ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Δώνης: «Είμαστε γκρουπ που χρειαζόμαστε καλύτερες βάσεις – μακάρι να τα καταφέρουμε για τον Καρλίτος»

Στη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, στους νέους παίκτες που ήρθαν, αλλά και στην προσπάθεια που υπάρχει για να έρθει ο Καρλίτος, στάθηκε ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου.

Δώνης: «Είμαστε γκρουπ που χρειαζόμαστε καλύτερες βάσεις - μακάρι να τα καταφέρουμε για τον Καρλίτος»

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για τη βελτίωση του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στα μεταγραφικά και σχολίασε τις κινήσεις που έχουν γίνει ως τώρα.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να κάνει στο δεύτερο γύρο κάτι αντίστοιχο με τον περσινό πρώτο γύρο: «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το ένα με το άλλο. Η ομάδα στο επίπεδο που παίζει εδώ και πολλές αγωνιστικές μετά το παιχνίδι στο Χαριλάου δεν έχει καμία σχέση με το περσινό. Πέρσι έπρεπε να χτιστεί μια ομάδα από τις στάχτες της, να παίζει με πέντε πίσω, να μην είναι κυριαρχική στο γήπεδο και με λίγες φάσεις να παίρνει το παιχνίδι.

Αυτό το αποφάσισα εγώ πέρσι, γιατί όταν ξεκίνησα όλοι μας θεωρούσαν φαβορί για υποβιβασμό. Φέτος η ομάδα παίζει άλλο ποδόσφαιρο, δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε. Έχουμε Μ.Ο. 65% κατοχή, κάνουμε πολλές πάσες στο παιχνίδι, μας έλειπε η αποτελεσματικότητα.

Παραιτήθηκε ο Κούγιας!
Παραιτήθηκε ο Κούγιας! 45.768 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έρχονται σιγά σιγά τα αποτελέσματα, τονώνεται η ψυχολογία της ομάδας. Έρχονται ποδοσφαιριστές στην ομάδα, αυτό μας κάνει καλό, γιατί δεν νιώθει κανείς την ίδια ασφάλειά. Αυτό θα κάνει καλύτερους τους ποδοσφαιριστές και την ομάδα και είναι σημαντικό για εμένα πως βλέπω ένα δεμένο γκρουπ σε όλα. Να επενδύσουμε πάνω σε αυτό».

Για το ελκυστικό ποδόσφαιρο που παίζει πλέον ο Παναθηναϊκός και δεν περιμένει κάποιο πέναλτι για να σκοράρει: «Υπάρχουν παιχνίδια που χάσαμε με ποδόσφαιρο σαν το σημερινό, όπως εκείνο με την ΑΕΛ. Αν θα θυμηθώ κακό παιχνίδι, θα θυμηθώ ένα 20λεπτο με τον Αστέρα και το πρώτο ημίχρονο με την Λαμία, αλλά γενικά είμαστε καλύτεροι από τους αντιπάλους μας.

Αυτό με τα πέναλτι, θυμάμαι πως μια εφημερίδα που προσπαθεί να κάνει κακό σε εμένα και στην οικογένειά μου, έγραψε πως ο Παναθηναϊκός χωρίς τα πέναλτι θα ήταν τελευταίος. Εγώ θα πω πως ο Παναθηναϊκός αν είχε όλα τα πέναλτι θα ήταν πρώτος, γιατί για να κερδίσεις τα πέναλτι πρέπει να υπάρξει μια προσπάθεια και να είσαι κινητικός.

Επίσης, επειδή μάλλον έχει προσωπικά με την οικογένειά μου, κάτι έγραφε για τον γιο μου. Θέλω να τους ενημερώσω πως η ρήτρα του Τάσου Δώνη είναι υποχρεωτική και δεν ενεργοποιείται μόνο αν η ομάδα πέσει κατηγορία».

Για τις μεταγραφές και κατά πόσο θα επηρεάσουν την ομάδα: «Είναι λογικό σε μια ομάδα σαν την δική μας, σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό που προσπαθεί να χτιστεί και να γίνει μια ομάδα με καλύτερες βάσεις και μεγαλύτερους στόχους, ότι τα νέα πρόσωπα είναι οι νέοι ήρωες. Το απαιτεί αυτό το σύγχρονο ποδόσφαιρο, από την άλλη όλα αυτά τα παιδιά που έρχονται και ο Ανουάρ που έρχεται από την Βαγιαδολίδ, ο Παναθηναϊκός θα την κερδίσει αν παίξει με την Βαγιαδολίδ. Ο Νάγκι που ήρθε από την Λέγκια, είχε χάσει τη θέση του, είναι παιδιά που θα τα δούμε κι αν χρειάζεται θα επενδύσουμε ανάλογα την ρήτρα τους.

Έχουμε ποδοσφαιριστές που αν τους βάλουμε έναν έναν πως ήταν πέρσι και πως είναι φέτος θα δούμε διαφορές. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι σημαντικό να έχουν σταθερότητα είτε να εξελίσσονται. Σε αυτό το σημείο το πιο σημαντικό είναι πως έχουμε επιλογές και αυτές θα μας κάνουν καλύτερους και θα πιέσουν αυτούς που ήδη υπάρχουν να γίνουν ακόμα καλύτεροι».

Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός κινείται καλύτερα σε αυτή την μεταγραφική περίοδο σε σχέση με το καλοκαίρι: «Δεν χρειάζεται να γυρίσουμε στο παρελθόν. Ακόμα και το καλοκαίρι κρατάμε τα θετικά. Τον Σένκεφελντ, τον Ζαχίντ, τον Περέα που μας δίνουν μεγάλη βοήθεια. Άλλες φορές θα πετύχεις, άλλες θα αποτύχεις. Ξέρουμε που έχουμε πετύχει και που όχι. Η χειμερινή περίοδος είναι πάντα δύσκολη, γι’ αυτό και ήρθαν δύο ποδοσφαιριστές με υψηλή ρήτρα δανεικοί και ο Αγιούμπ ήταν μια ευνοϊκή συγκυρία».

Για τον Καρλίτος: «Ο Καρλίτος είναι μια αξιόλογη περίπτωση, τον εξετάζουμε εδώ και καιρό, μακάρι να τα καταφέρουμε και να είναι ενεργός το καλοκαίρι. Είναι ένα φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά και με ποιότητα που μακάρι να τον εντάξουμε στο ρόστερ μας».

Για την χρησιμοποίηση του Αγιούμπ: «Εγώ θα το έδινα το 1,5 εκατομμύριο ευρώ για τον Ζαχίντ, αλλά ξέρουμε πως είναι μεγάλο ποσό για τον Παναθηναϊκό! Θα δούμε μέσα στο παιχνίδι γιατί ο Αγιούμπ μπορεί να παίξει και 8άρι και πίσω από τον φορ. Έχουμε και τον Μπουζούκη που δεν είναι για τα άκρα, αλλά δεν μπορεί να κερδίσει αυτή τη στιγμή την μάχη από τον Ζαχίντ, έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας, έχουμε και τα πλέι οφ και θα δώσουμε σε όλους την ευκαιρία και φυσικά για να κερδίζει η ομάδα».

Για τα στημένα: «Πέρσι ήμασταν πολύ κακοί στα επιθετικά στημένα. Υστερούσαμε στο χτύπημα, πιστεύω είμαστε σε έναν ικανοποιητικό βαθμό, το δουλεύουμε στην προπόνηση, παλεύουμε καλύτερα τις φάσεις είτε τα χτυπήματα είναι προς τα μέσα είτε προς τα έξω, έχουμε μια βελτίωση αλλά όχι αυτή που θέλουμε».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...