ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Εντυπωσιακός ο Παναθηναϊκός, διέλυσε τη Βιλερμπάν

Με νίκες συνέχισε στην Ευρωλίγκα ο εντυπωσιακός Παναθηναϊκός που δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Βιλερμπάν, επικρατώντας με 100-88 στο ΟΑΚΑ για την 21η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Στο 13-8 το ρεκόρ του τριφυλλιού.

Εντυπωσιακός ο Παναθηναϊκός, διέλυσε τη Βιλερμπάν

Με νίκες συνέχισε στην Ευρωλίγκα ο εντυπωσιακός Παναθηναϊκός που δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Βιλερμπάν, επικρατώντας με 100-88 στο ΟΑΚΑ για την 21η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Στο 13-8 το ρεκόρ του τριφυλλιού.

Το ματς

Πολλά λάθη εκατέρωθεν είχε το μενού των πρώτων λεπτών στην αναμέτρηση, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει πιο δυνατά στο ματς και με κύριο εκφραστή τον Τζίμερ Φριντέτ πήρε κεφάλι στο σκορ 11-6 στο πεντάλεπτο, με τους Γάλλους να χάνουν εύκολα καλάθια σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και εξ’ επαφής. Το πρώτο τάιμ που κάλεσε ο προπονητής των φιλοξενουμένων, βρήκε το «τριφύλλι» μπροστά στο σκορ με +7 (15-8).

Οι παίκτες της Βιλερμπάν συνήλθαν και ένα λεπτό πριν το φινάλε του δεκαλέπτου έφεραν το ματς στα ίσια (18-18), με τον Πιτίνο έξαλλο να καλεί σε τάιμ άουτ και να βάζει τις φωνές στους παίκτες του, για την αδράνεια που έδειχναν και τα εύκολα λάθη που πραγματοποίησαν. Το δεκάλεπτο βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται μεν στο καλάθι (20-18), αλλά τον Ρικ Πιτίνο δε, να έχει παράπονα από την παρουσία των παικτών του.

Οι λανθασμένες επιλογές από Καλάθη και Μήτογλου, συν η ευστοχία των παικτών της Βιλερμπάν σε σουτ τριών πόντων, έφεραν στο +4 (24-20) τον Παναθηναϊκό, με τον Ράις να βρίσκει στόχο από τα 6,75 για το +7 (27-20), αλλά στην άμυνα οι «πράσινοι» συνέχισαν να μην έχουν προσήλωση και έδιναν δεύτερες επιθέσεις στη Βιλερμπάν. Ένα εύστοχο τρίποντο του Παπαπέτρου, έφερε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στο ματς (30-20), ακριβώς στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου.

Οι «πράσινοι» βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και ο Ράις από τα 6,75 έφερε το ματς στο +13 (33-20), παίρνοντας και τα εύσημα από τον Πιτίνο για την επιλογή που έκανε να τελειώσει τη φάση από την περιφέρεια. Κάπου εκεί το «τριφύλλι» αποφάσισε να ξεμακρύνει στο σκορ από τη Βιλερμπάν και μέσα σε δύο λεπτά το 33-20 έγινε 42-25, με εκφραστές τους Παπαγιάννη, Παπαπέτρου και Καλάθη. Το «τριφύλλι» είχε αποφασίσει να σταματήσει την όποια όρεξη είχαν οι παίκτες της Βιλερμπάν για να ξαναμπούν στο ματς και με αμείωτο ρυθμό στο σκοράρισμα, πήγαν στα αποδυτήρια για το φινάλε του ημιχρόνου με σκορ (52-35).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Βιλερμπάν προσπάθησε να μειώσει το σκορ 54-40 με πέντε σερί πόντους, αλλά το «τριφύλλι» με Φριντέτ και Παπαπέτρου μετά τις ασίστ του Καλάθη έστειλαν τη διαφορά στους είκοσι πόντους (61-41).  Ο Παναθηναϊκός διάβαζε τις αδυναμίες των αντιπάλων του και με τους παίκτες να τρέχουν όλο το γήπεδο έφτασε τη διαφορά στο +23 (69-46) στα μισά του δεκαλέπτου. Το 69-46 του 25ου λεπτού, ανακούφισε τον Ρικ Πιτίνο ο οποίος αποφάσισε να αποσύρει Καλάθη, Φριντέτ και Παπαγιάννη, βάζοντας την εφεδρεία (Τζόνσον, Ράουτινς, Ουάιλι), με το «τριφύλλι» να δημιουργεί σκορ με το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, να το βρίσκει προηγούμενο με 73-58.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η διαδικασία ήταν τυπική για τον Παναθηναϊκό, με τους παίκτες του να προσφέρουν και θέαμα μπροστά στο κοινό τους. Εντυπωσιακά καλάθια στην επίθεση και εκπληκτικές άμυνες, με το σκορ στο 79-66. Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Πιτίνο επανέφερε την πεντάδα που ξεκίνησε το ματς (Καλάθης, Φριντέτ, Παπαπέτρου, Τόμας και Παπαγιάννη), με το «τριφύλλι» να βρίσκει σκορ από τα 6,75 για το 85-70. Με την πλάστιγγα να έχει γείρει υπέρ του «τριφυλλιού», οι άμυνες χαλάρωσαν και το ζητούμενο ήταν αν θα έφτανε του 100 πόντους ο Παναθηναϊκός, καθώς τρία λεπτά πριν το φινάλε το σκορ (91-74).

Κάτι οι λανθασμένες επιλογές των Βουγιούκα και Μπέντιλ, έφεραν τη διαφορά στους 10 (97-87), αφού η Βιλερμπάν το εκμεταλλεύτηκε και μείωσε, αλλά ο Μπέντιλ με τρίποντο στο φινάλε, έφερε την κατοστάρα (100-88) και τα χαμόγελα για τον Παναθηναϊκό και τους παίκτες του που αποθεώθηκαν από όλο τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 52-35, 73-58, 100-88.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE