ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Γήπεδο ντροπή, διαιτητής άσχετος, παίκτες που δε νιώθουν

Μπήκαμε στα 2020 και βλέπουμε ακόμα τα ίδια τραγικά γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα γήπεδο... σκι, σαν τους Ζωσιμάδες, διαιτητές που δεν ξέρουν ούτε τα βασικά, όπως ο Φωτιάδης και έναν Παναθηναϊκό που συνεχίζει να δίνει δικαιώματα σε ματς. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Γήπεδο ντροπή, διαιτητής άσχετος, παίκτες που δε νιώθουν

Μπήκαμε στα 2020 και βλέπουμε ακόμα τα ίδια τραγικά γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα γήπεδο… σκι, σαν τους Ζωσιμάδες, διαιτητές που δεν ξέρουν ούτε τα βασικά, όπως ο Φωτιάδης και έναν Παναθηναϊκό που συνεχίζει να δίνει δικαιώματα σε ματς. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Είναι πραγματικά εκνευριστικό αυτό που συμβαίνει ακόμα και σήμερα, ενώ έχουμε μπει πλέον στο 2020, στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τη στιγμή που έχουμε την ευκαιρία με τα μέσα που υπάρχουν να βλέπουμε ποδόσφαιρο από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, μέχρι και τις… Φιλιππίνες, μόνο στην Ελλάδα βλέπουμε φαινόμενα όπως αυτό στα Γιάννενα και γήπεδα σαν τους Ζωσιμάδες. Ένα γήπεδο που ο αγωνιστικός του χώρος… μίκρυνε, επειδή η μία του πλευρά ήταν γεμάτη πάγο και οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να πατήσουν.

Φυσικά, το να μικραίνουν οι χώροι του γηπέδου βολεύει τη χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδα και ο ΠΑΣ Γιάννινα, που δική του ευθύνη και της διοίκησής του είναι αυτό το χάλι, βρήκε την ευκαιρία και το εκμεταλλεύτηκε. Οι έτσι κι αλλιώς κλειστοί χώροι που θα είχε, έγιναν ακόμα πιο κλειστοί αφού έπαιζε σε γήπεδο μικρότερο του φυσιολογικού. Επαναλαμβάνω, το 2020 έγινε αγώνας για το Κύπελλο Ελλάδας, ανάμεσα σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και μία από τις μεγαλύτερες επαρχιακές. Και το 1/4 του γηπέδου ήταν παγωμένο. Προσφερόταν μόνο για σκι και όχι για ποδόσφαιρο. Κατά τ’ άλλα, αναβλήθηκε το ματς της ΑΕΚ επειδή αστυνομία, ΕΠΟ και Πολιτεία δεν μπορούν να ελέγξουν 100 οπαδούς της ΑΕΚ και 100 του Ολυμπιακού που θα βρίσκονταν στην Εθνική, όπως μάθαμε.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.385 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν τους πειράζει που μπορεί ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής να πάθει ζημιά, τους πειράζει που θα πλακωθούν κάποιοι επειδή εκείνοι είναι ανίκανοι να τους ελέγξουν. Στο ποδόσφαιρο δε λειτουργεί τίποτα σωστά. Απολύτως τίποτα. Και ένα απ’ αυτά είναι φυσικά και οι διαιτητές, ίσως ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα από το γήπεδο – ντροπή που είδαμε σήμερα. Ο Φωτιάδης σε όλο το ματς έπαιξε εναντίον του Παναθηναϊκού. Δεν ξέρω αν υποστηρίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα ή είναι αντί – Παναθηναϊκός και το έκανε, αλλά είναι δεδομένο πως δεν ξέρει από κανονισμούς ποδοσφαίρου. Άρα δεν πρέπει να ξανά σφυρίξει ποτέ. Με την μπάλα να έρχεται από το πλάι, το σέντερ φορ (Καμπετσής) να πάει να πάρει θέση στην περιοχή και το σέντερ μπακ (Παντελάκης) να γλιστράει και να τη σταματάει με το χέρι, ο Φωτιάδης έδωσε επιθετικό φάουλ αντί για πέναλτι, με το οποίο θα γινόταν το 1-1. Ή είναι ΠΑΣ Γιάννινα από μικρό παιδί και έχει όνειρο να τον δει στον τελικό ή δεν ξέρει κανονισμούς και είναι άσχετος. Ψηφίζω το δεύτερο. Γιατί το αποδεικνύει και αργότερα. Πέφτει ο Μπουζούκης έξω από την περιοχή, πάει η μπάλα στον Ζαχίντ που μπαίνει απειλητικά σε αυτή και αντί να αφήσει πλεονέκτημα, γυρίζει τη φάση πίσω και δίνει φάουλ. Δεν ξέρει κανονισμούς. Δεν είναι κακό. Δεν τα παίρνουν όλοι εύκολα τα γράμματα. Κακό είναι που αφήνουν έναν άσχετο να σφυρίζει κρίσιμα παιχνίδια, αντί να τον βάλουν στο πρωτάθλημα Τύπου να γελάμε κι εμείς λιγάκι.

Τέλος, αν και δεν μπορεί να γίνει σοβαρή ποδοσφαιρική κριτική σε ένα γήπεδο – χιονοδρομικό κέντρο, οι παίκτες του Παναθηναϊκού για ένα ημίχρονο ήταν εκτός τόπου και χρόνου, όσον αφορά τη νοοτροπία τους. Είχαν μείνει στο Καραϊσκάκη και στην καλή εμφάνιση, όπως κάνουν πάντα μετά από ένα ντέρμπι. Πέταξαν ένα ημίχρονο, έκαναν την πρώτη ευκαιρία στο 50′, τη δεύτερη στο 56′ και μετά έτρεχαν και δεν έφταναν. Ήταν και τυχεροί που δε δέχτηκαν δεύτερο στην αντεπίθεση. Ας αναλογιστούν πως η χρονιά τους θα τελειώσει από… Γενάρη και δε θα πάτανε ούτε 1000 άνθρωποι στο γήπεδο για να τους δουν, ας σοβαρευτούν και ας προκριθούν στη ρεβάνς, γιατί όσες δικαιολογίες και να ψάξουν, αυτές έχουν τελειώσει. Εδώ και καιρό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.