ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Με το μαχαίρι στα δόντια και όχι στον λαιμό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου, το κρίσιμο ματς της Τετάρτης με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την επόμενη κίνηση για την ενίσχυση στην επίθεση.

Με το μαχαίρι στα δόντια και όχι στον λαιμό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου, το κρίσιμο ματς της Τετάρτης με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την επόμενη κίνηση για την ενίσχυση στην επίθεση.

*Ο Παναθηναϊκός έκανε, απλώς, το χρέος του απέναντι στον Πανιώνιο. Πήρε τη νίκη, που τόσο πολύ ήθελε, έφτασε ξανά στην εξάδα και βλέπει τη συνέχεια πιο ήρεμος. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα για το “τριφύλλι” απέναντι σε μια ομάδα με τόσα πολλά προβλήματα, θα ήταν απαγορευτικό. Το “τρίποντο”, λοιπόν, κατακτήθηκε, με τρία γκολ από διαφορετικούς παίκτες, με ευκαιρίες για περισσότερα, αλλά και με κενά διαστήματα, κυρίως στο διάστημα 20′ – 45′, όταν οι “πράσινοι” χαλάρωσαν και λίγο έλειψε να το πληρώσουν.

*Δεν πρέπει να σταθούμε περισσότερο στο παιχνίδι με τους “κυανέρυθρους”. Άλλωστε, η διαφορά των δυο ομάδων είναι πολύ μεγάλη. Το “τριφύλλι” έκανε αυτό που έπρεπε και πάει παρακάτω…

*Οπου “παρακάτω”, βάλτε την κρισιμότατη αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο Ελλάδας, την Τετάρτη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η αναμέτρηση απέναντι στην ομάδα της Ηπείρου, μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα, είναι η πιο σημαντική μέχρι τώρα για τη φετινή σεζόν. Κάτι που το δείχνει και η απόφαση διοίκησης και προπονητή, η ομάδα να μείνει από σήμερα και μέχρι τη μέρα του αγώνα σε ξενοδοχείο, προκειμένου η συγκέντρωση ενόψει του ματς να είναι στον μέγιστο βαθμό. Ο Παναθηναϊκός έχει ως στόχο να φτάσει ψηλά στο Κύπελλο. Πέρυσι και πρόπερσι δεν τα κατάφερε όταν γνώρισε αποκλεισμό από τη Λαμία και δημιούργησε εξτρά προβλήματα. Αν φέτος, δε συμβεί κάτι διαφορετικό, τότε η ζημιά στο πρεστίζ του συλλόγου και φυσικά στην ψυχολογία όλου του πράσινου “οργανισμού” θα είναι τεράστια.

*Η ανατροπή και η πρόκριση αποτελεί υποχρέωση για το “τριφύλλι”. Ναι, υπάρχει πίεση και μάλιστα μεγάλη. Μια πίεση που καλούνται άπαντες να τη διαχειριστούν σωστά, προκειμένου να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από τον προπονητή μέχρι τον “τελευταίο” παίκτη. Ο Παναθηναϊκός παραμένει μεγάλη ομάδα, παρά τα χίλια μύρια προβλήματα. Και στις μεγάλες ομάδες η πίεση είναι σχεδόν καθημερινότητα. Στο “τριφύλλι” δεν ισχύει κάτι τέτοιο τα τελευταία χρόνια. Η διοικητική ανωμαλία και η μη κανονικότητα, έβγαλαν αυτό τον παράγοντα από τα αποδυτήρια της ομάδας. Τώρα, όμως, υπάρχει ένα κρίσιμο παιχνίδι στο οποίο παίζεται μια πρόκριση. Τώρα η πίεση είναι φυσιολογική και, αν θέλετε, επιβάλλεται.

*Αναφερθήκαμε στη σωστή διαχείριση που πρέπει να γίνει και στην πνευματική προετοιμασία που είναι, πιθανότατα, πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο πριν από τέτοια παιχνίδια. Το μαχαίρι πρέπει να είναι στα δόντια το απόγευμα της Τετάρτης και όχι στο λαιμό των ποδοσφαιριστών. Οι “πράσινοι” θα πρέπει αυτές τις μέρες να αποφορτιστούν, να προετοιμαστούν κατάλληλα σε κάθε επίπεδο για τον αγώνα και να μπουν στο γήπεδο με μάτι που γυαλίζει και με νοοτροπία του τύπου “εγώ είμαι το αφεντικό και κερδίζω από τα αποδυτήρια”. Αυτό το τελευταίο έχουμε πολύ καιρό να το δούμε…

*Θα κλείσουμε με τα μεταγραφικά. Ο Ανουάρ ανακοινώθηκε, ο Νάγκι είναι με τα εισιτήρια στο χέρι και ο Παναθηναϊκός κλείνει δυο κενά που είχε. Αυτό του χαφ και αυτό του εξτρέμ. Το τι θα προσφέρουν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποκτήθηκαν με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι, είναι κάτι που θα το δούμε στο γήπεδο. Κάποια στοιχεία τους είναι γνωστά, αλλά μέχρι εκεί. Ολα θα φανούν στο χορτάρι. Οι πιθανότητες να γίνει άλλη μια κίνηση για την απόκτηση επιθετικού είναι αρκετές. Ομως, δε θα πρέπει να περιμένουμε κάτι άμεσα, διότι όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, αλλά και από τα λεγόμενα του Γιώργου Δώνη, κάτι προχωρημένο στην παρούσα φάση δεν υπάρχει. Πάντως, το πιθανότερο είναι να αποκτηθεί κι ένας φορ μέσα στον Ιανουάριο για να βοηθήσει την ομάδα στο σκοράρισμα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE