ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Μόνο περηφάνια για τον Παναθηναϊκό του Πιτίνο!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον μεγάλο Παναθηναϊκό του Ρικ Πιτίνο, τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έχει ένα υστερόγραφο για το ντέρμπι της Κυριακής.

Μόνο περηφάνια για τον Παναθηναϊκό του Πιτίνο!

Ενας Μήτογλου να τον πιεις στο ποτήρι, ένας Καλάθης, που ακόμα μοιράζει …ασίστ και έβαλε το κρίσιμο τρίποντο και ένας Πιτίνο, που έβγαλε λαγό από τον καπέλο με την χρησιμοποίηση του Τζόνσον στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε μεγάλη νίκη στην Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ με 106-102 στην παράταση .

Μία νίκη, που βάζει τον εξάστερο σε τροχιά τετράδας. Όταν μπορείς και πας και κερδίζεις μέσα στην Μόσχα, όταν έχεις δείξει, ότι θα μπορούσες να κερδίσεις στο Ισραήλ στην Μακάμπι, για ποιο λόγο να μην ελπίζεις να μπεις στην τετράδα και να πας με αβαντάζ για πρώτη φορά μετά από χρόνια στα play off; Ο Παναθηναϊκός σήμερα ήταν απλά απολαυστικός. Το ήλεγχε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και εκεί, που φαινόταν, ότι το έχανε προς το τέλος έκανε την ανατροπή, το πήγε στην παράταση το ματς και εκεί το πήρε. Μία ομάδα, που όλους εμάς συνεχίζει και μας κάνει περήφανους.

Ολοι οι Παναθηναϊκοί οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, για βραδιές σαν την σημερινή. Αν δεν το έχετε καταλάβει ο Παναθηναϊκός πήγε και κέρδισε μέσα στην Μόσχα την ΤΣΣΚΑ, που έχει μπάτζετ 40 εκ. ευρώ.

Ο Ρικ Πιτίνο έχει τέτοια επίδραση σε αυτή την ομάδα, που συγκρίνεται μόνο με την επίδραση του μεγάλου Ζέλιμιρ Ομπράντοβτς. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί με τους τίτλους, που έχει φέρει ο Ζοτς στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Πιτίνο είναι ο πρώτος προπονητής μετά από τον Ομπράντοβιτς, που έχει τέτοια επίδραση στους παίκτες. Ολοι, όσους χρησιμοποιεί παίζουν στο 100%.

Ο Μήτογλου στα χέρια του έχει μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο τεσσάρι. Σήμερα έβαλε 25 πόντους και είχε 16 ρημπάουντ. Ο Καλάθης είχε τραγικό ποσοστό στα τρίποντα και με τον Πιτίνο έμαθε να σουτάρει. Μπορεί να αστόχησε απόψε σε κάποια σουτ, αλλά τα κρίσιμα τα έβαλε και αυτό, που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Ο Καλάθης που να σας θυμίσω προ Πιτίνο έπαιρνε τις τελευταίες επιθέσεις και τις έχανε με τον Πιτίνο παίρνει τις τελευταίες επιθέσεις και βάζει τρίποντο και στέλνει το παιχνίδι στην παράταση φέτος, ενώ έδωσε τη νίκη στην Μόσχα πέρυσι.

Ο Καλάθης με 17 ασίστ ακόμα σήμερα ήταν καθοριστικός για τη μεγάλη νίκη. Η τρομερή κίνηση του Πιτίνο ήταν η χρησιμοποίηση του Τζόνσον στο τελευταίο τρίλεπτο, που έβαλε δύο τρίποντα καθοριστικά και είχε ένα κόψιμο στον Τζέιμς, που ήταν έτοιμος να σκοράρει. Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη, που έκανε στην Μόσχα έσβησε μία εντός έδρας νίκη, που είχε υποστεί και ήταν εκτός προγράμματος και αν πάρει όλα τα ματς στο ΟΑΚΑ από εδώ και πέρα μπορεί στο τέλος να είναι στην τετράδα, όχι απλά στην οκτάδα, που ήταν ο αρχικός στόχος.

*Την Κυριακή έχουμε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που έκανε και κάνει τα πάντα, για την διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά οι διαιτητές δεν του έκαναν την …χάρη και το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Βλέπουμε να συνεχίζονται οι επιθέσεις σε διαιτητές και την Πολιτεία να παρακολουθεί αμέτοχη και να επικρατεί μία …τρομοκρατία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και όλα αυτά επειδή το πρωτάθλημα μπορούν να το διεκδικήσουν και να το πάρουν και άλλες ομάδες και δεν το παίρνει ο Ολυμπιακός πριν καν αρχίσει… 20χρόνια έκαναν όργια και έχουν το θράσος να διαμαρτύρονται επειδή δεν αντέχουν το 50-50. Το δυσάρεστο είναι, ότι ο Παναθηναϊκός απλά παρακολουθεί και δεν μπορεί να το διεκδικήσει και αυτός…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...