ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Αληθινός Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου λειτούργησε σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή και παράλληλα σαν ένα... λυσσασμένο ζώο έτοιμο να κατασπαράξει τον αντίπαλο. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Αληθινός Παναθηναϊκός

Ξέχωρα από τα εγκλήματα του βοηθού Καλύβα, που πρέπει να σηκώνει το σημαιάκι ακόμα και στον ύπνο του αν τύχει και δει όνειρο με πράσινο χρώμα και του διαιτητή Παπαδόπουλου, ο οποίος χάρισε κόκκινη κάρτα στον Μπουκουβάλα και στο πρώτο ημίχρονο, που… σηκώνει τον Μπουζούκη και στο δεύτερο με το πέναλτι στον Γιόχανσον, ο ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Ήταν και τυχερός, γιατί προηγήθηκε στην πρώτη του ευκαιρία και κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά έδειξε να το πιστεύει και πάνω απ’ όλα έδειξε πως γίνεται εκεί μια πολύ καλή δουλειά από τον προπονητή του.

Όμως και στα δύο παιχνίδια, η καλύτερη ομάδα ήταν ο Παναθηναϊκός. Ο Δώνης έχει δίκιο όταν λέει πως αν το γήπεδο στα Γιάννενα ήταν… κανονικό, ο Παναθηναϊκός θα περνούσε με δύο νίκες και δε θα ζούσαμε αυτό το θρίλερ της Τετάρτης. Διότι το παγοδρόμιο των Ζωσιμάδων συμφέρει τον ΠΑΣ, ακριβώς γιατί στερεί από τον Παναθηναϊκό κάποια βασικά στοιχεία του παιχνιδιού του και της ανάπτυξής του. Όπως το πλάτος που δίνει στο γήπεδο με την τοποθέτηση του Χατζηγιοβάνη στη γραμμή και οι πολλές πάσες που αλλάζει στην ανάπτυξή του.

Ο Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου είναι η ομάδα που θέλει να βλέπει ο κόσμος του και ο προπονητής του. Μια ομάδα που παλεύει, που… λυσσάει, που κάνει τον αντίπαλο να μαζεύεται και να περιμένει τη μοίρα του. Ο θαρραλέος ΠΑΣ Γιάννινα του πρώτου μέρους, μετατράπηκε σε… φοβισμένο γατάκι που έψαχνε να κρυφτεί στο δεύτερο. Αν ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν πέντε γκολ για να προκριθεί, θα τα έβαζε.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.670 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έκανε σύμμαχό του τον χρόνο και δεν τον έβλεπε σαν εχθρό. Έπαιξε με ηρεμία και με οργάνωση, με ισορροπία και είχε πολλούς τρόπους για να μπαίνει στην περιοχή, βγάζοντας παίκτες και από τις δύο πλευρές και από τον άξονα.

Προκρίθηκε κυρίως γιατί ο Ζαχίντ λειτούργησε ως ηγέτης όταν είχε την μπάλα στα πόδια του. Από εκείνον ξεκίνησαν τα πάντα. Και το πρώτο γκολ με τη σέντρα στον Δώνη και το δεύτερο, που εκτέλεσε το κόρνερ και το τρίτο που έδωσε την πάσα στον Γιόχανσον, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι. Ο Νορβηγός είναι μεγάλης κλάσης ποδοσφαιριστής, άξιος για να ακουμπήσει πάνω του μια ομάδα όταν τον έχει ανάγκη.

Πολύτιμος ήταν και ο Γιόχανσον, όπως και ο Χατζηγιοβάνης με τον τρόπο που έπαιξε στο δεύτερο μέρος κι ας μη φαίνεται στην απλή ανάγνωση του ματς. Ο “Χάτζη” έπαιζε στη γραμμή, άνοιγε το γήπεδο και κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα δημιουργούσε ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα. Είχαν το μυαλό τους εκεί 2-3 παίκτες του ΠΑΣ, με αποτέλεσμα στη γρήγορη μετάβαση του παιχνιδιού από τη μία πλευρά στην άλλη, ο Παναθηναϊκός να βγάζει παραπάνω παίκτες και να δημιουργεί προϋποθέσεις.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα; Η καλή φυσική κατάσταση που δείχνει να έχει η ομάδα. Τη στιγμή που οι Ηπειρώτες κουράζονταν, οι παίκτες του Δώνη έτρεχαν περισσότερο, πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα, έβγαζαν ένταση.

Η πρόκριση είναι… φάρμακο. Κρατάει σε εγρήγορση όλο τον οργανισμό, κυρίως γιατί του δίνει την ελπίδα και τη φιλοδοξία της διεκδίκησης ενός τίτλου. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός του στα προημιτελικά, ο Παναθηναϊκός θα μπει με σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης, από τη στιγμή που πλέον παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και βρίσκει τρόπους να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Δύο σερί… τριάρες, με πολλούς διαφορετικούς σκόρερς. Ας το κρατήσουμε αυτό…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.