ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Τριπλό ρεκόρ καριέρας ο Παπαγιάννης

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν εντυπωσιακός απέναντι στον Προμηθέα καταγράφοντας τριπλό ρεκόρ καριέρας.

Τριπλό ρεκόρ καριέρας ο Παπαγιάννης

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν εντυπωσιακός απέναντι στον Προμηθέα καταγράφοντας τριπλό ρεκόρ καριέρας.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο Έλληνας σέντερ με την απολαυστική εμφάνιση που έκανε, δεν άφησε ευχαριστημένο μόνο τον Ρικ Πιτίνο που τον εκθείασε στη συνέντευξη Τύπου, αλλά όλο το παναθηναϊκό κοινό, αφήνοντας υποσχέσεις γι’ ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Γιώργος Παπαγιάννης κυριάρχησε στις δύο ρακέτες στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Προμηθέα, φτάνοντας στην κορυφαία επίδοση της καριέρας του στην ΕΚΟ Basket League με τους 23 πόντους που σημείωσε, πέντε περισσότερους από την προηγούμενη καλύτερη. Είχε από 18 στα ματς με το Ρέθυμνο Cretan Kings εντός και τον Πανιώνιο Su Casa εκτός έδρας. Ο Παπαγιάννης έφτασε σε δύο ακόμη ρεκόρ καριέρας στο “Δ.Τόφαλος”.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.766 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Είχε 32 βαθμούς στο ranking επίδοση που δείχνει ότι έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 31 που είχε στον τρίτο τελικών των περσινών πλέι οφ απέναντι στον Προμηθέα. Ρεκόρ καριέρας είναι και τα 11 εύστοχα δίποντα του αφού το προηγούμενο ήταν τα εννιά που είχε απέναντι στον Πανιώνιο Su Casa.

Ο σέντερ των “πράσινων” μάλιστα έφτασε σε διψήφιες επιδόσεις πόντων (23) και ριμπάουντ (10), στο πρώτο φετινό του “double-double”. Με αυτές τις επιδόσεις των δύο διεθνών παικτών του, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφτασε τα έξι και ανέβηκε στην 3η θέση της σχετικής λίστας πίσω από Ήφαιστο (9), ΠΑΟΚ και Λάρισα (από 7).

Κατά τα άλλα…

*Ο Ντίνος Μήτογλου έφτασε στη 2η θέση της λίστας των παικτών με τα “double-double” τον Τερέλ Παρκς και τον Ζέιν Νόουλς με τέσσερα. Ο διεθνής φόργουορντ που είχε σήμερα 14 πόντους και 11 ριμπάουντ, είχε φτάσει σε ανάλογες επιδόσεις στα ματς με Ιωνικό Affidea εντός, Πανιώνιο Su Casa εκτός και Λαύριο Megabolt εντός έδρας.

*Σταματώντας ένα σουτ αντιπάλου, ο Ίαν Βουγιούκας έγινε ο 21ος μπλοκέρ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τις 154 τάπες και ξεπέρασε τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη.

*Ο Ταϊρίς Ράις είχε 2/6 δίποντα και με αυτά ξεπέρασε τα 100 στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Έχει 101/207 (48,79%).

Διπλή κορυφή για τον Λίποβι

Την πρωτιά σε δύο διαφορετικές ιστορικές λίστες του Προμηθέα κατέκτησε σήμερα ο Ολεξάντερ Λίποβι. Ο Ουκρανός γκαρντ έγινε ο πρώτος στην τετραετή ιστορία της ομάδας στην ΕΚΟ Basket League σε πόντους και τρίποντα. Πιο συγκεκριμένα…

*Με τους 18 πόντους που είχε σήμερα, έφτασε τους 738 με την αχαϊκή ομάδα και προσπέρασε τον Νίκο Γκίκα που είχε 725 στην προηγούμενη τριετία.

*Έχοντας 2/6 τρίποντα έφτασε τα 129 με τον Προμηθέα και ξεπερνώντας και σε αυτή τη λίστα τον Γκίκα που είχε 127.

Ακόμη ο Λίποβι έγινε 3ος της λίστας των αμυντικών ριμπάουντερ της ομάδας της Πάτρας. Είχε δύο και με αυτά έφτασε τα 203 για να προσπεράσει και σε αυτήν την περίπτωση τον Νίκο Γκίκα.

Κατά τα άλλα…

*Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μπήκε στην πρώτη 20άδα των ριμπάουντερ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Είχε τρία με τα οποία έφτασε τα 1.427 στην κατηγορία και ξεπέρασε τον Νέστορα Κόμματο.

Ακόμη ο Μαυροκεφαλίδης με τους 10 πόντους του, έφτασε τους 3.078 και ανέβηκε στην 24η θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Γιάννη Καλαμπόκη (3.075).

*Με τους 10 πόντους που σημείωσε στο σημερινό παιχνίδι, ο Δημήτρης Κατσίβελης ξεπέρασε τους 800 στο 197ο παιχνίδι του στην κατηγορία.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.