ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Έχει την πρόκριση στην… τσέπη και κοιτάει ψηλότερα

Ο Παναθηναϊκός με πολυφωνία στην επίθεση υπέταξε τη Βιλερμπάν και πλέον στοχεύει ακόμη πιο ψηλά στην Ευρωλίγκα. Γράφει στο panathinaikos24.gr ο Βαγγέλης Νεραντζιάς.

Έχει την πρόκριση στην… τσέπη και κοιτάει ψηλότερα

Ο Παναθηναϊκός με πολυφωνία στην επίθεση υπέταξε τη Βιλερμπάν και πλέον στοχεύει ακόμη πιο ψηλά στην Ευρωλίγκα. Γράφει στο panathinaikos24.gr ο Βαγγέλης Νεραντζιάς.

Όσο χρειαζόταν έπαιξε ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Βιλερμπάν και η νίκη ήρθε πιο εύκολα από ότι μαρτυρά το +12 και η 100αρα… Με εξαίρεση κάποια κενά διαστήματα μέσα στο 40λεπτο οι πράσινοι  δεν επέτρεψαν στους Γάλλους να πιστέψουν ότ ι μπορούν να πάρουν κάτι στο ΟΑΚΑ.

Στη γενική εικόνα του ματς  η ομάδα του Πιτίνο μπήκε χαλαρά, αλλά έσφιξε την άμυνα και μπλόκαρε τη Βιλερμπάν στο ξεκίνημα του 2ου δεκαλέπτου. Κάπως έτσι  το +4 μετατράπηκε σε +20, εκεί τελείωσαν όλα και κρίθηκε το παιχνίδι. Όταν  οι πράσινοι προστατεύουν το καλάθι στα αμυντικά ριμπάουντ, παίζουν άμυνα και τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο είναι ίσως η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Απέναντι στη άπειρη και αδύναμη εκτός έδρας Βιλερμπάν, αυτό ήταν κόμη πιο εύκολο.

Όμως, τα οφέλη είναι πολλαπλά μετά από κάθε νίκη, ειδικά αν αυτή είναι η 3η συνεχόμενη στην Ευρωλίγκα και  συνδυάζεται με καλό θέαμα. Γιατί ο Παναθηναϊκός ήταν ουσιαστικός και σε σημεία του ματς απολαυστικός! Ο Καλάθης μοίρασε 17 ασίστ(!), ο Παπαγιάννης σκέπασε τους ουρανούς με 5 μπλοκ, ενώ η ομάδα συνολικά είχε 65% στο τρίποντο και 61% στο δίποντο. Αυτό προκύπτει ως λογική συνέπεια όταν υπάρχει πλουραλισμός σε ένα σύνολο. Έπαιξαν και οι 12 παίκτες,  και οι μισοί από αυτούς ήταν διψήφιοι.

Φυσικά υπάρχουν και θέματα… Ένα από αυτά είναι  τα «νεκρά» διαστήματα. Ένα άλλο είναι  η εικόνα του Ράουτινς  που για τρίτο συνεχόμενο ματς  ήταν εκτός κλίματος, παρά τα 10 λεπτά που του έδωσε ο κόουτς, σε ένα παιχνίδι μικρής επικινδυνότητας,  που ήταν ότι πρέπει για να πάρει δυο σουτ που θα του δώσουν ψυχολογία.

Κανείς δεν διαφωνεί ότι  ο Καναδός μπορεί να είναι παιχταράς, όμως το ζήτημα είναι ότι ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε Γενάρη μήνα για να προσφέρει άμεσα. Μακάρι με τη μεθοδικότητα του Ρικ να γυρίσει το τσιπάκι στη συνέχεια, γιατί θα υπάρξουν πολύ πιο δύσκολα ματς για τη περιφερειακή γραμμή του τριφυλλιού.

Σε ότι αφορά την 21η αγωνιστική  της Ευρωλίγκας συνολικά, όλα τα αποτελέσματα που προέκυψαν στα άλλα παιχνίδια ευνόησαν  τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, η Μακάμπι που είναι μια θέση πάνω από τους πράσινους ηττήθηκε στο Μόναχο και απέχει πλέον  μια νίκη (με τους Ισραηλινούς να έρχονται στον 2ο γύρο στο ΟΑΚΑ έχοντας όμως το +9 υπέρ τους από το πρώτο ματς σε περίπτωση ισοβαθμίας).

Την ίδια στιγμή η ομάδα του Πιτίνο είδε και όλες τις ομάδες που την ακολουθούν στη βαθμολογία να χάνουν(Βαλένθια, Αρμάνι, Χίμκι, Ερυθρός  Αστέρας, ). Αποτέλεσμα αυτού, οι +4 νίκες από τις ομάδες που είναι εκτός 8αδας και πλέον η φυσιολογική κουβέντα είναι το πλασάρισμα που θα πάρει η ομάδα του Πιτίνο ενόψει πλέι οφ και όχι το αν θα προκριθεί.

Ζητούμενο για τον Εξάστερο πρέπει να είναι πλέον το «διπλό» στην Ισπανία κόντρα στη Βαλένθια και πλέον να κοιτάει μόνο ψηλότερα στον βαθμολογικό πινάκα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE