ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξέσπασμα Δώνη: «Δεν είμαι απλώς ο προπονητής σ΄ αυτη την ομάδα – Να το καταλάβουν όλοι»

Ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση επί του ΠΑΣ, τόνισε πως δεν είναι απλά ένα προπονητής για την ομάδα ενώ αναφέρθηκε και στην στήριξη του κόσμου.

Ξέσπασμα Δώνη: «Δεν είμαι απλώς ο προπονητής σ΄ αυτη την ομάδα - Να το καταλάβουν όλοι»
Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το πως χειρίστηκε την κατάσταση στα αποδυτήρια στο ημίχρονο: «Πιο σημαντικό απ’ όλα είναι πως πήραμε τελικά την πρόκριση. Η δικιά μας δουλειά, είναι η διαχείριση του παιχνιδιού για το πως κυλά το παιχνίδι. Βγάζαμε πολλά νεύρα, τα οποία έγιναν περισσότερα όταν ακυρώθηκε το γκολ. Πρώτα ήθελα να ηρεμήσω τον Ινσούα γιατί δεν γίνεται να έχεις τέτοια αντίδραση. Πέρα όσων είχα στο μυαλό μου για τις αλλαγές, τον περισσότερο χρόνο τον αφιέρωσα στο να τους αγκαλιάσω, να τους φιλήσω, να τους ηρεμήσω, γιατί αν μπαίναμε στο δεύτερο ημίχρονο με νεύρα δεν θα κερδίζαμε κάτι. Βάλαμε τον αντίπαλο μέσα στην εστία, είχαμε πολλές φάσεις, σκοράραμε. Ακόμα και στο τελευταίο τέταρτο δεν μπορέσαμε να ηρεμήσουμε, σε μια φάση μείναμε με 10 παίκτες. Πρέπει να κρατήσουμε την σταθερότητα του μυαλού μας και πως διώξαμε ότι έγινε στο πρώτο ημίχρονο και πήραμε την πρόκριση στο δεύτερο μέρος».

Για το τι εννοεί με την αγκαλιά που έκανε στους παίκτες: «Σε αυτή την ομάδα δεν είμαι απλώς ο προπονητής! Είναι καλό να το καταλάβουν όλοι. Για εμένα ο Παναθηναϊκός δεν είναι μια επαγγελματική δουλειά. Είναι σε μια διαδικασία δύσκολη από πέρσι, όταν κάτι έχει γίνει στάχτες, η αναγέννηση έρχεται μέσα από τις στάχτες σιγά σιγά. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ξέρουν, ακόμα και αυτοί που δεν παίζουν, ποια είναι η πρόθεση του προπονητή τους. Υπάρχει μια αμοιβαία εκτίμηση στην καθημερινότητα που λειτουργούμε, άλλες φορές με καλές, άλλες με κακές στιγμές. Είμαστε ένα καλό γκρουπ. Το κάθε παιχνίδι είναι μια διαφορετική ιστορία και πάντα παίζει ρόλο το επίπεδο του αντιπάλου. Βγάλαμε την ποιότητά μας, αλλά νομίζω είχαμε μεγαλύτερη δίψα σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Αυτό φαινόταν στις ενέργειες των ποδοσφαιριστών. Πριν λίγες μέρες μπορεί να είχαμε εύκολο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αλλά κάναμε ρεκόρ εύστοχων πασών στο πρωτάθλημα. Προσπαθούμε να αναβαθμίζουμε τους ποδοσφαιριστές μας, ώστε να γίνουμε αποτελεσματική ομάδα».

Για το ενδεχόμενο να παίζει σε κάποια παιχνίδια με δύο φορ: «Το έχω κάνει σε κάποια παιχνίδια και ήμασταν χειρότεροι στο πλάνο μας. Το έχω κάνει γιατί για περίπου 50-55 μέρες χάσαμε τον Ζαχίντ. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε το παιχνίδι με την Λαμία που ήταν ανέτοιμος, αλλά χάσαμε 6-7 παιχνίδια τον Ζαχίντ. Σε αυτά τα παιχνίδια παίξαμε με τον Περέα κορυφή και τον Μακέντα από πίσω. Είμαστε μια ομάδα που σε ανάπτυξη δεν είμαστε σε 4-2-3-1. Ο Κουρμπέλης παίζει σαν εξάρι και αφήνουμε χώρο στον Χατζηγιοβάνη και ο Μπουζούκης έχει ένα άλλο πλάνο. Έχουμε ποδοσφαιριστές που παίζουν σαν δεκάρι. Ή θα πάρω την απόφαση να παίξει ένας από τους τρεις, ή θα πάω σε ένα διαφορετικό πλάνο. Ο Περέα είναι ένα παιδί με πάθος κι ένταση, αλλά τεχνικά υστερεί πάρα πολύ. Γίνεται δουλειά, αλλά δεν ξέρουμε αν θα μπορεί να το βελτιώσει ώστε να είναι φορ του Παναθηναϊκού όταν θέλουμε να κάνουμε επιθετικό παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι κυλά διαφορετικά και πάνω σε αυτό βλέπουμε πως θα επέμβουμε». 

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.372 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τις δύο αναγκαστικές αλλαγές του ΠΑΣ: «Σίγουρα ο ΠΑΣ είχε προβλήματα στη διάρκεια του παιχνιδιού. Φαινόταν πως είχαμε τον έλεγχο από την αρχή. Είχαμε κάποιες τελικές προσπάθειες, αλλά και ο ΠΑΣ είχε κάποιες ευκαιρίες πριν το γκολ. Είναι μεγάλες απώλειες για κάθε ομάδα όταν χάνει τα δύο χαφ. Έπαιξε σημαντικό ρόλο και η ψυχολογία και η ομάδα μας έβαλε τον αντίπαλο σε θέση πίεσης, παρά το γεγονός πως ήταν πίσω στο σκορ».

Για την κατάσταση του Μπουζούκη: «Έχει διάστρεμμα, θα ξέρουμε περισσότερα αύριο. Έχουμε πολλά προβλήματα, έχουμε τον Νούνες έξω, ο Δώνης έχει σφίξιμο στον δικέφαλο και ήταν να γίνει αλλαγή 5 λεπτά πριν την έναρξη. Πριν την κόκκινη κάρτα του Κουρμπέλη μας ζήτησε αλλαγή, ο Γιόχανσον είχε σφίξιμο στον προσαγωγό, συν τον τραυματία Αποστολάκη».

Για την συμμετοχή του Ανουάρ με την Ξάνθη: «Δεν θα είναι ρίσκο ο Ανουάρ, γιατί βλέπουμε έναν παίκτη που είναι αθλητής. Μπορεί να παίξει και στο 6 και στο 8, σίγουρα δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να βγάλει τόσο εύκολα την κάθετη πάσα, αλλά έχει πολύ καλά τρεξίματα και δείχνει να είναι έτοιμος».

Για τον ΠΑΣ: «Ο ΠΑΣ έχει κάνει κάτι σωστό και σοβαρό σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Παρότι βρέθηκε στη δεύτερη κατηγορία, έχει κρατήσει το ίδιο ρόστερ κι έχει βάλει κάποιους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο κι αυτό φαίνεται, σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες της κατηγορίας γιατί παίξαμε και με την Παναχαϊκή, ο ΠΑΣ είναι η καλύτερη ομάδα και είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Πιστεύω αν οι γηπεδικές συνθήκες είναι καλύτερες θα είχαμε πάρει και τις δύο νίκες. Οι γηπεδικές συνθήκες ευνοούν την χειρότερη ομάδα, ειδικά όταν θέλουμε εμείς να παίξουμε από το πλάι».

Για την στήριξη του κόσμου: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί έχουμε συνηθίσει να παίζουμε χωρίς πολύ κόσμο. Όταν περνάνε τα χρόνια και θέλεις η ομάδα σου να ανακάμψει γιατί έχεις συνηθίσει άλλα πράγματα, είναι λογικό να απογοητευτεί και να μη στηρίξεις κι αυτό το βιώνουμε. Βλέπετε ποια ήταν η στήριξη και μας βοήθησε ο ίδιος περίπου κόσμος που βρέθηκε και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, τον ευχαριστούμε πολύ. Σίγουρα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.