ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Τζόνσον: «Να βρούμε ισορροπία»

Ο Ουέσλι Τζόνσον στάθηκε στο γεγονός ότι οι πράσινοι γι΄ άλλο ένα ματς είναι αστάθης.

Τζόνσον: «Να βρούμε ισορροπία»

Ο Ουέσλι Τζόνσον μίλησε για το χθεσινό ματς του τριφυλλιού με τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ:

– Αυτό που προκύπτει μετά τη νίκη επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είναι ότι η εύρεση ισορροπίας σε άμυνα και επίθεση είναι το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό;

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.563 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Αυτό ακριβώς είναι, όπως το είπες. Θα πρέπει όλοι στην ομάδα να βρούμε ισορροπία στο παιχνίδι μας και να τη διατηρήσουμε στο υπόλοιπο της σεζόν. Θα έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας, αλλά ο καθένας θα πρέπει να φροντίζει, ώστε να καλύπτει τον συμπαίκτη του και να υπάρχει αυτό το στοιχείο σε κάθε εμφάνιση μας».

– Δεν ήταν λίγες οι φορές στην αναμέτρηση, που έδειξε μερικές από τις αμυντικές ικανότητες σου. «Έδεσες» σε πολλά σημεία την προβληματική άμυνα του Παναθηναϊκού, δείχνοντας ότι η ομάδα έχει ανάγκη αυτές τις εμφανίσεις σου.

«Αντέδρασα και έβγαλα ενέργεια σε πολλά σημεία της αναμέτρησης. Προσπάθησα να αφυπνίσω τους συμπαίκτες μου και να καλύψω όποια κενά υπήρχαν. Αν, πάντως, λειτουργήσουμε σαν ομάδα, τότε μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Πρέπει να το μάθουμε αυτό».

– Τα 20 λάθη που είχατε απέναντι στη Ζενίτ αποτελούν αρνητικό ρεκόρ στην ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, τα λάθη έγιναν απέναντι σε μία ομάδα που είχε απουσίες και δεν ανήκει στις «ισχυρές» της Euroleague.

«Κάναμε πολλά λάθη. Απλά έγιναν… Κάποιες φορές δεν μπορείς να ελέγξεις τη μπάλα. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός και απέναντι στη Ζενίτ έτυχε να κάνουμε τόσα πολλά λάθη, τα οποία ευτυχώς δε μας στοίχησαν».

– Η επίθεση, πάντως, λειτούργησε άψογα. Αυτό ήταν το «κλειδί» της νίκης επί της Ζενίτ και με βασικό όπλο την επίθεση θα πορευτείτε μέχρι το τέλος της σεζόν;

«Γνωρίζουμε ότι σε αυτή την ομάδα όλοι μπορούν να σκοράρουν εύκολα. Η επίθεση είναι το δυνατό μας σημείο. Ωστόσο, πρέπει να βρούμε ρυθμό στην άμυνα αν θέλουμε να σταματήσουμε τους αντιπάλους και κυρίως τις μεγάλες ομάδες που ακολουθούν».

– Με εμφάνιση σαν αυτή απέναντι στη Ζενίτ, ο Παναθηναϊκός μπορεί να στοχεύει σε μία υψηλότερη θέση στην κατάταξη και κυρίως μπορεί να ονειρεύεται τετράδα και πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ;

«Σίγουρα. Πρέπει να εμπνεόμαστε από κάθε αγώνα Ευρωλίγκας ή πρωταθλήματος. Πρέπει να συνεχίσουμε και να έχουμε το μεγάλο στόχο στο μυαλό μας. Ό,τι έγινε, σωστά ή λάθος πρέπει να μένει στα αποδυτήρια και να συνεχίζουμε. Πρέπει να βλέπουμε διαφορετικά το κάθε ματς που ακολουθεί μέχρι να φτάσουμε εκεί που όλοι θέλουμε».

– Έχετε μπροστά σας τώρα ένα μεγάλο break σε πρωτάθλημα και Euroleague. Θεωρείς ότι αυτό το διάστημα αγωνιστικής ξεκούρασης θα σας βοηθήσει να ανασυνταχτείτε και να προετοιμαστείτε για τη δύσκολη συνέχεια;

«Χρειαζόμαστε όλοι την πνευματική και σωματική ξεκούραση. Την έχουμε ανάγκη. Όταν επιστρέψουμε θα δούμε αν μας βγει σε καλό και αν θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για τη συνέχεια».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...