Είναι αρκετά νωρίς ακόμα για να κρίνουμε το έργο ενός τεχνικού διευθυντή που μετράει μόλις λίγους μήνες παρουσίας σε έναν σύλλογο και διανύει την πρώτη του μεταγραφική περίοδο. Όμως τα πρώτα δείγματα γραφής του Τσάβι Ρόκα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Επιβεβαιώνοντας τις εξαιρετικές συστάσεις με τις οποίες ήρθε στην Ελλάδα ο Ισπανός.

Ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, που έχει εργαστεί για τη σπουδαία Μπαρτσελόνα, με πλούσια ατζέντα και επαφές σε όλο τον κόσμο. Που μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει απευθείας με όλη την Ισπανία. Παίκτες, παράγοντες, ατζέντηδες.

Ο Ρόκα κινείται με τον δικό του τρόπο, αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μένοντας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η δουλειά του εδώ δεν είναι να κάνει δημόσιες σχέσεις, αλλά να κάνει δουλειά. Να ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας, να ακούσει τα «θέλω» του προπονητή, να ακολουθήσει πιστά το πρότζεκτ. Τα κάνει όλα στην εντέλεια.

Ανουάρ, Νάγκι, Αγιούμπ και προσεχώς… Καρλίτος, ένας επιθετικός που θυμίζει κίνηση… παλιού Παναθηναϊκού. Κάποιοι θα πουν πως οι δύο πρώτοι είναι δανεικοί, άρα και εύκολοι στο να έρθουν, όμως το σημαντικό είναι τι παίκτες φέρνεις. Ναι είναι εύκολο να πάρεις ποδοσφαιριστή που δεν παίζει πολύ στην ομάδα του, αλλά θα είναι ποιοτικός; Θα κάνει τη διαφορά; Εκεί πρέπει να λειτουργεί το ποδοσφαιρικό μάτι, κάτι που δείχνει να έχει ο Τσάβι Ρόκα.

Ο Αγιούμπ είναι ποδοσφαιριστής που έρχεται από σπουδαία ολλανδική ομάδα, που είχε ένα κασέ πάνω από τα οικονομικά «μπορώ» του Παναθηναϊκού, αλλά οι χειρισμοί του Ρόκα τον έφεραν στην Ελλάδα. Και μάλιστα για τα επόμενα 3,5 χρόνια, ως ελεύθερο.

Το τελευταίο «χτύπημα»; Ο Καρλίτος, που ακόμα δεν είναι κλεισμένος, όπως υποστηρίζει ο Παναθηναϊκός, αλλά οι επαφές είναι σε τέτοιο επίπεδο που δύσκολα θα χαλάσει η δουλειά. Ένας παίκτης… εκατομμυρίων, από το πάνω ράφι, που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα με ευκολία.

Ο Τσάβι Ρόκα επιβεβαιώνει όσους από την Κύπρο μας έλεγαν πως θα έρθει και θα αλλάξει τον Παναθηναϊκό. Πως θα φέρει πολύ ποιοτικούς παίκτες. Και δείχνει να βαδίζει σε έναν δρόμο που θα φτιάξει και πάλι έναν Ευρωπαίο Παναθηναϊκό.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου