EUROLEAGUE

Να περάσει ο επόμενος!

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε απέναντι στην σκλητροτράχηλη Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά πήρε τη νίκη με 96-94 για την 20η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Στο 12-8 το ρεκόρ των «πράσινων». Σπουδαία δουλειά ξανά από τον Παπαγιάννη. Double - double από τον Καλάθη. Εξαιρετικός ο Ράις.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε απέναντι στην σκλητροτράχηλη Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά πήρε τη νίκη με 96-94 για την 20η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Στο 12-8 το ρεκόρ των “πράσινων”. Σπουδαία δουλειά ξανά από τον Παπαγιάννη. Double – double από τον Καλάθη. Εξαιρετικός ο Ράις.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα με αποτέλεσμα να είναι κοντά στο σκορ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους πράσινους. Συγκεκριμένα μετά το 6-6 του Μήτογλου η  Ζαλγκίρις έτρεξε ένα γρήγορο 6-0 και προηγήθηκε με 12-6 περίπου 6 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Η απάντηση του τριφυλλιού ήταν άμεση και έτσι το τριφύλλι με 5 συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 11-12.

Παρά ότι η ομάδα αντιδρούσε έδειχνε να μην είναι συγκεντρωμένοι ούτε σε άμυνα ούτε σε επίθεση. Αυτός ήταν και ο λόγος που το 11-12 έγινε γρήγορα γρήγορα 11-21. Το τριφύλλι συνέχιζε να αντιμετωπίζει προβλήματα στην άμυνα του και μετά από τρίποντο του Ρίβερς βρέθηκε στο -9 (18-27). Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να μειώσει στο σκορ, αλλά παρότι έβλεπε σχετικά εύκολα καλάθια στην επίθεση, το πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα εμφανιζόταν και πάλι. Η Ζαλγκίρις τον πλήγωνε συνεχώς από την γραμμή των 6, 75.

Περίπου 7 λεπτά πριν το τέλος με τρίποντο του Φριντέτ ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 4 πόντους, με την απάντηση της  Ζαλγκίρις να είναι άμεση και την διαφορά να πηγαίνει  στο +7.

Ο Ράις ταπείνωσε τον αντίπαλο αμυντικό και με εκπληκτικό τρίποντο  έκανε το 32-35. Η απόδοση του Παναθηναϊκού στην άμυνα άρχιζε να ανεβαίνει με αποτέλεσμα αυτό να έχει και άμεση αποτύπωση στον πίνακα του σκορ. Συγκεκριμένα μόλις ένα λεπτό από το ημίχρονο η διαφορά πήγε στο -1 (44-45). Τελικό το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους πράσινους να βρίσκονται στο -3 (46-49).

Το τριφύλλι με φόρα από το πρώτο ημίχρονο έπαιζε πολύ καλή άμυνα με αποτέλεσμα για κάτι παραπάνω από δύο λεπτά η Ζαλγκίρις να μην σκοράρει. Το κακό σ΄όλο  αυτό ήταν και πως και ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε προβλήματα στην επίθεση του.

Ο Κέι Σι Ρίβερς με συνεχόμενα τρίποντα πλήγωσε την πρώην ομάδα του, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το 49-49 να γίνει γρήγορα 51- 57.  Στο σημείο εκείνο όμως  μ΄  ένα γρήγορο 5-0 ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο και πάλι.

Οι πράσινοι παρότι έφταναν μία ανάσα από το να προσπεράσουν στο σκορ τους φιλοξενούμενους, δεν τα κατάφερναν. Αυτό τελικά έγινε λίγο αργότερα με τον τρομερό σήμερα Ράις, ο οποίος με 3/3 βολές έκανε το 61-59 και έδωσε στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα για πρώτη φορά στον αγώνα.

Με γρήγορο 5-0 ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 71-66 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και πήρε την μεγαλύτερη του διαφορά στον αγώνα.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο το τριφύλλι μπήκε αποφασισμένο να καθαρίσει το ματς κι αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα τρία λεπτά μετά την  έναρξη του τελευταίου κομματιού του αγώνα ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στο +8.  Ο Παπαγιάννης γι΄ άλλο ένα ματς ήταν πολύ καλός και 5 λεπτά πριν το τέλος είχε 12 πόντους με το σκορ να είναι στο 82-72. Οι φιλοξενούμενοι όμως 4 μόλις λεπτά πριν το τέλος μείωσαν στους 6 και ανάγκασαν τον Ρικ Πιτίνο να καλέσει τάιμ – άουτ.

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα το ματς έγινε ολίγον τι θρίλερ, μιας και 7,5 δεύτερα πριν το τέλος  η Ζαλκίρις μείωσε στο καλάθι αλλά ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη 96-94.

Exit mobile version