ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Παίρνει καλό βαθμό παρά την ήττα, την Τετάρτη τα σπουδαία

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ, σε ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί... χθες και στέκεται στην απόλυτη προτεραιότητα που είναι η μεγάλη "μάχη" με τον ΠΑΟΚ.

Παίρνει καλό βαθμό παρά την ήττα, την Τετάρτη τα σπουδαία

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ, σε ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί… χθες και στέκεται στην απόλυτη προτεραιότητα που είναι η μεγάλη “μάχη” με τον ΠΑΟΚ.

*Εξ’ αρχής γνωρίζαμε ότι ο Παναθηναϊκός θα κατέβαινε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ με σοβαρότητα, αλλά και πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του. Οι λόγοι γνωστοί και απολύτως κατανοητοί. Με τέσσερα ντέρμπι σε 10 μέρες, οι πράσινοι δεν ήταν δυνατόν να μην κάνουν ροτέισον στο σημερινό ματς με τον δικέφαλο. Κι αυτό διότι, ακολουθούν τα σπουδαία την Τετάρτη απέναντι στον ΠΑΟΚ, σε μια ρεβάνς που θα κρίνει τα πάντα σε ό, τι έχει να κάνει με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Δικαιολογημένα, λοιπόν, η προτεραιότητα δόθηκε στον αγώνα με τους Θεσσαλονικείς και όχι στο σημερινό.

*Παρά τις πολλές αλλαγές και την απόφαση του Δώνη να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς, η νοοτροπία των παικτών, αλλά και η εμφάνιση παίρνει καλό βαθμό. Ο Παναθηναϊκός σε διάρκεια ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ, με μια βασική διαφορά. Δεν είχε την απαιτούμενη ποιότητα να γίνει απειλητικός απέναντι σε μια Ένωση που μετά το φοβερό γκολ του Αραούχο έστησε… γραμμή μαζινό και αποφάσισε να παίξει έναν εξαιρετικά παθητικό ρόλο με φουλ άμυνα για σχεδόν ένα 90λεπτο. Το τριφύλλι δεν είχε τις απαντήσεις απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων. Έβγαλε κάποιες φάσεις με μακρινά σουτ στο πρώτο ημίχρονο, με κυριότερη αυτή του Μπουζούκη που ανάγκασε τον Μπάρκα να διώξει εντυπωσιακά και είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 60′ όταν το σουτ του Χατζηγιοβάνη μέσα από την περιοχή, πέρασε λίγο έξω.

*Δεν χρειάζεται να σταθούμε περισσότερο στη σημερινή αναμέτρηση. Άλλωστε, μιλάμε για ένα ντέρμπι βαρετό, το οποίο θα ξεχαστεί… χθες. Η ποιότητα του Αραούχο (άπιαστο το πλασέ του), οι πολλές αλλαγές του Παναθηναϊκού, λόγω ΠΑΟΚ, και η απόφαση του Καρέρα να γυρίσει την ομάδα του πολύ πίσω από νωρίς, ήταν και τα στοιχεία που έκριναν το παιχνίδι. Για το τριφύλλι μπαίνει ένα τέλος σε ένα σερί νικών στο πρωτάθλημα, αλλά δεν κρίνεται και τίποτα. Προφανώς και κανείς δε συμβιβάζεται με ήττα στο πράσινο στρατόπεδο. Ολοι, όμως, γνωρίζουμε την ιδιαιτερότητα αυτών των 10 ημερών…

*Πλέον, ακολουθεί η πολύ μεγάλη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. Αυτή ήταν και αυτή παραμένει η μεγάλη προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό. Προφανώς και ο δικέφαλος του βορρά είναι το απόλυτο φαβορί. Ηταν πριν από το ματς της Τούμπας, λόγω ποιότητας, έγινε ακόμη περισσότερο μετά το 2-0 του πρώτου ματς. Ομως, το τριφύλλι είναι αναγκασμένο, αλλά και αποφασισμένο να παλέψει και να τα δώσει όλα για μια μεγάλη ανατροπή. Το έργο δε θα είναι καθόλου εύκολο. Παρ’ όλα αυτά, τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο. Ο κόσμος πρέπει να κάνει το χρέος του και να δώσει δυναμικό “παρών” την Τετάρτη. Τα υπόλοιπα, θα τα δούμε στο γήπεδο από τους ποδοσφαιριστές.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ