ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Φοβερός Χεζόνια: “Θα περπατούσα από την Κροατία στην Αθήνα για να παίξω στον Παναθηναϊκό”!

Ο Χεζόνια εκφράζει δημοσίως τα... Παναθηναϊκά του αισθήματα, την τρέλα του για την πράσινη κερκίδα, αλλά και την επιθυμία του να αγωνιστεί στο τριφύλλι.

Φοβερός Χεζόνια:

Ο Χεζόνια εκφράζει δημοσίως τα… Παναθηναϊκά του αισθήματα, την τρέλα του για την πράσινη κερκίδα, αλλά και την επιθυμία του να αγωνιστεί στο τριφύλλι.

O Κροάτης μπασκετμπολίστας μίλησε στην ιστοσελίδα gazzetta.gr.

– Τον Παναθηναϊκό όμως τον παρακολουθείς περισσότερο αν κρίνω από τις αναρτήσεις σου στα social media. Αλήθεια, πώς και προέκυψε αυτή η αγάπη σου;

«Πρώτα απ’ όλα λόγω του Δημήτρη Διαμαντίδη. Είναι ο αγαπημένος μου παίκτης όλων των εποχών. Θυμάμαι το 2011 που είχαμε κατακτήσει με την ΚΚ Ζάγκρεμπ το ‘Next Generation Tournament’ στην Βαρκελώνη, στη συνέχεια ακολουθούσε το Final 4 της EuroLeague. Τότε ο προπονητής που είχα στην ομάδα με πήρε στην άκρη και μου είπε: ‘Το μόνο που θέλω από εσένα είναι να κοιτάς το νούμερο 13 του Παναθηναϊκού. Να επικεντρωθείς στο νούμερο 13. Θα σε βοηθήσει για την καριέρα σου.’ Και αυτό έκανα. Μόνο τότε ήμουν πολύ μικρός και δεν καταλάβαινα και πολλά πράγματα απ’ όσα έκανε. Όμως στην πορεία και καθώς μεγάλωνα, κατάλαβα αμέσως τι ήθελε να μου πει τότε ο προπονητής. Το παιχνίδι του Διαμαντίδη διεύρυνε και το δικό μου. Και όταν ήμουν μετά στην Μπαρτσελόνα και τον παρακολουθούσα περισσότερο, τον λάτρεψα ακόμα πιο πολύ. Και ήταν πολύ περίεργο να τον έχω αντίπαλο στα μεταξύ μας παιχνίδια. Χάρη σ’ εκείνον έγινα point guard στο ΝΒΑ! Είναι ο αγαπημένος μου παίκτης όλων των εποχών!»

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.759 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

– Έχεις καταλάβει ότι είσαι και ο αγαπημένος της πράσινης εξέδρας…

«Το πράσινο είναι το αγαπημένο μου χρώμα. Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι όποτε ερχόμουν στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσω τον Παναθηναϊκό, είχα την εντύπωση ότι ετοιμαζόντουσαν όλοι για μάχη. Όμως αντίθετα με αγκάλιαζαν όλοι και έλεγα ότι πραγματικά με συμπαθούν. Υπήρχε αυτή η αγάπη από τότε και έγινε μεγαλύτερη όταν έφυγα από την Ευρώπη για να έρθω στο ΝΒΑ. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Τους αγαπάω πάρα πολύ. Είμαι ευγνώμων για εκείνους και θαυμάζω το πόσο πολύ στηρίζουν και υποστηρίζουν την ομάδα τους».

– Και ξέρεις τι λένε κάθε φορά που «ποστάρεις» κάτι στα social media: «Μάριο, είσαι ένας από εμάς…»

«Ναι, είμαι! (Γέλια) Είμαι και εγώ ένας από αυτούς. Όσο μπορώ και μου επιτρέπει ο χρόνος μου, παρακολουθώ όλα τα τμήματα. Το μπάσκετ, το βόλεϊ, το ποδόσφαιρο. Προσπαθώ να ενημερώνομαι για τα πάντα. Και συνέχεια μου έρχονται μηνύματα από τους φίλους του Παναθηναϊκού οι οποίοι μου δείχνουν την αγάπη τους. Δεν μπορώ να απαντήσω σε όλους, αλλά πραγματικά τους αγαπώ πολύ.»

– Όμως υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου το ενδεχόμενο κάποια μέρα να παίξεις στον Παναθηναϊκό;

«Όχι δεν βρίσκεται κάτι τέτοιο στο μυαλό μου. Όμως αν ήμουν στην Ευρώπη, δεν δεσμευόμουν κάπου και δεν είχα ομάδα, τότε το να παίξω στον Παναθηναϊκό θα ήταν η νούμερο 1 επιθυμία μου. Χωρίς καμία αμφιβολία! Θα περπατούσα από την Κροατία στην Αθήνα για να παίξω στον Παναθηναϊκό. Δεν τίθεται καν ερώτημα για αυτό! Όμως στην παρούσα φάση δεν είναι κάτι που βρίσκεται στο μυαλό μου. Ξαναλέω. Αν βρισκόμουν τώρα στην Κροατία χωρίς ομάδα, θα πήγαινα περπατώντας στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Είναι η αγαπημένη μου ομάδα. Δεν χωρεί καμία αμφιβολία γι’ αυτό».

– Τι θα προτιμούσες περισσότερο; Να ήσουν στο παρκέ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ή στην εξέδρα με τους φιλάθλους;

«Πρώτα θα έπαιζα το παιχνίδι και μετά θα πήγαινα στην εξέδρα να τραγουδήσω μαζί τους! (Γέλια) Μην ξεχνάς κάτι. Είμαι και εγώ Βαλκάνιος. Οπότε είμαι και εγώ τρελός!»

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χεζόνια στο gazzetta.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.