ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Έβγαλε την υποχρέωση με τη Ζενίτ, αλλά πρέπει να βελτιωθεί

Ο Ντεσόν καθάρισε μπροστά και ο Παππάς στην άμυνα για να έρθει η απαραίτητη νίκη. Αγκαλιά με την 6η θέση οι πράσινοι. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς.

Έβγαλε την υποχρέωση με τη Ζενίτ, αλλά πρέπει να βελτιωθεί

Ο Ντεσόν καθάρισε μπροστά και ο Παππάς στην άμυνα για να έρθει η απαραίτητη νίκη. Αγκαλιά με την 6η θέση οι πράσινοι. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς .

Μια εμφάνιση από την οποία προέκυψαν θετικά και αρνητικά στοιχεία ήταν αυτή του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ζενίτ, που συνοδεύτηκε από μια σχετικά εύκολη νίκη. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντεσόν Τόμας  που αποδεικνύεται συστηματικά το… λαχείο της τελευταίας διετίας στη θέση «4». Βέβαια για να γράψει 27 πόντους στην επίθεση ο Ντεσόν, Παππάς, Ράις και Τζόνσον καθάριζαν στην άμυνα.

Για να ξεκινήσουμε από τα θετικά, η εμφάνιση του Παππά κυρίως στην άμυνα, αλλά και μυαλωμένα στην επίθεση όποτε χρειάστηκε. Εξαιρετικός στη περιφερειακή άμυνα και το μαρκάρισμα «πάνω» στην μπάλα, ουσιαστικός στα υπόλοιπα. Καλώς η κακώς ούτε ο Φριντέτ, ούτε ο Ράουτινς μπορούν να κάνουν κάτι ανάλογο και γίνεται ξεκάθαρο ότι αξίζει τον χρόνο που παίρνει στα δύο τελευταία ματς.  Επίσης το δίδυμο του Έλληνα γκαρντ με τον Ράις κούμπωσε εκπληκτικά και δεν είναι τυχαίο ότι με αυτούς στο παρκέ καθάρισε τη μπουγάδα το τριφύλλι.

Επίσης, ο Ουέσλει Τζόνσον ανταποκρίθηκε και κάλυψε στην άμυνα το κενό του Παπαπέτρου. Μπορεί να έβαλε μόνο πέντε πόντους, αλλά πήρε ριμπάουντ, έκανε –ως συνήθως- τα εντυπωσιακά του κοψίματα και πολλά άλλα που δεν καταγράφονται στη στατιστική, φαίνονται όμως στο μάτι… Την ανοδική του πορεία πιστοποίησε επίσης ο Γιώργος Παπαγιάννης, ενώ ο Γουάλι δικαιούται να λέει ότι αξίζει κάτι παραπάνω από τα έξι λεπτά που του έδωσε ο Πιτίνο.

Από εκεί και πέρα για άλλη μια φορά είδαμε ένα τραγικό δεκάλεπτο καθίζησης. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καν το δεύτερο δεκάλεπτο και απλά παρακολουθούσε τη Ζενίτ να του βάζει 29 πόντους, ενώ ο ίδιος να σημειώνει 16, οι τρεις εκ των οποίων ήταν το τρίποντο του Τόμας από το κέντρο.

Συμπερασματικά, η διακοπή της Ευρωλίγκας είναι βάλσαμο σε αυτό το χρονική περίοδο για τον Παναθηναϊκό που δείχνει ότι έχει θεματάκια να λύσει. Τα σοβαρά ζητήματα είναι η ρόλοι που αυτή τη στιγμή δεν είναι διακριτοί και η χημεία της ομάδας. Ο Πιτίνο έχει δύο εβδομάδες μέχρι το ματς με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ ώστε να δουλέψει με την ομάδα του και να εμφανίσει ένα πειστικό σύνολο στην επανεκκίνηση, όπου ξεκινούν τα δύσκολα και έρχεται η τελική ευθεία της Ευρωλίγκας.

Σε ότι αφορά τώρα την βαθμολογία  θέση ο  Παναθηναϊκός θα ανέβει πάνω από την 6η θέση μόνο αν κάνει υπερβάσεις(δυο νίκες πίσω από ΤΣΣΚΑ και Μακάμπι) και θα υποχωρήσει προς τα κάτω μόνο αν κάνει εγκλήματα…(2 νίκες παραπάνω από την Βαλένθια αλλά υπερτερεί και στην ισοβαθμία, και 3 περισσότερες από Αρμάνι και Φενέρ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ