ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη εξάδας και… τα καλύτερα έρχονται!

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε για μεγάλο διάστημα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά όταν έσφιξε την άμυνά του έφτασε στη σημαντική νίκη με 98-83 στο ΟΑΚΑ για τη 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο 11-8 το ρεκόρ του "τριφυλλιού" που βρίσκεται στην 6η θέση. Σπουδαία δουλειά από Παπαγιάννη. Πρώτος σκόρερ ο Τόμας με 18 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε για μεγάλο διάστημα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά όταν έσφιξε την άμυνά του έφτασε στη σημαντική νίκη με 98-83 στο ΟΑΚΑ για τη 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο 11-8 το ρεκόρ του “τριφυλλιού” που βρίσκεται στην 6η θέση. Σπουδαία δουλειά από Παπαγιάννη. Πρώτος σκόρερ ο Τόμας με 18 πόντους.

Το ματς Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο και μ΄ έναν τρομερό Παπαγιάννη προηγήθηκε με 12-0 στο 4ο λεπτό του αγώνα με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ. Πέρασαν 5 ολόκληρα λεπτά για να βρουν σκορ οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι μείωσαν σε 12-2. Ο πράσινος βομβαρδισμός συνεχίστηκε κι έτσι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 19-2, μόλις 4 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Από το σημείο αυτό και μετά η Μπάγερν πάτησε γκάζι και έτσι το μείωσε την διαφορά. Συγκεκριμένα, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους πράσινους να προηγούνται με 28-18.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο, με την διαφορά να παραμένει καρφωμένη στους 10 πόντους. Μετά από 4 λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι και μείωσαν στο καλάθι μόλις (37-35), πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Η Μπάγερν χτυπούσε συνεχώς στα πράσινα κενά στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι ομάδες να πηγαίνουν χέρι -χέρι. Μάλιστα 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα στο ματς με 51-53. Τελικά ο Ουάιλι με καλάθι έκανε το 53-53 κι έτσι ολοκληρώθηκε το ημίχρονο 53-53.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίησε και πάλι με τους καλύτερους οιωνούς για το τριφύλλι. Συγκεκριμένα, η Μπάγερν με επιμέρους σκορ 2-8 προηγήθηκε με 53-61, 7 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. O βομβαρδισμός από τα 6,75 της Μπάγερν είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν με 61-70. Μ΄ένα μικρό σερί 4-0 με καλάθια των Καλάθη και Μήτογλου, το τριφύλλι μείωσε στους 5 πόντους περίπου 3 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Το τριφύλλι μ΄ έναν εκπληκτικό Νικ Καλάθη έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 14-5 κι έτσι ολοκλήρωσε το τρίτο δεκέλαπτο προηγούμενο με 76-75.

Οι δύο ομάδες ήταν πάρα πολύ άστοχες στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου. Συγκεκριμένα, 5 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε βάλει 5 πόντους και η Μπάγερν Μονάχου μόλις 2. Το πολύ κακό σ΄ όλο αυτό ήταν ότι οι πράσινοι δεν κατάφεραν να πάρουν διαφορά ασφαλείας. Τελικά οι πράσινοι έφτασαν σε μια εύκολη νίκη με 98-83, πατώντας γκάζι στο τελευταίο 5λεπτο του αγώνα.

Με τη νίκη αυτή το τριφύλλι έφτασε στο 11-8 και έμεινε μόνο 6ο στην βαθμολογία της Euroleague.

Exit mobile version