ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Του έλειψε η τόλμη απέναντι στο… κατενάτσιο της ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός των πολλών αλλαγών ήταν καλύτερος από την αμυντική ΑΕΚ, αλλά δεν είχε τόλμη. Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν 1-0 με γκολ του Αραούχο στο 8', είδαν την Ένωση να παίζει... κατενάτσιο και στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Του έλειψε η τόλμη απέναντι στο... κατενάτσιο της ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός των πολλών αλλαγών ήταν καλύτερος από την αμυντική ΑΕΚ, αλλά δεν είχε τόλμη. Οι “πράσινοι” ηττήθηκαν 1-0 με γκολ του Αραούχο στο 8′, είδαν την Ένωση να παίζει… κατενάτσιο και στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με ένα 4-2-3-1 και με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του, κάτι που ήταν αναμενόμενο, αφού ακολουθεί η ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ. Ο Διούδης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα οι Γιόχανσον, Σένκεφελεντ, Πούγγουρας και Χατζηθεοδωρίδης. Στο κέντρο οι Δώνης, Ανουάρ και μπροστά τους ο Μπουζούκης. Στα άκρα ήταν οι Χατζηγιοβάνης, Μπεκ και στην επίθεση ο Καμπετσής.

Το ματς άρχισε με το τριφύλλι να ελέγχει και να απειλεί με σουτ του Χατζηθεοδωρίδη στο 4′, που πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Δώνης σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα είχε την ίδια κατάληξη. Η ΑΕΚ ευτύχησε να σκοράρει και να ανοίξει το σκορ μόλις στο 8′, χάρη στην κλάση του Αραούχο. Ο Αργεντινός πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα πανέμορφο πλασέ, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνιά του Διούδη, ο οποίος έπεσε, αλλά ήταν αδύνατο να κάνει κάτι. Με αυτό το γκολ διαμορφώθηκε το 1-0.

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 100.855 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στα υπόλοιπα λεπτά, η Ένωση έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό, ο οποίος κυκλοφορούσε την μπάλα, ήταν καλά στημένος, αλλά δεν απειλούσε, παρά μόνο με μακρινά σουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν αυτή στο 11′ όταν ο Μπουζούκης σούταρε δυνατά, αλλά ο Μπάρκας με φοβερή επέμβαση στην αριστερή του γωνία απομάκρυνε. Από εκεί και πέρα, το τριφύλλι είχε τον έλεγχο, δίχως, όμως, να μπορεί να πατήσει περιοχή. Η απουσία Κουρμπέλη, Ζαχίντ στη μεσαία γραμμή ήταν φανερή, όπως και του Μακέντα στην επίθεση. Οι “πράσινοι” προσπαθούσαν με μακρινά σουτ να βάλουν δύσκολα στον τερματοφύλακα της γηπεδούχου ομάδας, αλλά δίχως επιτυχία.

Στην επανάληψη, το σκηνικό ήταν ίδιο. Η ΑΕΚ έπαιξε φουλ άμυνα, ο Παναθηναϊκός κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά δεν έβγαζε και φάσεις. Ο Δώνης έβαλε στο παιχνίδι Ζαχίντ και Μακέντα και το τριφύλλι έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για ισοφάριση με τον Χατζηγιοβάνη στο 61′. Ο νεαρός άσος βρέθηκε σε καλό σημείο μέσα από την περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η κατοχή ήταν στα… ύψη για τον Παναθηναϊκό, που μέχρι να φτάσει στην περιοχή της ΑΕΚ έκανε ό, τι ήθελε. Η Ενωση είχε έναν εξαιρετικά παθητικό ρόλο με… φουλ άμυνα. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι πράσινοι είχαν πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, λόγω… ΠΑΟΚ, δεν επέτρεψε στην ομάδα του Γιώργου Δώνη να φτιάξει άλλες φάσεις. Η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 81′ (!) όταν ο Διούδης απομάκρυνε εντυπωσιακά ένα μακρινό σουτ του Κρίστισιτς. Αυτή ήταν και η μοναδική φάση της Ενωσης έπειτα από πάρα πολύ μεγάλο διάστημα.

Το τελικό 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος. Ο Παναθηναϊκός έφυγε από το ΟΑΚΑ με μια… κρύα ήττα έπειτα από ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα. Πλέον, η προσοχή στρέφεται στο σπουδαίο ματς με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...