ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ 117-79

Παναθηναϊκός: Εύκολα τον ΠΑΟΚ με διαγωνισμό τριπόντων

Ο Παναθηναϊκός με 21 εύστοχα τρίποντα συνέτριψε τον ΠΑΟΚ (117-79), με τον Άντι Ράουτινς να είναι «καυτός» (7/8 τρίπ.) και να στρέφει το βλέμμα του στο ματς με τη Βαλένθια για την Ευρωλίγκα.

Παναθηναϊκός: Εύκολα τον ΠΑΟΚ με διαγωνισμό τριπόντων

Ο Παναθηναϊκός με 21 εύστοχα τρίποντα συνέτριψε τον ΠΑΟΚ (117-79), με τον Άντι Ράουτινς να είναι «καυτός» (7/8 τρίπ.) και να στρέφει το βλέμμα του στο ματς με τη Βαλένθια για την Ευρωλίγκα.

Το ματς

Με αρκετή διάθεση να διασκεδάσουν τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, ξεκίνησαν οι δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να βρίσκονται κοντά στο σκορ, αλλά με τις επιθετικές λύσεις από την περιφέρεια το «τριφύλλι» βρισκόταν πάντα μπροστά στο σκορ. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του ήθελε να εκμεταλλευτεί την απουσία του Παπαγιάννη στο «ζωγραφιστό» και «χτυπούσε» συνεχώς μέσα στη ρακέτα με τον Ουίλιαμς να τους βάζει και μπροστά στο σκορ με +1 (14-15). Ο Παναθηναϊκός με τον Ράουτινς να «πυροβολεί από την περιφέρεια και τον Ράις να τρέχει στο γήπεδο, πήρε ξανά τα ηνία στο σκοράρισμα (26-19), με το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει το «τριφύλλι» μπροστά (26-21).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός συνέχισε σε υψηλό τέμπο (30-23) με τον Μήτογλου στον αιφνιδιασμό και με τον Τόμας για το (31-25), αναγκάζοντας τον προπονητή του ΠΑΟΚ Κώστα Χαραλαμπίδη να καλέσει εσπευσμένα σε τάιμ άουτ για να κόψει το ρυθμό των «πρασίνων».

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 61.343 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο συνέχισε να βρίσκει τον τρόπο να ανεβάζει το σκορ και με Ράις και Φριντέτ έφερε το ματς για πρώτη φορά στο +10 (39-29), στα μισά του δεκαλέπτου. Οι δυο με σταθερό σκοράρισμα από τα 6,75, αύξησαν τη διαφορά +13 (45-32), με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν με τον Ουίλιαμς να διατηρήσουν επαφή στο σκορ, αλλά ο Τζόνσον πυροβόλησε από τα 6,75 (50-34) για το +16 και τον Ουάιλι να προσφέρει θέαμα για το +18 (52-34). Με 8-0 σερί ο ΠΑΟΚ μείωσε στους δέκα πόντους με τον Μπράουν και τον Ουίλιαμς να προσπαθούν μόνοι τους να κρατήσουν τον ΠΑΟΚ αξιοπρεπώς μέσα στο ματς. Το ημίχρονο βρήκε τους «πράσινους» να είναι στο +12 (54-42) με τον Βουγιούκα να σκοράρει.

Στο 3ο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε με «σπασμένα τα φρένα, έβρισκε με οποιοδήποτε τρόπο ήθελε να βάλει τη μπάλα στο καλάθι, με τον ΠΑΟΚ ευάλωτο αμυντικά να μην μπορεί να ακολουθήσει με κανένα τρόπο. Οι «πράσινοι» το +12 του ημιχρόνου το μετέτρεψαν εύκολα και γρήγορα σε +19. με τους Φριντέτ και Παπαπέτρου να σκοράρουν με τρίποντα για το (62-43). Πέρα απ’ αυτούς τους δύο ο Ρικ Πιτίνο είχε «καυτό» και τον Ράουτινς που με το τέταρτο εύστοχο τρίποντο έκανε το 76-47, μετατρέποντας πλέον οι «πράσινοι» το ματς σε τυπική διαδικασία. Με τη διαφορά να φτάσει στους +30 (86-53), με το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, με τρίποντο του Ράις.

Διαγωνισμό τριπόντων είχαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό με τους Ράουτινς, Παπαδάκη και Φριντέτ να σκοράρουν για 104-67, με τον ΠΑΟΚ να απαντά με τον ίδιο τρόπο για το 104-70 με τον Σμιθ. Το τελικό σκορ 117-79 ήρθε πολύ εύκολα για το «τριφύλλι» που πλέον στρέφει το βλέμμα του στην Ευρωλίγκα, όπου και θα ταξιδέψει στη Βαλέθια για την αναμέτρηση με την ομώνυμη ομάδα την Παρασκευή.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 54-42, 86-53,  117-79.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.