ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Στη Βαλένθια για το… κόλπο και την επαφή με την τετράδα

Για τη νίκη επί της Βαλένθια που μπορεί να αποδειχθεί σημαντική στο ταμείο… βρίσκεται στην Ισπανία ο Παναθηναϊκός. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Στη Βαλένθια για το… κόλπο και την επαφή με την τετράδα

Για τη νίκη επί της Βαλένθια που μπορεί να αποδειχθεί σημαντική στο ταμείο… βρίσκεται στην Ισπανία ο Παναθηναϊκός. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μια νίκη που θα πιστοποιήσει τις βλέψεις του για την τελική ευθεία της φετινής Ευρωλίγκας θέλει ο Παναθηναϊκός στην έδρα της Βαλένθια και μπορούμε να πούμε πλέον με σιγουριά, ότι η έκβαση του αγώνα εξαρτάται από τον ίδιο… Αυτό τουλάχιστον μας έχουν δείξει τα 2/3 της διοργάνωσης που έχουμε διανύσει ως τώρα.

Οι πράσινοι μετά τις τρεις συνεχόμενες νίκες στο ΟΑΚΑ που ήταν το προαπαιτούμενο, πηγαίνουν σε μια δυάδα παιχνιδιών (εκτός έδρας με Βαλένθια και Ερυθρό Αστέρα) που μπορούν αλλάξουν τη μοίρα τους. Το πιθανότερο προς το καλύτερο.

Πλην της Εφες που έχει καπαρώσει τη πρωτιά, οι θέσεις από το 2 ως το 4 που δίνουν πλεονέκτημα εδρας στα πλέι οφ είναι ανοιχτές για διεκδίκηση, το θέμα είναι η ομάδα του Πιτίνο κάνει κάποιες μεγάλες νίκες, ώστε να μείνει στο κόλπο… Διαφορετικά με τα αυτονόητα μπορεί να κρατήσει την 6η θέση.

Σε ότι αφορά τον αγώνα στη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός καλείται να επιβεβαιώσει ότι φέτος είναι μια ομάδα πρώτης ταχύτητας. Οι Ισπανοί αποτελούν  αναμφισβήτητα μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις στη διοργάνωση, όμως υστερούν τόσο σε ποιότητα, όσο και στο βάθος του ρόστερ σε σχέση με το τριφύλλι.

Πλέον ο βαθμός επίδρασης του Πιτίνο στην ομάδα είναι εμφανής, αγωνιστικά και ψυχολογικά. Η εικόνα του Παπαγιάννη έχει αλλάξει προς το καλύτερο τα δεδομένα στο «5», ενώ το περιφερειακό σουτ από κατάρα τη περσινή σεζόν μετατράπηκε σε ευλογία. Την ίδια ώρα οι πράσινοι έχουν την καλύτερη επίδοση στη γραμμή των βολών τη τελευταία πενταετία(76.1%). Λεπτομέρεια, αλλά σε πολλά παιχνίδια κρίνεται το αποτέλεσμα στον πόντο…

Επιπλέον, έχει αποτιναχτεί και η κακή συνήθεια των τελευταίων ετών στα παιχνίδια της ομάδας εκτός έδρας. Πέρσι περίμενε να αλλάξει ο χρόνος και να μπει ο δεύτερος γύρος για να κάνει το πρώτο «διπλό» στην Ευρωλίγκα και φέτος μετρά 4 νίκες και 5 ήττες στο σύνολο, σε εννιά ματς ως τώρα μακριά από το ΟΑΚΑ.

Με προσοχή και προσήλωση στο ριμπάουντ το παιχνίδι εύκολα η δύσκολα θα έρθει στα χέρια του Παναθηναϊκού, που επιθετικά έχει πολλούς τρόπους να κάνει τη δουλειά του. Τώρα αν επιτρέψει στους Ισπανούς «δεύτερες» επιθέσεις και ελεύθερα σουτ που τους δώσουν ρυθμό και ψυχολογία, τότε δεδομένα θα έχει πρόβλημα. Όμως η πορεία και η βελτίωση της ομάδας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι πράσινοι θα έρθουν με το διπλό από την Ισπανία και θα πλησιάσουν πιθανότατα ακόμη περισσότερο στη τετράδα.

Βαγγέλης Νεραντζιάς
Βαγγέλης Νεραντζιάς Γνωστός στον δημοσιογραφικό χώρο για τα παναθηναϊκά του αισθήματα, εργάζεται ως επαγγελματίας αθλητικός δημοσιογράφος στον ΣΠΟΡ FM από το 2004. Ταυτόχρονα, έχει συνεργαστεί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Channel9 και ΕΧΤRΑ 3, αλλά και τις εφημερίδες Sportday και «Metro» Κύπρου. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ