ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Πανικός σε πτήση από την Αθήνα: Επεσαν μάσκες οξυγόνου (pic)

Πανικός επικράτησε σε αεροσκάφος που ξεκίνησε από το Ελευθέριος Βενιζέλος!

Πανικός σε πτήση από την Αθήνα: Επεσαν μάσκες οξυγόνου (pic) | panathinaikos24.gr

Όλα πήγαιναν καλά στην πτήση Αθήνα – Λονδίνο της British Airways μέχρι το αεροπλάνο να φτάσει λίγα μίλια πριν το αεροδρόμιο του Χίθροου.

Όμικρον 2: Το σύμπτωμα που δίνει μόνο αυτή, φωνάζει ότι είσαι θετικός
Όμικρον 2: Το σύμπτωμα που δίνει μόνο αυτή, φωνάζει ότι είσαι θετικός 29.710 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της Daily Mail, ο συγκυβερνήτης ένιωσε αδιαθεσία, ενώ κρατούσε το πηδάλιο κι ο πιλότος του αεροσκάφους εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 2 Ιανουαρίου λίγο πριν από την προσγείωση του αεροπλάνου στο κεντρικό αεροδρόμιο της αγγλικής πρωτεύουσας.

Η πτήση BA633 βρισκόταν μόλις τέσσερα μίλια μακριά από το Χίθροου όταν ο ένας εκ των χειριστών του αεροσκάφους ένιωσε αδιαθεσία κι άρχισε να χάνει τις αισθήσεις τους. Ο κυβερνήτης πήρε το πηδάλιο, εξέπεμψε σήμα κινδύνου κι έπεσαν στο cockpit οι μάσκες οξυγόνου.

Το αεροσκάφος A320 προσγειώθηκε δυο λεπτά αργότερα, ωστόσο, έμεινε καθηλωμένο για 48 ώρες έτσι ώστε να το «χτενίσουν» οι ειδικοί. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι οι επιβάτες δεν κατάλαβαν τίποτα, καθώς οι μάσκες οξυγόνου έπεσαν μόνο μέσα στο πιλοτήριο κι όχι στην καμπίνα επιβατών.

Στην καμπίνα του πιλοτηρίου βγήκαν καπνοί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να προκληθούν από σειρά αιτιών όπως κάποιο καμένο φαγητό ή από κάποιο ηλεκτρονικό τσιγάρο ή και διαρροή λαδιού.

Ωστόσο, το ανησυχητικό είναι ότι σχεδόν 300 «συμβάντα καπνού» αναφέρθηκαν πέρυσι στις πτήσεις της εταιρίας και περίπου 100 περιπτώσεις εικαζόμενης «αεροτοξικότητας» έχουν ασκηθεί κατά της αεροπορικής εταιρείας.

Το περιστατικό διερευνάται από το συμβούλιο διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων (AAIB).

Πηγή: ethnos.gr 

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close