ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Επιστροφή στις νίκες με σούπερ Τόμας!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του απέναντι στη Ζενίτ, επικρατώντας με 96-81 στο ΟΑΚΑ για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Φοβερός ο Ντεσόν Τόμας με 27 πόντους. 15 είχε ο Ράις. Εξαιρετική δουλειά στην άμυνα από τον Τζόνσον.

Επιστροφή στις νίκες με σούπερ Τόμας!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του απέναντι στη Ζενίτ, επικρατώντας με 96-81 στο ΟΑΚΑ για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Φοβερός ο Ντεσόν Τόμας με 27 πόντους. 15 είχε ο Ράις. Εξαιρετική δουλειά στην άμυνα από τον Τζόνσον.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα πρώτο δεκάλεπτο, ιδανικό! Παίζοντας εξαιρετική άμυνα και έχοντας σωστές επιλογές στην επίθεση, οι «πράσινοι» έκαναν ό, τι ήθελαν απέναντι στη Ζενίτ και προσέφεραν θέαμα στον κόσμο τους. Η υπεροχή στα… ψηλά (14 ριμπάουντ) με τον Ουέσλι Τζόνσον να είναι εξαιρετικός και η άμυνα ήταν αυτή που οδήγησε το τριφύλλι στο 30-11 της πρώτης περιόδου.

Οσο καλό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, άλλο τόσο κακό ήταν το δεύτερο για το τριφύλλι. Οι «πράσινοι» για ανεξήγητο λόγο χαλάρωσαν επικίνδυνα, είχαν κάκιστες επιλογές στην επίθεση, η άμυνα… έμπαζε από παντού και η Ζενίτ κατάφερε μέσα σε 10 λεπτά να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Ο Αγιόν έκανε σπουδαία δουλειά για τον Παναθηναϊκό στη ρακέτα του Παναθηναϊκού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να… εξαφανιστεί και το ημίχρονο να λήξει με σκορ 46-40, χάρη σε φοβερό μπάζερ – μπίτερ του Τόμας από το κέντρο!

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 53.533 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άρχισε! Με τρίποντο του Τόμας, δηλαδή, με τον Αμερικανό να είναι ο πιο ζεστός παίκτης του εξάστερου. Οι «πράσινοι» παρουσίαζαν μια μέτρια εικόνα στο τρίτο δεκάλεπτο, διατηρώντας διαφορά απέναντι στη Ζενίτ, αλλά δίχως να καταφέρνουν να κάνουν το ξέσπασμα που ήθελαν. Το πρόβλημα δεν ήταν η επίθεση, αλλά η άμυνα που δεν είχε βρει τον τρόπο για να εγκλωβίσει τον αντίπαλο και να επιτρέψει στην ομάδα του Ρικ Πιτίνο να… ξεμακρύνει. Μια εντυπωσιακή τάπα από τον Τζόνσον διατήρησε το 69-60 και στην τελευταία επίθεση της περιόδου ο Παπαγιάννης πήρε το φάουλ και με δυο βολές έκανε το 71-60, που ήταν και το αποτέλεσμα της τρίτης περιόδου.

Με κάρφωμα του Παπαγιάννη άρχισε το τέταρτο δεκάλεπτο, τη στιγμή που η άμυνα του Παναθηναϊκού έδειχνε καλά… σημάδια. Ένα εντυπωσιακό καλάθι του Νίκου Παππά έφερε τη διαφορά στο +13 (76-63). Η συνέχεια ήταν στο ίδιο τέμπο. Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε μια διαφορά που ήθελε, σε καμία περίπτωση δεν εκτοξευόταν, αλλά δεν απειλούταν και από την άλλη. Εν τέλει, το «τριφύλλι» έφτασε στη νίκη που ήθελε με  τελικό σκορ 96-81 και κορυφαίο τον Ντεσόν Τόμας και έκανε το 14-10 στη διοργάνωση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...