ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη εξάδας και… τα καλύτερα έρχονται!

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε για μεγάλο διάστημα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά όταν έσφιξε την άμυνά του έφτασε στη σημαντική νίκη με 98-83 στο ΟΑΚΑ για τη 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο 11-8 το ρεκόρ του "τριφυλλιού" που βρίσκεται στην 6η θέση. Σπουδαία δουλειά από Παπαγιάννη. Πρώτος σκόρερ ο Τόμας με 18 πόντους.

Νίκη εξάδας και... τα καλύτερα έρχονται!

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε για μεγάλο διάστημα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά όταν έσφιξε την άμυνά του έφτασε στη σημαντική νίκη με 98-83 στο ΟΑΚΑ για τη 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο 11-8 το ρεκόρ του “τριφυλλιού” που βρίσκεται στην 6η θέση. Σπουδαία δουλειά από Παπαγιάννη. Πρώτος σκόρερ ο Τόμας με 18 πόντους.

Το ματς Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο και μ΄ έναν τρομερό Παπαγιάννη προηγήθηκε με 12-0 στο 4ο λεπτό του αγώνα με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ. Πέρασαν 5 ολόκληρα λεπτά για να βρουν σκορ οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι μείωσαν σε 12-2. Ο πράσινος βομβαρδισμός συνεχίστηκε κι έτσι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 19-2, μόλις 4 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Από το σημείο αυτό και μετά η Μπάγερν πάτησε γκάζι και έτσι το μείωσε την διαφορά. Συγκεκριμένα, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους πράσινους να προηγούνται με 28-18.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.146 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο, με την διαφορά να παραμένει καρφωμένη στους 10 πόντους. Μετά από 4 λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι και μείωσαν στο καλάθι μόλις (37-35), πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Η Μπάγερν χτυπούσε συνεχώς στα πράσινα κενά στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι ομάδες να πηγαίνουν χέρι -χέρι. Μάλιστα 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα στο ματς με 51-53. Τελικά ο Ουάιλι με καλάθι έκανε το 53-53 κι έτσι ολοκληρώθηκε το ημίχρονο 53-53.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίησε και πάλι με τους καλύτερους οιωνούς για το τριφύλλι. Συγκεκριμένα, η Μπάγερν με επιμέρους σκορ 2-8 προηγήθηκε με 53-61, 7 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. O βομβαρδισμός από τα 6,75 της Μπάγερν είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν με 61-70. Μ΄ένα μικρό σερί 4-0 με καλάθια των Καλάθη και Μήτογλου, το τριφύλλι μείωσε στους 5 πόντους περίπου 3 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Το τριφύλλι μ΄ έναν εκπληκτικό Νικ Καλάθη έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 14-5 κι έτσι ολοκλήρωσε το τρίτο δεκέλαπτο προηγούμενο με 76-75.

Οι δύο ομάδες ήταν πάρα πολύ άστοχες στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου. Συγκεκριμένα, 5 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε βάλει 5 πόντους και η Μπάγερν Μονάχου μόλις 2. Το πολύ κακό σ΄ όλο αυτό ήταν ότι οι πράσινοι δεν κατάφεραν να πάρουν διαφορά ασφαλείας. Τελικά οι πράσινοι έφτασαν σε μια εύκολη νίκη με 98-83, πατώντας γκάζι στο τελευταίο 5λεπτο του αγώνα.

Με τη νίκη αυτή το τριφύλλι έφτασε στο 11-8 και έμεινε μόνο 6ο στην βαθμολογία της Euroleague.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.