ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αυτοκτόνησε στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά με 10 πόντους 5 λεπτά πριν το τέλος, αλλά τελικά υπέστη καθίζηση και γνώρισε την ήττα με 78-73!

Αυτοκτόνησε στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός παρότι προηγήθηκε με 10 πόντους δύο φορές δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και γνώρισε την ήττα με 78-73.

Το ματς

Ο Ρικ Πιτίνο παρέταξε τον Παναθηναϊκό με πεντάδα – έκπληξη (Καλάθης, Παππάς, Παπαπέτρου, Μπέντιλ, Παπαγιάννης) και δικαιώθηκε για τις επιλογές του, καθώς οι διαβασμένοι «πράσινοι» ξεκίνησαν εξαιρετικά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Μάλιστα, έφτασαν από νωρίς σε διψήφιο προβάδισμα (5-15 στο 5′ δια χειρός Παππά). «Κλειδί» στην αρχή του αγώνα ήταν ο Παπαπέτρου, που σε 6′ είχε 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα. Οι Σέρβοι ήταν πολύ άστοχοι (2/9 2π., 1/6 3π.) και το ανώτερο «τριφύλλι» έκλεισε το δεκάλεπτο στο +12 (9-21).

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 61.399 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η αμυντική προσήλωση των πρωταθλητών Ελλάδας στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου διατηρούσε το ευρύ προβάδισμα των φιλοξενούμενων (14-27 στο 15′). Σε εκείνο το σημείο ο Πιτίνο δοκίμασε μια ελληνική πεντάδα με τους Καλάθη, Παππά, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Παπαγιάννη. Όμως, ο Κέβιν Πάντερ έδωσε το σύνθημα, οι γηπεδούχοι έγιναν πιο συνεπείς και «ροκάνισαν» την απόσταση (23-29 στο 17′ και 28-32 στο 18′), την ώρα που ο Νικ Καλάθης δεν μπορούσε να… ηρεμήσει επιθετικά την ομάδα του (2/10 εντός πεδιάς, 2 ασίστ και 3 λάθη). Ο Πάντερ είχε ζεσταθεί (12π.), ο Παναθηναϊκός είχε 0/7 τρίποντα και ο Ερυθρός Αστέρας πέρασε μπροστά ύστερα από ένα 10-0 σερί (35-32 ημίχρονο).

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από τα αποδυτήρια δίχως τον Ιωάννη Παπαπέτρου (πρόβλημα τραυματισμού) και κλήθηκε να ξεπεράσει ένα σημαντικό απρόοπτο, με τους διψήφιους Παππά – Παπαγιάννη να κρατούν επιθετικά την ομάδα τους (41-42 στο 25′). Ο Τζίμερ Φριντέτ μπήκε στην εξίσωση με 8 σερί πόντους, ο Ντίνος Μήτογλου ήταν χρήσιμος και ουσιαστικός, οι γηπεδούχοι βρήκαν σίδερο σε διαδοχικές προσπάθειες (3/13 3π.) και το «τριφύλλι» έχτισε νέο διψήφιο προβάδισμα (41-53 στο 28′ και 46-57 στο 30′). Ο Σάκοτα άφησε για μεγάλο διάστημα (8′) τον «ζεστό» Πάντερ στον πάγκο και οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου έχασαν τον επιθετικό προσανατολισμό τους.

Ένα μικρό σερί των Σέρβων έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, αλλά το τρίποντο του Φριντέτ από τα 7,5μ. έφερε ανακούφιση στον «πράσινο» πάγκο (52-62 στο 33′). Οι διαιτητές σφύριζαν κάθε επαφή, δημιουργώντας παράπονα στον Παναθηναϊκό και ο Ουέσλι Τζόνσον αποβλήθηκε με 5φ. στο 35′ (60-65). Σαν να μην έφτανε αυτό, το «κρεσέντο» των Περπέρογλου – Στίματς έβαλε μπροστά τον Ερυθρό Αστέρα (68-65 στο 37′ και 70-67), με τον Καλάθη να μοιάζει… εκτός αγώνα για 38′. Ο ΝτεΣόν Τόμας ισοφάρισε (70-70) και ο «Πέρπε» έδωσε το ελάχιστο δυνατό προβάδισμα στην ομάδα του, 90” πριν το φινάλε (71-70). Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε 3/15 εντός πεδιάς μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά έβαλε ένα ασύλληπτο γκολ – φάουλ για το 71-73. Όμως, ο Πάντερ «απάντησε» για το 74-73, 52” πριν από το τέλος. Ο Πιτίνο δέχτηκε τεχνική ποινή και ο Πάντερ δέχτηκε το δώρο (75-73). Ο Καλάθης σούταρε αδικαιολόγητα από τα 7,5μ. στο σίδερο, ο Φριντέτ κατέβασε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά ο Τζένκινς έπαιξε την άμυνα του αγώνα και πήρε το… πορτοφόλι του Αμερικανού σκόρερ. Ο Μπίλι Μπάρον με 1/2β. δεν «τελείωσε» το ματς, αλλά ο Τόμας αστόχησε στο τρίποντο της ισοφάρισης και οι Σέρβοι πήραν την νίκη (78-73 με βολές του Πάντερ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.