ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πιτίνο: «Σπάει η καρδιά όλων μας για τον Κόμπε – είπα στους παίκτες μου πως δε θα μιλήσουμε για το ματς»

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε και στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί του ΠΑΟΚ, για τον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιαντ και έκανε και σχόλιο για το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά και στην απόδοσή των παικτών του.

Πιτίνο: «Σπάει η καρδιά όλων μας για τον Κόμπε - είπα στους παίκτες μου πως δε θα μιλήσουμε για το ματς»

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε και στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί του ΠΑΟΚ, για τον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιαντ και έκανε και σχόλιο για το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά και στην απόδοσή των παικτών του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Στο δεύτερο ημίχρονο ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος για το πως παίξαμε γιατί στο πρώτο μέρος δώσαμε 9 επιθετικά και δεν είχαμε μπλοκ. Αλλάξαμε στην συνέχεια πήραμε τα ριμπάουντ βγάλαμε αιφνιδιασμούς και είχαμε 37 πόντους από τους αιφνιδιασμούς. Είμαι εντυπωσιασμένος από τα ποσοστά του Ράουτινς.

Ξέρουμε από την προπόνηση τι σουτέρ είναι. Αλλά είμαι εντυπωσιασμένος και από τον Ράις. Αν και δεν παίζει καιρό μαζί του έδειξε να γνωρίζει σε κάθε φάση που ήταν ο Ράουτινς για να του δώσει την μπάλα. Και του έφτιαξε πάρα πολύ την ψυχολογία. Επιθετικά είμαστε πολύ καλύτεροι από πέρσι, αλλά αμυντικά θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα».

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 17.519 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το τραγικό γεγονός με το θάνατο του Κόμπε Μπράιαντ: «Πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ είπα στην ομάδα πως δεν θα μιλήσουμε για μπάσκετ, αλλά για τον Κόμπι. Το βράδυ που έγινε ντραφτ ήμουν εκεί, ενώ είχα προσπαθήσει να τον πάρω στο Κολλέγιο. Ήξερα πολύ καλά τι παίκτης ήταν. Είμαι απίστευτα στεναχωρημένος και για τον Κόμπι και για την κόρη του, αλλά και για όλους εκείνους που βρίσκονταν στο ελικόπτερο. Σπάει η καρδιά όλων μας. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλοι μπορούμε να πάθουμε κάτι ανάλογο. Αυτό που με εντυπωσίασε στον Κόμπι είναι πως μετά το τέλος της καριέρας του έγινε ακόμα σπουδαιότερος άνθρωπος.

Ήταν ένας από τους 5 καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ, αλλά δεν έμεινε εκεί. Έγινε πετυχημένος επιχειρηματίας, κέρδισε Όσκαρ και αφοσιώθηκε στην οικογένειά του. Οι επαγγελματίες παίκτες δεν έχουν την πολυτέλεια όσο αγωνίζονται να είναι με τους ανθρώπους τους. Όμως εκείνος μετά το τέλος έδειξε πόσο μεγάλη προτεραιότητα ήταν γι’ αυτόν η οικογένειά του. Και αυτό για εμένα μεγάλωσε την «κληρονομιά» του. Και αυτό που έγινε είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο να το διαχειριστούν όσοι έμειναν πίσω. Και γι’ αυτό ο θρήνος είναι για όλη την Αμερική. Όχι μόνο για τους φίλους των Λέικερς. Και φυσικά οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι σε όλους εκείνους που έχασαν τους ανθρώπους τους».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.