουτ του Τζέιμς και η στόχευση πάνω στον Φριντέτ, βοήθησαν στο να επιστρέψουν και να καλύψουν σε χρόνο dt τη διαφορά οι Ρώσοι, μετατρέποντας το -11 στο ισόπαλο 69-69 (30′) και υποδεικνύοντας ότι το τελευταίο δεκάλεπτο θα είναι ένα θρίλερ για γερά νεύρα.

Βάσει της εικόνας της ομάδας, ήταν φανερό ότι η προσπάθεια για το διπλό θα στηριχθεί στον φορμαρισμένο Μήτογλου και τον ηγετικό μεν, κουρασμένο δε, Καλάθη. Η πιο «γεμάτη» ΤΣΣΚΑ θεμελίωσε προβάδισμα πέντε πόντων στα μισά (82-77, 35)…

Κι ενώ το ματς φαινόταν ότι θα χαθεί (89-81, 37′), ένα κρίσιμο καλάθι του Παπαπέτρου και ένα μεγάλο τρίποντο του Καλάθη επτά δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (89-89) και στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να διεκδικήσει το ματς στην παράταση καθώς ο Μήτογλου δεν βρήκε στόχο στα 2” πριν από τέλος.

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν έπαθε τα… γνωστά μπλακ άουτ της τελευταίας περιόδου και κατάφερε να παραμείνει ζωντανός, στην παράταση, έδειξε τα δόντια του το δίδυμο που έφερε την ομάδα του Πιτίνο σε αυτή τη θέση. Ο Καλάθης πήγε την ομάδα στον εξτρά χρόνο και ο Ντίνος Μήτογλου κλείδωσε το διπλό στο Καλίνινγκραντ, δίνοντας στον Παναθηναϊκό μία τεράστια νίκη.

Nίκη που σφραγίστηκε από τη μεγάλη ψυχραιμία του Φριντέτ, ο οποίος στα δύο δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της παράτασης με 2/2 βολές έγραψε το τελικό 106-102

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...