Η κλήρωση με τον ΠΑΟΚ έφερε στις μνήμες εκείνο το περιβόητο παιχνίδι του 2017. Τότε που ο Κύζας είχε πάρει απ’ το χέρι τον δικέφαλο και τον είχε οδηγήσει στην πρόκριση επί του Παναθηναϊκού.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μη δούμε τα ίδια φαινόμενα. Και η καλύτερη ομάδα να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Αν ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα στα δύο ματς, ας την πάρει ο ΠΑΟΚ.

Τότε όμως, πριν από τρία χρόνια, ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα στα δύο ματς. «Καθαρό» σκορ στη Λεωφόρο, κυριαρχία στο πρώτο ημίχρονο του επαναληπτικού της Τούμπας, αλλά… σφαγή από τον Κύζα. Δεν τον άφησε να ανασάνει.

Μία από τις χειρότερες διαιτησίες των τελευταίων χρόνων ήταν εκείνη. Με το «έτσι – θέλω» είχαν αφήσει εκτός τον Παναθηναϊκό.

Τώρα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Έχουμε VAR, έρχονται ξένοι διαιτητές.

Θα πει κάποιος, στο Κύπελλο δεν υπάρχει VAR. Θα του θυμίσουμε πως την επομένη της πρόκρισης επί του ΠΑΣ, ο Παναθηναϊκός επίσημα ζήτησε να υπάρχει VAR τουλάχιστον στα δικά του παιχνίδια στο Κύπελλο από εδώ και στο εξής. Και πως είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο ίδιος αν χρειαστεί. Άρα δεν υπάρχει δικαιολογία. Πρέπει στα δύο ντέρμπι να έχουμε VAR. Διαφορετικά θα υπάρχει δόλος, απ’ τη στιγμή που η μία ΠΑΕ λέει ανοιχτά πως θέλει να το πληρώσει κιόλας για να εξασφαλίσει την ισονομία.

Εννοείται πως διαιτητές θα είναι ξένοι. Ντέρμπι είναι. Που κρίνει τίτλο. Ο νικητής θα βρίσκεται δύο αγώνες μακριά από τον τελικό.

VAR και ξένοι διαιτητές λοιπόν. Πρέπει να πιέσει ο Παναθηναϊκός σ’ αυτή την κατεύθυνση. Να τους το κάνει να το δουν ως δεδομένο. Και να μην έχουμε πάλι τίποτα… Κύζες ή Καλύβες. Ο τελευταίος είναι ο βοηθός που ακύρωσε το γκολ του Ινσούα με τον ΠΑΣ.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου