ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μακέντα: «Πάμε για τη νίκη με τον Ολυμπιακό»

Ο Φεντερίκο Μακέντα έστειλε σύνθημα νίκης ενόψει του κυριακάτικου ματς με τον Ολυμπιακό.

Μακέντα: «Πάμε για τη νίκη με τον Ολυμπιακό»

Αναλυτικά όσα είπε ο Μακέντα στη NOVA:

Τι του άφησε το 2019 σε σχέση με την ομάδα; «Ήταν μια δύσκολη χρονιά όμως οι δυσκολίες είναι αυτές που σου δίνουν την εμπειρία. Πιστεύω ότι ήταν δύσκολη αλλά κάναμε μια καλή δουλειά, θα μπορούσαμε να τα έχουμε πάει και καλύτερα σίγουρα. Όμως κοιτάω να κρατήσω τα θετικά από το 2019 και ελπίζω σε ένα καλύτερο 2020».

Τι εύχεται για το 2020; «Είμαστε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι καλό. Ουσιαστικά για όλους και κοιτάμε το 2020 να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι μεγάλο για το σύλλογο όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. Η ομάδα δουλεύει καλά και ελπίζουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.200 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν ήταν περίεργη η προετοιμασία καθώς δεν ήταν σίγουρο πως θα γίνει το ματς; «Ναι ήταν περίεργο όμως σαν παίκτης ελπίζεις πάντα πως θα μπορέσεις να παίξεις σε αυτούς τους αγώνες. Εγώ προετοιμάστηκα για να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ακόμα και αν δεν ξέραμε αν θα μπορούσαμε να παίξουμε. Νομίζω πως όλοι οι συμπαίκτες μου έκαναν το ίδιο».

Για το ματς που θα γίνει χωρίς κόσμο; «Το να παίζεις με κόσμο είναι πάντα καλύτερο. Αυτό βοηθάει και δημιουργεί καλή ατμόσφαιρα δεδομένο πως αυτά τα ντέρμπι είναι καλύτερο να γίνονται παρουσία φιλάθλων. Αλλά όπως και να έχει παραμένει ένα ντέρμπι και δεν μας ενδιαφέρει τόσο αυτό γιατί ξέρουμε πόσο σημαντικό παιχνίδι είναι για εμάς και πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τη δική μας απόδοση και πως θα κερδίσουμε».

Για την εικόνα που έχει για τον Ολυμπιακό: «Είναι μια έμπειρη ομάδα που έπαιξε στο Champions League, συνεχίζει στην Ευρώπη. Εμείς από την άλλη έχουμε μια νεανική ομάδα χωρίς τόσο μεγάλη εμπειρία. Αλλά τα δύο τελευταία χρόνια οι παίκτες κέρδισαν αρκετή εμπειρία ιδίως σε τέτοια παιχνίδια. Είναι σε καλή κατάσταση αλλά η ομάδα μας όταν παίζει κόντρα σε τέτοιες ομάδες μεταμορφώνεται. Είμαι σίγουρος πως θα πάμε εκεί την Κυριακή και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Για το που θα κριθεί το ντέρμπι; «Σε αυτά τα παιχνίδια παίζουν όλα ρόλο. Πρέπει να τα δίνεις όλα λίγο παραπάνω. Πρέπει να έχεις χαρακτήρα, πάθος. Στα ντέρμπι πρέπει να δίνεις το κάτι παραπάνω. Σίγουρα πρέπει και να δείχνεις την ποιότητα. Αλλά παίζει ρόλο και το πάθος και η θέληση να τα δώσεις όλα. Εμείς όπως είπα και πριν το έχουμε αυτό. Πρέπει να πάμε εκεί με απώτερο σκοπό να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το ότι ο ίδιος δεν σκοράρει στα μεγάλα παιχνίδια; «Αυτό που λέει ο κόσμος δεν με απασχολεί. Εγώ προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά. Φυσικά όταν σκοράρεις κόντρα σε αυτές τις ομάδες σου δίνει περισσότερη χαρά. Είναι κάτι που θέλω αλλά η συγκέντρωση μου θα είναι πως θα βοηθήσω την ομάδα δίνοντας κάτι παραπάνω από το 100% για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.