ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΕΡΑΤΖΙΑΣ

Ήταν αυτοκαταστροφικός και στα κρίσιμα τον αποτελείωσαν

Η κακή επιθετική βραδιά του Παναθηναϊκού, το ντεφορμάρισμα του Ρικ και οι Σέρβοι που ακόμα.. εκτελούν βολές. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς.

Ήταν αυτοκαταστροφικός και στα κρίσιμα τον αποτελείωσαν

Αυτοκαταστροφικές τάσεις παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός στο πιο κρίσιμο κομμάτι της Ευρωλίγκας και στο Βελιγράδι πέταξε άλλη μια ευκαιρία κόντρα σε έναν φαινομενικά υποδεέστερο αντίπαλο για τα δικά του κυβικά. Αποκορύφωμα το τελευταίο δεκάλεπτο, όπου έγιναν όλα λάθος σε άμυνα και επίθεση.

Το πιο εκνευριστικό από όλα είναι ότι η ομάδα μπήκε στη κρίσιμη τελευταία περίοδο με το υπέρ της 46-57, αλλά από τη στιγμή που οι συνήθεις ύποπτοι δεν βγήκαν μπροστά η ζημιά έγινε. Με τον Καλάθη σε κακή βραδιά, τον Φριντέτ αρνητικό, τον Ράις εξαφανισμένο και τον Παπαπέτρου νοκ άουτ λόγω τραυματισμού το λεγόμενο δεύτερο ροτέισον δεν ανταποκρίθηκε.

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός κράτησε άποντο τον Μπράουν και στους 8 πόντους τον Μπάρον που είναι σταθερά τα πρώτα βιολιά της ομάδας! Κι όμως έχασε από τον Πάντερ που προερχόταν από κακές εμφανίσεις και τον 36αρη Περπέρογλου που είχε να παίξει ματς στην Ευρωλίγκα τρεις μήνες. Βέβαια αυτά υπερτονίστηκαν από το διαιτητικό τρίο που (σ.σ. ως συνήθως τα τελευταία χρόνια) άφησε τους Σέρβους να παίζουν ξύλο στην άμυνα, ενώ στην απέναντι μεριά σφύριζε αδιάφορα. Ο Πάντερ πήγε 11 φορές στη γραμμή των βολών κι άλλες 7 ο Περπέρογλου, ενώ ο Τζόνσον που θα ήταν το κλειδί στην άμυνα στο φινάλε αποβλήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. 34 βολές στο σύνολο για τους Σέρβους, που φημολογείται ότι ακόμα εκτελούν…

Πέρα από αυτή τη συνθήκη, οι πράσινοι δεν έβγαλαν αποφασιστικότητα όταν έπρεπε και έδωσαν με διαδοχικές κακές επιθέσεις στον Ερυθρό Αστέρα να επιστρέψει από διψήφιες διαφορές. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό με αυτό τον τρόπο και μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ δεν γίνεται να τουμπάρεις ομάδα πρώτης τετράδας. Αν παθαίνεις τέτοιες ζημιές από ομάδες σαν τη Βαλένθια και τον Ερυθρό Αστέρα, δεν πρόκειται να ανταποκριθείς κόντρα στα κλαμπ της πρώτης ταχύτητας.

Το δεδομένο στη παρούσα φάση είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν παίζει καλά αυτό το διάστημα. Για να το πούμε αλλιώς δεν παίζει σίγουρα σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι και ο μίστερ Ρικ διάγει περίοδο ντεφορμαρισματος και δεν εκμεταλλεύεται το υλικό που έχει στα χέρια του.

Από την άλλη το διάστημα από τις αρχές φλεβάρη μέχρι τα πλέι οφ είναι μπασκετικά…αιώνας. Ζητούμενο στις 11 αγωνιστικές που απομένουν οι πράσινοι να βελτιωθούν και να δουλέψουν ασταμάτητα, για να μειωθούν τα νεκρά διαστήματα μέσα στα ματς και συνολικά η ισορροπία στην άμυνα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE