Θα ήταν ευχής έργον να μπορούσε ο Παναθηναϊκός να δώσει τα χρήματα της ρήτρας του Γκίας Ζαχίντ και να τον κάνει δικό του το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Νορβηγός είναι παίκτης πολύ μεγάλης κλάσης, από εκείνους που μπορούν με μια ενέργεια να πάρουν ένα παιχνίδι. Από εκείνους που κάνουν ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του και προκαλούν εφιάλτες στον αντίπαλο.

Ο τρόπος που δημιουργεί το γκολ για τον Μακέντα στην Ξάνθη είναι δείγμα του τι μπορεί να κάνει. Κλέβει την μπάλα, δημιουργεί χώρο για τον εαυτό του, πασάρει στον κατάλληλο χρόνο και σε χώρο που ο Ιταλός βρίσκει την μπάλα ακριβώς εκεί που χρειάζεται για να πλασάρει και να σκοράρει.

Δε θα μου κάνει καμία εντύπωση αν άλλες ελληνικές ομάδες, πιο πλούσιες και με μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα, θελήσουν να εκμεταλλευτούν το ότι είναι δανεικός και να απευθυνθούν στον ΑΠΟΕΛ για να τον κάνουν δικό τους. Παίκτης με καταπληκτική τεχνική κατάρτιση, με κάθε πάσα που λίγοι διαθέτουν στην Ελλάδα, με καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

Αν στον Παναθηναϊκό επιθυμούν να κάνουν μια πολύ μεγάλη υπέρβαση, ας την κάνουν για εκείνον, αν και τα χρήματα της ρήτρας είναι πάρα πολλά που δύσκολα θα μπορούσε να καλυφθεί.

Όσον αφορά τη γενικότερη εικόνα του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη, οι πράσινοι έκαναν ένα παιχνίδι που είναι σημείο αναφοράς για τη φετινή τους σεζόν. Σοβαροί, πειθαρχημένοι, συγκεντρωμένοι και… κυνικοί. Το τελευταίο δεν το είχαμε συνηθίσει.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε για πρώτη φορά δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, έκανε τρίτη καλή εμφάνιση και νίκη μέσα σε μια εβδομάδα και δείχνει πλέον πως η δουλειά του Δώνη στο Κορωπί τον έχει μετατρέψει σε μια καλοδουλεμένη μηχανή, που και καλό ποδόσφαιρο παίζει και αποτελέσματα παίρνει.

Η είσοδος του Ανουάρ και η διαφαινόμενη απόκτηση του Αγιούμπ ανεβάζουν ποιοτικά την ομάδα, ο Νάγκι έδειξε στα λίγα λεπτά πως είναι μια προσθήκη που μπορεί να φέρει περισσότερη ταχύτητα και παιχνίδι στο ένας εναντίον ενός και ο Παναθηναϊκός έχει μπει πλέον σε ένα δρόμο που μόνο προς τα πάνω μπορεί να τον οδηγήσει.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου