ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Παναθηναϊκός σημαίνει ήθος και υπερηφάνεια!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τα γενέθλια του μεγαλύτερου συλλόγου στην Ελλάδα και αναφέρεται στο μότο, που τον εκφράζει από μικρός.

112 χρόνια περηφάνιας, 112 χρόνια δόξας, 112 χρόνια μεγαλείου, 112 χρόνια με χαρές, αλλά και με λύπες. Μα πάνω από όλα 112 χρόνια Παναθηναϊκός δεν γίνεται αλλιώς. «Να είστε περήφανοι, που γεννηθήκατε Παναθηναϊκοί», μου είχε πει ένας φίλος του πατέρα μου, όταν ήμουνα πολύ μικρός. Και αυτό μου έχει καρφωθεί στο μυαλό από τότε και κάθε χρόνο το θυμάμαι τέτοια ημέρα.

Όσες πίκρες και αν έχουμε περάσει, αυτό δεν αλλάζει. Όλοι πρέπει να νιώθουμε περήφανοι, που είμαστε Παναθηναϊκοί. Ο Παναθηναϊκός είναι κάτι το μοναδικό. Είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ. Είναι η ζωή μας. Με την γυναίκα μας θα χωρίσουμε, γκόμενα θα αλλάξουμε, Παναθηναϊκοί θα γεννηθούμε και θα πεθάνουμε και θα είμαστε πάντα με το τριφύλλι στην καρδιά. Δεν θα το απαρνηθούμε ποτέ και για κανέναν λόγο. Μία ζωή αυτός ο σύλλογος μας έχει χαρίσει τόσες χαρές.

Τίτλοι αμέτρητοι σε όλα τα σπορ, όπως λέει και ο στίχος του ύμνου «πρωταθλητής σε όλα τα σπορ παντοτινέ», ευρωπαϊκές διακρίσεις και τίτλοι. Έξι ευρωπαϊκά στο μπάσκετ, η κούρσα του Δώνη και το πλασέ του Βαζέχα στο Άμστερνταμ, η οβίδα του Σαραβάκου κόντρα στην Γιουβέντους και η πρόκριση μέσα στο Τορίνο, οι γκολάρες του Αντωνιάδη και η συμμετοχή στον τελικό του Ουέμπλει, κόντρα στον Άγιαξ, η πρόκριση σε δύο ημιτελικούς και σε τρεις προημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το διπλό στο Μιλάνο κόντρα στην Ιντερ του Μουρίνιο, το γκολ αλά Μαραντόνα του Σαραβάκου μέσα στην Σουηδία κατά της Γκέτεμποργκ και πολλές, πολλές άλλες μαγικές ευρωπαϊκές βραδιές, που οι άλλες ομάδες θέλουν τρεις ζωές, για να τις ζήσουν.

Εμείς τις ζήσαμε και θα τις ξαναζήσουμε. Ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο περνάει δύσκολα χρόνια. Αλλά μας έχει χαρίσει τόσες χαρές, που είμαστε και στις λύπες δίπλα στο τριφύλλι και δεν ξεχνάμε ποτέ το μεγαλείο αυτού του συλλόγου. Χρόνια πολλά Παναθηναϊκάρα. Χρόνια πολλά αρρώστια. Στις χαρές και στις λύπες μαζί μοναχά ΠΑΟ εσύ! Και μην ξεχνάτε.

Η περηφάνια για αυτό τον σύλλογο οφείλεται, ότι ποτέ δεν σύρθηκε στον… βούρκο, για να κερδίσει τίτλους, όπως κάνουν άλλοι. Διότι πάνω από όλα είναι το ήθος και ο σεβασμός, που σημαίνει ΠΑ-ΝΑ-ΘΗ-ΝΑ-ΙΚΟΣ.

HIGHLIGHTS

READ MORE

close