ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

“Ο Παναθηναϊκός θα δώσει το ματς στον ΠΑΟΚ…”

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ, την αγωνιστική πρόοδο της ομάδας του Γιώργου Δώνη, αλλά και την παραφιλολογία των τελευταίων ημερών και τη λογική καφενείου.

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ, την αγωνιστική πρόοδο της ομάδας του Γιώργου Δώνη, αλλά και την παραφιλολογία των τελευταίων ημερών και τη λογική καφενείου.

*Η χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη τη φετινή σεζόν. Μετά τη σπουδαία ανατροπή επί της ΑΕΚ στο ίδιο γήπεδο, το τριφύλλι επικράτησε άνετα του δικεφάλου του βορρά, έδειξε ότι πιθανότατα αυτή τη χρονική περίοδο είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα και συνέχισε την ανοδική του πορεία με εντυπωσιακά στατιστικά.

*Πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε: Πέντε σερί επικρατήσεις για τον Παναθηναϊκό. Σε αυτά τα παιχνίδια οι “πράσινοι” δεν έχουν δεχθεί γκολ, ενώ έχουν στείλει την μπάλα στα δίχτυα 11 φορές! Στα τελευταία 14 ματς, το “τριφύλλι” μετράει 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και μια ήττα, αυτή από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Οι “πράσινοι” μετά το εφιαλτικό τους ξεκίνημα, πραγματοποιούν μια σούπερ πορεία, με καλό και στρωτό ποδόσφαιρο, αλλά και σταθερότητα, πλέον, στα αποτελέσματα.

*Τα όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό δεν είναι τυχαία. Ολα έχουν λογική και μάλιστα ποδοσφαιρική. Η δουλειά του Γιώργου Δώνη και των ποδοσφαιριστών αποδίδουν καρπούς. Η ομάδα εξελίσσεται, δυναμώνει και ανεβάζει το επίπεδό της με κάποιες μεταγραφές που έκανε, η ψυχολογία είναι, πλέον, στα ύψη μετά τα σερί θετικά αποτελέσματα και αποδεικνύεται εμπράκτως ότι το υλικό του “τριφυλλιού” ποτέ δεν ήταν τόσο κακό για να δικαιολογεί τα όσα βλέπαμε στις αρχές της σεζόν.

*Προφανώς και η ομάδα έχει αδυναμίες, προφανώς και απαιτούνται κι άλλα στο κομμάτι της ενίσχυσης για να ανέβει ακόμη περισσότερο το επίπεδο. Ομως, αυτό το ρόστερ με τη σωστή δουλειά μπορεί να κάνει πράγματα όπως αυτά του τελευταίου διαστήματος. Με την εμπιστοσύνη της διοίκησης στο τεχνικό επιτελείο και με τη συνέχεια στην καλή δουλειά από τον Τσάβι Ρόκα, αλλά και από τα ικανά (πλέον) στελέχη της ΠΑΕ, η συνταγή μπορεί να αποδειχθεί επιτυχημένη και οι καλύτερες μέρες να έρθουν. Ας το ελπίσουμε…

*Ο Γιώργος Δώνης είναι ένας προπονητής που δουλεύει πολύ, έχει τη δική του μέθοδο και χρειάζεται στήριξη και εμπιστοσύνη. Από όλους. Με τα σωστά του και τα λάθη του- όπως συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται κάπου- ο Έλληνας τεχνικός έχει καταφέρει να φτιάξει από το μηδέν μια ομάδα με μια συγκεκριμένη βάση και με προσθήκες, οι οποίες κάθε φορά θα ανεβάζουν όλο και περισσότερο το επίπεδο του ρόστερ. Όλο αυτό δεν μπορεί να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη. Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σύνολο ποδοσφαιριστών εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, έχει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του Δώνη. Γι αυτό και αυτή η δουλειά θα πρέπει να συνεχιστεί με σκοπό το να ξαναγίνει πρωταγωνιστής ο Παναθηναϊκός. Η διοίκηση οφείλει να στηρίξει τον προπονητή της ομάδας και να πορευτεί με αυτό το σκεπτικό.

*Και κάτι τελευταίο… Είναι τυχερός, τελικά, ο Παναθηναϊκός που άρχισε τις αναμετρήσεις του με τον ΠΑΟΚ σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τα όσα συμβαίνουν και έπειτα από την ατάκα του Μάκη Γκαγκάτση “είμαστε σε μια συνεννόηση με τον Παναθηναϊκό”.  Η τελευταία εβδομάδα είχε μπόλικη καχυποψία, έντονη παραφιλολογία, αλλά και… καφενειακές συζητήσεις από τους “γνώστες” και τους “ειδικούς”.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτές, ο Παναθηναϊκός ούτε λίγο ούτε πολύ θα έδινε το ματς στον ΠΑΟΚ, λόγω των… καλών του σχέσεων. Ακούσαμε και διαβάσαμε για “συνεταιράκια”, για “συμμαχίες” κι άλλα πολλά ωραία και φαιδρά, τα οποία είναι μόνο για λαϊκή κατανάλωση ή για στήσιμο προπαγάνδας με διάφορους σκοπούς. Μόνο που αυτά δεν αγγίζουν τον Παναθηναϊκό και η απάντηση δόθηκε στο γήπεδο. Το “τριφύλλι” δεν μπαίνει στα επικοινωνιακά παιχνίδια κανενός, δεν έχει και δεν πρέπει να έχει θέση σε αυτά, πόσο μάλλον Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Κοιτάζει μόνο το δικό του συμφέρον, απέχει από… βρομιές κάθε τύπου και από παραγοντισμούς χαμηλού επιπέδου και ασχολείται με το ποδόσφαιρο, με την εξέλιξή του κλαμπ και με το “αύριο”. Ένα “αύριο” που ίσως φέρει ευχάριστες καταστάσεις…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ