ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Η εξέλιξη του Παναθηναϊκού με την υπογραφή του Γιώργου Δώνη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την αγωνιστική πρόοδο μιας ομάδας που άρχισε από το μηδέν, τη σπουδαία δουλειά από τον Γιώργο Δώνη, αλλά και τη συνέχεια του Παναθηναϊκού.

Η εξέλιξη του Παναθηναϊκού με την υπογραφή του Γιώργου Δώνη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την αγωνιστική πρόοδο μιας ομάδας που άρχισε από το μηδέν, τη σπουδαία δουλειά από τον Γιώργο Δώνη, αλλά και τη συνέχεια του Παναθηναϊκού.

Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, δεν είναι δύσκολο να θυμηθούμε από ποιο σημείο άρχισε αυτός ο Παναθηναϊκός που παρατηρούμε τώρα. Το καλοκαίρι του 2018 και μέσα σε ένα εξαιρετικά άσχημο κλίμα για τον Σύλλογο (συνεχείς διοικητικές αστοχίες, χρέη, άσχημο κλίμα και κακές σχέσεις με τον κόσμο, ευρωπαϊκή τιμωρία) και με την ομάδα να βρίσκεται σε ανυποληψία, το “τριφύλλι” ανακοίνωνε την πρόσληψη του Γιώργου Δώνη στην τεχνική ηγεσία, αλλά και του Νίκου Νταμπίζα στην τεχνική διεύθυνση. Μια νέα εποχή, σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, άρχιζε για το κλαμπ.

Στην Ελλάδα της υπερβολής, εκείνη τη σεζόν, ο Παναθηναϊκός ήταν μέσα στις ομάδες που θα πάλευαν για σωτηρία! Αυτά θεωρούσε η κοινή γνώμη, δίχως να επεξεργαστεί περισσότερο την όλη κατάσταση, δίχως να αναλύσει τα “πως” και τα “γιατί”. Οταν ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα, οι ίδιοι άνθρωποι που μιλούσαν για υποβιβασμούς και μάχη για παραμονή, έκαναν λόγο μέχρι και για πρωτάθλημα (!) για να φανεί για μια ακόμη φορά ότι σε τούτη εδώ τη χώρα ο κανιβαλισμός από την απόλυτη αποθέωση, είναι… ένα τσιγάρο δρόμος. Φυσικά, τίποτε από τα δυο δε συνέβη. Ο Παναθηναϊκός είχε μια περίεργη χρονιά, με εξέλιξη νεαρών άσων και μικρά κέρδη, αλλά και με αστάθεια.

Φέτος, το τριφύλλι άρχισε σχεδόν τραγικά τη χρονιά με συνεχόμενες κακές εμφανίσεις, με άσχημα αποτελέσματα, με τον κόσμο από νωρίς να απογοητεύεται και να τα βάζει με όλους αδιακρίτως και με την ψυχολογία να πέφτει από νωρίς. Παρ’ όλα αυτά, το σύνολο των ανθρώπων που δουλεύουν αυτή την ομάδα δεν το έβαλαν κάτω, πίστεψαν στη δουλειά που κάνουν και απ’ ότι φαίνεται, δικαιώνονται με όλα όσα βλέπουμε στο γήπεδο από τον σημερινό Παναθηναϊκό.

Η ομάδα έχει ανέβει σκαλοπάτια στο αγωνιστικό της επίπεδο. Νεαροί ποδοσφαιριστές που από πέρυσι μπήκαν στα βαθιά έχουν αλλάξει level (Πούγγουρας, Χατζηγιοβάνης, Δώνης, Διούδης, Μπουζούκης), η βάση που αποτελείται κυρίως από Έλληνες ποδοσφαιριστές έχει μπει, η ομάδα αρχίζει να φτιάχνει χαρακτήρα νικητή και το σπουδαιότερο απ’ όλα είναι ότι υπάρχει εξέλιξη και μάλιστα σημαντική. Το τριφύλλι προοδεύει με σωστό, ποδοσφαιρικά, τρόπο. Με νεαρούς να ωριμάζουν, με μεταγραφές να τον ανεβάζουν επίπεδο, με πίστη στο πλάνο και με υπομονή. Δεν είναι εύκολο όλο αυτό. Είναι όμως άκρως γοητευτικό και αποτελεί τον σωστό δρόμο.

Η εξέλιξη αυτή έχει την υπογραφή του Γιώργου Δώνη. Ο Έλληνας προπονητής και οι συνεργάτες του έχουν δουλέψει, μαζί με τους ποδοσφαιριστές, πολύ σκληρά όλους αυτούς τους μήνες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το σημειώσουμε. Ο Δώνης κόντρα στο ρεύμα πίστευε και πιστεύει στο συγκεκριμένο πρότζεκτ και σε πρώτο βαθμό έχει δικαιωθεί. Μακάρι να δικαιωθεί σε όλα! Έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Δε μιλάμε, άλλωστε, για κάποιον τυχαίο προπονητή, αλλά για τον κορυφαίο Έλληνα τεχνικό αυτή τη στιγμή. Η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να ταρακουνήσει κάπως την ομάδα και να αλλάξει τον Ρόκα με τον Νταμπίζα είναι κάτι που θα κριθεί εν καιρώ. Τα πρώτα δείγματα γραφής, πάντως, από τον Καταλανό τεχνικό διευθυντή είναι άκρως θετικά και η συνεργασία του με τον Δώνη, πολύ καλή. Αν σε όλα αυτά, προσθέσουμε και την πολύ καλή, μα και αθόρυβη δουλειά, που γίνεται από τα στελέχη της ΠΑΕ, τότε καταλαβαίνουμε γιατί φαίνεται ότι το… πράγμα τσουλάει καλά. Και υπάρχουν ακόμη πολλά περισσότερα που μπορούμε να δούμε…

* Δε χωράει αμφιβολία ότι το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ θα είναι τελείως διαφορετικό απ’ αυτό της Κυριακής. Ο δικέφαλος του βορρά θα παρουσιαστεί πιο δυνατός, πιο… υποψιασμένος και θα θελήσει να πάρει μια πρώτη εκδίκηση από το “τριφύλλι”. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παρουσιαστεί συγκεντρωμένος, συνεπής στο αγωνιστικό του πλάνο, να μην παρασυρθεί και να διεκδικήσει πράγματα στην Τούμπα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ