ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1

Οι μάγκες με τα πράσινα!

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στην Ξάνθη και με ωραίο γκολ του Μακέντα (50') πήρε τη σπουδαία νίκη με 1-0, που τον ανεβάζει στην 4η θέση της βαθμολογίας. Ευκαιρίες και για περισσότερα τέρματα είχαν οι "πράσινοι". Εξαιρετικός στο ντεμπούτο του ο Ανουάρ που έπαιξε σε όλο το ματς. Αγωνίστηκε ως αλλαγή Νάγκι.

Οι μάγκες με τα πράσινα!

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στην Ξάνθη και με ωραίο γκολ του Μακέντα (50′) πήρε τη σπουδαία νίκη με 1-0, που τον ανεβάζει στην 4η θέση της βαθμολογίας. Ευκαιρίες και για περισσότερα τέρματα είχαν οι “πράσινοι”. Εξαιρετικός στο ντεμπούτο του ο Ανουάρ που έπαιξε σε όλο το ματς. Αγωνίστηκε ως αλλαγή Νάγκι.

Το ματς Παναθηναϊκός και Ξάνθη μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση με αποτέλεσμα το ματς να είναι ισορροπημένο στα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα. Οι πράσινοι είχαν την πρώτη σημαντική στιγμή τους στο 14ο λεπτό του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός αναπτύχθηκε όμορφα και με πανέμορφο σουτ του Χατζηγιοβάνη απείλησε την εστία του Άμπαντ, ο οποίος όμως ήταν πανέτοιμος και έτσι κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Το τριφύλλι είχε την κατοχή του αγώνα και με εξαιρετικό Ανουάρ είχε κερδίσει το παιχνίδι του κέντρου. Το νέο πράσινο μεταγραφικό απόκτημα φάνηκε ότι προσαρμόστηκε άμεσα στην ομάδα ενώ με τις τοποθετήσεις του βοήθησε πολύ την πράσινη ανασταλτική λειτουργία.

Στο 32ο λεπτό ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Σένκεφελντ από κοντά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μιας και ο Χρήστος Δώνης ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να είναι σαφώς ανώτερος αλλά να μην μπορεί να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 7.151 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, οι πράσινοι στο 50ο λεπτό του αγώνα έφυγαν στην αντεπίθεση και μετά από κάθετη του Ζαχίντ και πανέμορφο τελείωμα του Μακέντα άνοιξαν το σκορ στον αγώνα. Μόλις 13 λεπτά αργότερα η Ξάνθη απείλησε με το σουτ του Κασάδο, ο Διούδης όμως ήταν σε πλήρη ετοιμότητα. Στο 67΄ ο Ανουάρ έφτασε μια ανάσα από το να συνδυάσει το ντεμπούτο του με γκολ, αλλά ο Άμπαντ έκανε μια εκπληκτική επέμβαση.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Νάγκι βγήκε τετ α τετ, πέρασε τον Άμπαντ, όμως το πλασέ του έδιωξε πάνω στην γραμμή η άμυνα της Ξάνθης.

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει, είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή. Το τριφύλλι με τη νίκη αυτή πάτησε γερά στην 6αδα, μιας και άφησε πίσω του την Ξάνθη με δύο βαθμούς και μάλιστα έστω και με ματς περισσότερο σε σχέση με τον Άρη πάτησε στην τέταρτη θέση με 29 βαθμούς. Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη: Αμπάντ, Στάρτζεον (57′ Τζουρίτσκοβιτς), Τεσέιρα (72′ Φοσέ), Κοβάτσεβιτς, Σόσα (53′ Μπαριέντος), Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Καμαρά, Κάστρο

Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας, Ινσούα, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Δώνης, Ανουάρ, Χατζηγιοβάνης (67′ Χατζηθεοδωρίδης), Ζαχίντ (84′ Αλεξανδρόπουλος), Μπεκ (72′ Νάγκι), Μακέντα

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.