Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει για τον Παναθηναϊκό που βγήκε ατσαλωμένος μέσα από μια φαινομενικά τυπική διαδικασία.

Όταν έγινε η κλήρωση απέναντι στην ομάδα που μπορεί να λέγεται ΠΑΣ Γιάννινα ΑΛΛΑ παίζει στη Β’ Εθνική δεν νομίζω να υπήρξε οποιοσδήποτε που να αγχώθηκε για το ποιος θα περάσει. Ετσι όπως εξελίχτηκε όμως το πράγμα ο Παναθηναϊκός εν τέλει κατάφερε να πάρει πολλά περισσότερα από μια… απλή πρόκριση και αν χτίσει πάνω σε αυτά θα φτιάξει και πάλι το μέταλλό του που τόσο έχει αλλοιωθεί. Εγιναν τόσα και άλλα τόσα στα δύο αυτά παιχνίδια που το happy end στο φινάλε μοιάζει με μίνι άθλο. Από το παγοδρόμιο και το πέναλτι μαρς που δεν δόθηκε στην Ηπειρο μέχρι τις αλητείες με τα γκολ, τα οφσάιντ και τις μη αποβολές στο ΟΑΚΑ.

Κοράκια σε ξεκάθαρη αποστολή για να μην περάσει ο Παναθηναϊκός ο οποίος ακόμη και έτσι στα μεγάλα ματς τρομάζει και… δεν ξεμπλέκεις εύκολα μαζί τους. Από τον τρόπο που έπεσε το τρίμπαλο, σε ένα τέταρτο δηλαδή, καταλαβαίνει κανείς πως αν μέτραγε το γκολ του Ινσούα θα είχαμε τελειώσει από το ημίχρονο. Όπως και αν σωστά δεν αποβαλλόταν ο Κουρμπέλης στην προσπάθεια να μαζέψει το σφάλμα του Διούδη θα έβαζες και τέταρτο και πέμπτο τεμάχιο. Το πως τελείωσε το ματς ο Μπουκουβάλας βέβαια είναι μια άλλη ιστορία.

Ηταν λοιπόν πολύ σημαντικό το πως κατάφεραν να βρουν τη δύναμη και να βγουν ήρεμοι στην επανάληψη οι πράσινοι και αυτό το πιστώνεται 100% ο προπονητής. Όπως και ανεξάρτητα αν θεωρεί κανείς πετυχημένη ή όχι την έως τώρα δουλειά του Δώνη το στιγμιότυπο με το κλάμα του στο φινάλε δύσκολα θα ξεχαστεί και είναι άκρως ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Αποδείχτηκε δε και κάτι άλλο. Και στο δικό μας το παιχνίδι και στα υπόλοιπα. Πως χωρίς το VAR, έστω και με τις ελλείψεις και τα σφάλματα που έχουν παρουσιαστεί δεν πάμε πουθενά και τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Ειτε από ανικανότητα είτε από «μάτι» οι τύποι ξεσάλωσαν αυτές τις μέρες, είδαμε φοβερά και τρομερά πράγματα. Σε κάθε περίπτωση στο τέλος της ημέρας ο Παναθηναϊκός φεύγει από τις αυτές αναμετρήσεις όχι μόνο με την πρόκριση αλλά ατσαλωμένος και πεπεισμένος ότι μπορεί να το φτάσει ακόμη και μέχρι τέλους. Αντε να δούμε τι θα δούμε λοιπόν…

➡️ Γράψε το σχόλιο σου