Μία απ’ αυτές τις ομάδες είναι φυσικά και ο Παναθηναϊκός. Σ’ εκείνο το παιχνίδι του πρώτου γύρου, το 0-1 με το γκολ των Ακριτών στο φινάλε. Ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ, αφού υπήρχε οφσάιντ και στο VAR έκλεισαν τα μάτια.

Στο ίδιο ματς, ο Παναθηναϊκός είχε σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το γκολ δε μέτρησε. Και πάλι λανθασμένα. Και πάλι με απόφαση του VAR. Εκείνο το παιχνίδι, στην οικονομία του πρωταθλήματος, ίσως αποδειχτεί καθοριστικό. Η διαφορά μεταξύ Παναθηναϊκού και Ξάνθης, που αγωνίζονται αύριο στα «Πηγάδια» είναι στον έναν βαθμό. 26 η Ξάνθη, 25 ο Παναθηναϊκός.

Αν το VAR είχε λειτουργήσει σωστά, η Ξάνθη θα ήταν τώρα στους 23 και ο Παναθηναϊκός στους 28. Και φαβορί για την είσοδο στην εξάδα.

Αν αποδειχτεί τελικά πως η Ξάνθη λάθεψε στο θέμα των μετοχών της, τότε είναι πολύ πιθανό να υποβιβαστεί. Τι θα γίνει, όμως, με τους βαθμούς της; Τίθεται μεγάλο θέμα αξιοπιστίας του πρωταθλήματος. Και για τον Παναθηναϊκό και για άλλες ομάδες που έχασαν βαθμούς από τη συγκεκριμένη ομάδα. Πόσο μάλλον για τον Παναθηναϊκό, που είναι ανταγωνιστής στη μάχη για την εξάδα.

Η απόφαση που θα βγει, αν είναι καταδικαστική για τους Ακρίτες, οφείλει να ξεκαθαρίζει και τι μέλλει γενέσθαι με τους βαθμούς στα παιχνίδια της Ξάνθης. Και να μην τραβήξει πολύ η συγκεκριμένη ιστορία.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS