ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ζαχίντ: «Θέλω να μείνω, δεν εξαρτάται από μένα»

Την πρόθεσή του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Γκιάς Ζαχίντ, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο.

Ζαχίντ: «Θέλω να μείνω, δεν εξαρτάται από μένα»

Ο ποδοσφαιριστής των «πρασίνων», μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στην παρουσία του ως τώρα στον Παναθηναϊκό και σχολίασε τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Κόντρα στον Ατρόμητο, κάνατε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια σας -αν όχι το καλύτερο- στην εφετινή σεζόν. Συνολικά ο Παναθηναϊκός δείχνει εδώ και δύο εβδομάδες πως βρίσκεται στο καλύτερο «φεγγάρι» του αυτή την περίοδο…

Συμφωνώ. Θεωρώ πως βαδίζουμε πλέον στη σωστή κατεύθυνση σαν γκρουπ. Δείχνουμε την ποιότητα που έχουμε στην ομάδα, παίζουμε πάρα πολύ καλό κι επιθετικό ποδόσφαιρο, έχουμε εξαιρετικό έλεγχο στην αμυντική μας συμπεριφορά. Είμαστε όπως πρέπει να είμαστε και το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να συνεχίσουμε σ’ αυτό το δρόμο. Έχουμε άλλα έξι παιχνίδια ως το τέλος της κανονικής περιόδου και χρειάζεται να είμαστε το ίδιο δυνατοί, όπως ήμασταν στον αγώνα με τον Ατρόμητο, με τον Πανιώνιο, με την Ξάνθη και στη ρεβάνς του Κυπέλλου. Είμαι σίγουρος πως θα πάρουμε κι άλλες νίκες μέχρι να έρθει η ώρα των πλέι-οφς, εάν συνεχίσουμε να βγάζουμε στο γήπεδο την εικόνα που έχουμε τις τελευταίες δέκα μέρες».

Εκτός από το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, όπου είναι ξεκάθαρη η βελτίωση της ομάδας, ένα στοιχείο που άλλαξε στα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού, είναι η ψυχολογία και η νοοτροπία «αφεντικού» με την οποία μπαίνετε μέσα στο γήπεδο. Σαν να σας απελευθέρωσε ψυχολογικά αυτό το σερί νικών που αρχίσατε να «χτίζετε».

«Έτσι ακριβώς νιώθουμε κι εμείς μέσα στο γήπεδο. Παίζουμε με πολύ ενέργεια, πολύ πάθος, μεγάλη ένταση και πλέον έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας στο πρώτο κομμάτι της σεζόν κι εμείς βάλαμε τους εαυτούς μας σε πίεση. Δεν παίζαμε όσο καλά θα έπρεπε να παίζουμε, με βάση την ποιότητα που έχουμε σαν ομάδα και σαν ρόστερ. Τώρα παίζουμε εξαιρετικά, με την αυτοπεποίθηση που πρέπει να έχουμε κι αρχίζουμε να κερδίζουμε θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα. Είμαστε λίγο πιο ψηλά, όπως θα έπρεπε να είμαστε εξαρχής. Είναι κρίμα που δεν είχαμε αυτή την εικόνα από το ξεκίνημα, αλλά πρέπει να κοιτάμε μπροστά, να συνεχίσουμε να νικάμε και να κάνουμε ένα πολύ καλό φίνις και στο πρωτάθλημα και βεβαίως στο Κύπελλο, που είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος για εμάς».

Παραιτήθηκε ο Κούγιας!
Παραιτήθηκε ο Κούγιας! 45.853 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κι εσύ πάντως δείχνεις πλέον να βρίσκεις τα πατήματά σου και το ρόλο σου στην ενδεκάδα, μετά τον τραυματισμό σου. Μετράς τέσσερις ασίστ στα τελευταία τέσσερα ματς κι όλοι σε χαρακτηρίζουν πλέον το απόλυτο «μυαλό» στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού…

«Νιώθω πλέον καλά. Έχω αφήσει πίσω μου τον τραυματισμό στο γόνατο, παίζω καλά και με μεγάλη αυτοπεποίθηση μέσα στο γήπεδο, αλλά με ενδιαφέρει πρώτα απ’ όλα το πως παίζουμε όλοι μαζί. Και σαν ομάδα αυτό που βλέπω, είναι ότι αρχίζουμε να πλησιάζουμε το επίπεδο που μπορούμε να παίξουμε. Εάν η ομάδα παίζει καλά, όλοι μας θα δείχνουμε καλοί μέσα στο γήπεδο. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Παναθηναϊκό και νιώθω πως στο τέλος θα ολοκληρώσουμε πολύ καλά τη σεζόν».

Σίγουρα είναι νωρίς για να το συζητάμε. Θα ήθελες ωστόσο, να παραμείνεις στον Παναθηναϊκό μετά το καλοκαίρι, όταν ολοκληρωθεί ο δανεισμός σου (με οψιόν αγοράς) από τον ΑΠΟΕΛ;

«(σ.σ. γελάει). Δεν εξαρτάται από μένα αυτό…».

Αν ήταν όμως αποκλειστικά στο χέρι σου, θα έμενες;

«Δεν θα σου πω ψέματα. Μου αρέσει πολύ εδώ, μου αρέσει να παίζω στον Παναθηναϊκό. Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, τη συνεργασία μου με το τεχνικό τιμ, με τους συμπαίκτες μου, με το κλαμπ… Θα δούμε τι θα γίνει. Προς το παρόν το μυαλό μου δεν είναι σ’ αυτό το κομμάτι. Δεν είναι η ώρα. Θα τα δούμε όλα αυτά όταν ολοκληρωθεί η σεζόν. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω κάθε στιγμή στον Παναθηναϊκό. Όταν παίζεις λοιπόν κάπου που ευχαριστιέσαι το ποδόσφαιρο, σίγουρα θέλεις να μείνεις εκεί για όσα περισσότερο μπορείς. Ξαναλέω όμως, ότι όλο αυτό δεν εξαρτάται από μένα και θα δούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι».

Ένα σχόλιο για τους νέους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα. Τον Ανουάρ και τον Νάγκι που μπήκαν αμέσως στο αγωνιστικό πλάνο και τον Αγιούμπ, που μόλις ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό για τα επόμενα 3,5 χρόνια.

«Τα παιδιά που ήρθαν μετά το νέο χρόνο, έφεραν πολύ μεγάλη ενέργεια και ποιότητα στην ομάδα. Είναι πολύ ευχάριστο αυτό. Το κλαμπ έφερε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και μπορείς να το δεις αυτό πολύ εύκολα στην προπόνηση. Ο Ανουάρ έπαιξε ήδη δύο παιχνίδια βασικός και μας έδωσε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, τρεξίματα και ποιότητα στη μεσαία γραμμή, ο Νάγκι άρχισε να βρίσκει χρόνο και να ανεβάζει την απόδοσή σου. Ήρθαν για να βοηθήσουν την ομάδα, για να μας ανεβάσουν επίπεδο και φάνηκε από τις πρώτες συμμετοχές τους. Κι αυτό είναι ότι καλύτερο για μία ομάδα, που ήταν ήδη πολύ ποιοτική. Ανεβάζουν τον ανταγωνισμό της ομάδας, τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά και για όλους μας η παρουσία τέτοιων ποδοσφαιριστών είναι αυτό ακριβώς που θέλαμε…».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...