ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΕΡΑΝΤΖΙΑΣ

Έκανε τα εύκολα… δύσκολα ο Παναθηναϊκός

Τα έκανε όλα λάθος για 30 λεπτά ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Βαλένθια, το πλήρωσε και έχασε έδαφος για το πλεονέκτημα. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς.

Έκανε τα εύκολα… δύσκολα ο Παναθηναϊκός

Κατώτερος των περιστάσεων για τρία δεκάλεπτα ήταν ο Παναθηναϊκός στην Ισπανία και όπως αποδείχτηκε από την εικόνα του τέταρτου δεκαλέπτου έχασε μια τεράστια ευκαιρία. Οι πράσινοι επέτρεψαν στη Βαλένθια να κάνει το παιχνίδι της και η εικόνα μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου ήταν αποκρουστική, κάτι που μαρτυρά το 80-64…

Η προσέγγιση στο ξεκίνημα του ματς ήταν τελείως λανθασμένη. Οι πράσινοι επέτρεψαν στους Ισπανούς τα ελεύθερα σουτ με άμυνες στα 1-2 μέτρα, τους έδωσαν την ευκαιρία να τρέξουν και να βρουν σκορ στον αιφνιδιασμό, δεν έβαλαν τα κορμιά τους στη φωτιά και ήταν υπερβολικά σοφτ. Αυτά ήταν αρκετά για να βρουν αυτοπεποίθηση οι παίκτες της Βαλένθια στο γήπεδο τους, όπου την ίδια ώρα «χτυπούσαν» ανελέητα τον Παπαγιάννη στην άμυνα. Με παθητικό 55 πόντων στο πρώτο ημίχρονο δεν είναι δύσκολο να βγάλει κανείς συμπεράσματα.

Η εικόνα άλλαξε δραστικά μόνο στο 4ο δεκάλεπτο με έναν Παναθηναϊκό που τα έκανε όλα σωστά και πήγε για επική ανατροπή. Ήταν πιεστικός στην άμυνα, άγχωσε τον αντίπαλο και τον οδήγησε σε μαζεμένα λάθη και την ίδια στιγμή ήταν ουσιαστικός στην επίθεση. Στο τέλος το ματς πήγε στον πόντο μετά από ένα εκπληκτικό 18-2 του Παναθηναϊκού και εκεί οι Ισπανοί εκτός κάποιων κρίσιμων ριμπάουντ πήραν τις… απαραίτητες βοήθειες από τον Ρίζικ και τη παρέα του.

Υπερβολικό 5ο φάουλ στον Καλάθη, ανύπαρκτο επιθετικό στον Λειμπιρί από τον Τόμας στη διεκδίκηση μετά από βολές και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Αλλά είπαμε το πράγμα δεν έπρεπε να επιτρέψει ο Παναθηναϊκός να φτάσει εκεί και δεν πρέπει να σταθεί σε αυτό το κομμάτι. Γιατί απλά αποδείχτηκε στο φινάλε, ότι αν έκανε τα βασικά στην άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα θα μιλούσαμε για μια άλλη ιστορία…

Ράις και Καλάθης έκαναν ότι προλάβαιναν επιθετικά αλλά δεν πήραν τις απαραίτητες βοήθειες τους συμπαίκτες τους πλην του Τόμας που έχασε όμως κρίσιμες βολές. Φυσικά η ευθύνη βαραίνει και τον Πιτίνο, γιατί αντί να τονιστεί το βάθος του ρόστερ του Παναθηναϊκού που στα χαρτιά είναι καλύτερο από αυτό της Βαλένθια (που είχε και απουσίες), συνέβη το αντίθετο. Όμως αυτό το ματς ανήκει στο παρελθόν και η ομάδα καλείται να κοιτάξει μπροστά.

Πλέον, βαθμολογικά τα πράγματα έχουν ζορίσει και για να είμαστε ειλικρινείς η είσοδο στη τετράδα μοιάζει πολύ δύσκολη. Οι πράσινοι είναι τρεις νίκες πίσω και μοιάζει δύσκολο σε 12 ματς να κάνει τρεις νίκες παραπάνω από μια εκ των Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ (Τις δύο πρώτες τις υποδέχεται ενώ πάει στη Μαδρίτη). Αντίθετα, Μιλάνο και Βαλένθια τον πλησίασαν στις δύο νίκες και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει το νου του και να διατηρήσει τα κεκτημένα.

Ζητούμενο πια το 2/2 στην επόμενη διπλή εβδομάδα που ακολουθεί, όπου ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικήσει στο Βελιγράδι τον Αστέρα και στο ΟΑΚΑ τη Ζενίτ και να δει που βρίσκεται…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...