ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ

Στην καλύτερή του φάση!

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει για τον Παναθηναϊκό που ετοιμάζεται να «μπει» στα μεγάλα ματς πιο φορμαρισμένος από ποτέ.

Στην καλύτερή του φάση!

Την καθάρισε σαν αυγό τη Λάρισα και πάει για τα σοβαρά. Το «τρένο» του… τρένου πέρασε αέρα και από τη Θεσσαλία, έκανε την 4η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα (συν την πρόκριση στο Κύπελλο) και το σημαντικότερο είναι πως το έκανε με πειστικό τρόπο. Κάτι που σου δίνει τη δυνατότητα να μπεις στα δύσκολα ματς που ακολουθούν (τρία με ΠΑΟΚ, ένα με ΑΕΚ), με άλλον αέρα και έχοντας στείλει το μήνυμα ότι για να σε κερδίσουν θα πρέπει να φτύσουν αίμα.

Είναι μακράν στην καλύτερή του φάση ο Παναθηναϊκός και πολύ κοντά – αν όχι ακριβώς – σε αυτό που από το καλοκαίρι είχε στο μυαλό του ο Δώνης. Μπορεί δε κανείς να πει με σιγουριά πως τον τελευταίο μήνα ο Παναθηναϊκός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα. ΠΡΟΣΟΧΗ, για να μην μπερδευτεί κανείς. Δεν λέμε η καλύτερη, σίγουρα όμως η πιο φορμαρισμένη. Και αυτό θα παίξει το ρόλο του αρχής γενομένης από την επόμενη Κυριακή.

Στη Λάρισα ο Παναθηναϊκός ίσως και να κέρδισε πιο εύκολα σε σχέση με αυτό που δείχνει το τελικό 2-0, το οποίο μάλιστα διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις. Στο πρώτο μέρος οι πράσινοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι, έπαιξαν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, πέτυχαν ένα γκολ, έχασαν ένα πέναλτι και είχαν τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο. Στην επανάληψη είναι λογικό να τους βγήκε μέρος της κούρασης από τα συνεχόμενα ματς, έχασαν για λίγο τον έλεγχο, αλλά οι αλλαγές του Δώνη σε πρόσωπά και διάταξη «τελείωσαν» το ματς.

Εχουν γραφτεί ήδη πάνω από 200 λέξεις και ακόμη δεν έχουμε τσιμπήσει στις αστειότητες του Κούγια. Πάμε να πούμε δυο λόγια και γι’΄αυτό αν και ο άνθρωπος μαρτύρησε χωρίς ανάκριση. Και για τους… φίλους του που πήραν τηλέφωνο και για την παράγκα που νοσταλγεί ενώ παλιά καταδίκαζε και για ένα σωρό άλλες γραφικότητες.

Για να τελειώνει λοιπόν η κουβέντα. Και τα τρία πέναλτι ήταν ΜΑΡΣ ενώ αν είναι ένας να έχει παράπονα από τη διαιτησία είναι ο Παναθηναϊκός γιατί του έφαγε ακόμα ένα. Σε κανένα βιβλίο του ποδοσφαίρου επίσης δεν είναι γραμμένο ότι αν σου δοθεί κάποιο πέναλτι απαγορεύεται να πάρεις άλλο ακόμη κι αν αυτό έχει γίνει. Και τρία και… δεκατρία λοιπόν να σφυριχτούν εφόσον έγιναν. Κατανοητός επίσης και ο πόνος του δικηγόρου που τόσο είχε λερώσει το στόμα του για τον Δώνη και μέσα στο γήπεδο έχασε το τόπι. Που να ήταν και ο Νταμπίζας…

Από εκεί και πέρα κοιτάμε μπροστά και πάμε σε αυτό που έρχεται και που θα είναι πολύ όμορφο. Αναφέρομαι στην εικόνα των εξεδρών του ΟΑΚΑ που κόντρα στον ΠΑΟΚ θα έχει μετά από καιρό πάρα πολύ κόσμο. Το κέρδισαν με το σπαθί τους ο Δώνης και οι παίκτες και ήρθε η ώρα να το… απολαύσουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ