ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

O αθόρυβος, αλλά ουσιαστικός Τσάβι Ρόκα

Ο Τσάβι Ρόκα με συντονισμένες κινήσεις και χωρίς πολύ... θόρυβο καταφέρνει να ντύνει στα πράσινα ποδοσφαιριστές που θεωρητικά ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα. Το panathinaikos24.gr αναλύει.

O αθόρυβος, αλλά ουσιαστικός Τσάβι Ρόκα

Ο Τσάβι Ρόκα με συντονισμένες κινήσεις και χωρίς πολύ… θόρυβο καταφέρνει να ντύνει στα πράσινα ποδοσφαιριστές που θεωρητικά ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα. Το panathinaikos24.gr αναλύει.

Οταν τον περασμένο Νοέμβριο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωνε την πρόσληψη του Τσάβι Ρόκα, τα πρώτα στοιχεία που άπαντες προσπαθούσαμε να συλλέξουμε, έκαναν λόγο για έναν τεχνικό διευθυντή που κινείται αθόρυβα, που αποφεύγει τον… θόρυβο και τα πολλά λόγια, που είναι αντιδημοσιογραφικός και που έχει την ικανότητα να κλείνει δυνατά deal με όχι πολλά χρήματα, κάτι που είχε κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην Κύπρο και την ΑΕΚ Λάρνακας. Φυσικά, ο Καταλανός θα κριθεί σε βάθος χρόνου. Εκεί θα φανεί το έργο του, εκεί θα μετρήσουν οι επιτυχίες και οι αποτυχίες. Ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή. Τα πρώτα δείγματα, όμως, είναι ενθαρρυντικά και αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταγραφεί.

Το “τριφύλλι” έχει κάνει κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, τέσσερα… ψώνια. Απέκτησε δυο δανεικούς, τον Ανουάρ και τον Νάγκι, βάζοντας ρήτρα, η οποία, πάντως, δεν είναι μικρή, ειδικά για τον πρώτο. Οι πληροφορίες του panathinaikos24.gr αναφέρουν ότι το ποσό για τον Ισπανό χαφ, που στα πρώτα του παιχνίδια με τα πράσινα έχει εντυπωσιάσει, δεν είναι στα 4 εκατ. ευρώ, αλλά κοντά στα 6, ποσό που είναι απίθανο να δοθεί το καλοκαίρι.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.249 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εκτός από τους παραπάνω, ο Ρόκα έκανε τη μεγάλη έκπληξη φέρνοντας στην ομάδα δυο ποιοτικότατους ποδοσφαιριστές και έκανε δυο μεταγραφές, που όπως λέγεται το τελευταίο διάστημα, θυμίζουν… παλιό Παναθηναϊκό. Αναφερόμαστε, φυσικά, στον Μαροκινό χαφ, Αγιούμπ και στον Ισπανό επιθετικό Καρλίτος. Μέχρι και πριν από λίγους μήνες, τέτοιοι ποδοσφαιριστές στα χρόνια της κρίσης στον Παναθηναϊκό ούτε που πλησίαζαν. Τώρα, με τα οικονομικά δεδομένα να είναι κάπως καλύτερα, με την ΠΑΕ να μπαίνει σε μια σειρά και με τον Ρόκα στο “τιμόνι”, η κατάσταση μοιάζει διαφορετική.

Ο Καταλανός λειτούργησε αθόρυβα και στις δυο περιπτώσεις. Οταν του Αγιούμπ, χάλασε είχε πάντα… ανοικτές κεραίες και όταν έμαθε ότι το θέμα Λουντογκόρετς δεν προχωράει για τον ποδοσφαιριστή, αμέσως λειτούργησε γρήγορα, ενημέρωσε τη διοίκηση, έφερε τον παίκτη στην Ελλάδα για γνωριμία και το deal προχώρησε για 3, 5 χρόνια, έναντι περίπου 450.000 ευρώ ετησίως.

Παρόμοιες ήταν και οι κινήσεις του Ρόκα για τον Καρλίτος. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν ποδοσφαιριστή που τον γνωρίζει πολύ καλά. Οταν τον… έδωσε στον Δώνη για να τον τσεκάρει, ο  προπονητής του “τριφυλλιού” έδωσε αμέσως το ΟΚ, ξέροντας κι αυτός ότι μιλάμε για έναν παίκτη αξίας, ποιότητας και με στοιχεία που θέλει η ομάδα. Και σε αυτή την περίπτωση, ο Ρόκα κινήθηκε αστραπιαία και δίχως πολλές τυμπανοκρουσίες. Έπεισε τον παίκτη, το θέμα με την Άλ Ουάχντα λύθηκε και ο Ισπανός έρχεται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για τις υπογραφές για τριετές συμβόλαιο και σχεδόν ίδιες αποδοχές με τον Αγιούμπ.

Θα τονίσουμε ξανά ότι όλοι θα κριθούν από το έργο τους. Το ίδιο, λοιπόν, θα συμβεί και με τον Ρόκα. Θα συμπληρώσουμε, επίσης,  ότι απαιτείται αρκετός χρόνος και στήριξη στον Καταλανό, για να φανούν τα αποτελέσματα. Τα πρώτα δείγματα, πάντως, είναι πολύ θετικά και αν μη τι άλλο δείχνουν  ότι μιλάμε για έναν τεχνικό διευθυντή μεθοδικό, με πολλές γνωριμίες και… άκρες στην Ευρώπη, στοιχεία που μόνο καλά είναι για το παρόν και το μέλλον της ομάδας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...