ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Έδειξε πως είναι καλύτερος αλλά είχε αλλού το μυαλό του

Χωρίς πέντε βασικούς ποδοσφαιριστές, με… ελεγχόμενο rotation και με το μυαλό περισσότερο στον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός έχασε… κατά λάθος από την ΑΕΚ. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Έδειξε πως είναι καλύτερος αλλά είχε αλλού το μυαλό του

Πέρασαν πέντε παιχνίδια με συνεχόμενες νίκες και μάλιστα δίχως να δεχτεί γκολ, για να έρθει η ήττα για τον Παναθηναϊκό. Είχαν προηγηθεί πριν από την ΑΕΚ το 3-0 με τον Πανιώνιο, το 1-0 στην Ξάνθη, το 3-0 με τον Ατρόμητο, το 2-0 στη Λάρισα και το 2-0 επί του ΠΑΟΚ. Πέντε νίκες με 11-0 στα γκολ. Μια καταπληκτική πορεία του τελευταίου μήνα, μια πορεία που έφερε τους «πράσινους» και μαθηματικά εντός πλέι οφ και τους έδωσε τη φιλοδοξία να κοιτάζουν προς την τρίτη θέση.

Θα έχουν την ευκαιρία να τη διεκδικήσουν στα πλέι οφ, αλλά μέχρι τότε υπάρχει αρκετός δρόμος. Τρία ματς ακόμα για το φινάλε της κανονικής περιόδου, που ο Παναθηναϊκός οφείλει να τα πάρει και ένα μεγάλο παιχνίδι στο Κύπελλο το βράδυ της Τετάρτης, με την ελπίδα να γίνουν περισσότερα.

Στο ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός όχι μόνο έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει την τρίτη θέση, αλλά απέδειξε πως είναι καλύτερος από την αντίπαλό του. Με τον Κουρμπέλη να μην αγωνίζεται καθόλου, τον Χατζηγιοβάνη να παίζει μια ώρα και όχι σε υψηλή ένταση, τους Ζαχίντ, Μακέντα και Νάγκι να έρχονται απ’ τον πάγκο στο τελευταίο ημίωρο και τον Ινσούα στα… πιτς, ο Παναθηναϊκός δεν έχασε τη συνοχή του.

Όσο έχω εσένα Κώστα Σλούκα, δεν φοβάμαι κανέναν
Όσο έχω εσένα Κώστα Σλούκα, δεν φοβάμαι κανέναν 938 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έκανε το παιχνίδι που του αρέσει, δηλαδή να έχει συντριπτική κατοχή μπάλας, προσπάθησε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να φανεί απειλητική. Έχασε το ματς γιατί δεν έβγαλε την απαιτούμενη ένταση σε όλο το ματς και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και γιατί ο Αραούχο απέδειξε πόσο σπουδαίος φορ είναι με το καταπληκτικό τελείωμα στη φάση του 8ου λεπτού.

Ήταν φανερό πως οι παίκτες είχαν το μυαλό τους περισσότερο στο ματς της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ, που για εκείνους είναι το παιχνίδι της χρονιάς. Έστω και αν οι πιθανότητες πρόκρισης είναι λίγες.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ θα δούμε μια… κανονική ενδεκάδα, με βασικούς τους Ζαχίντ, Μακέντα και Νάγκι, με τον Κουρμπέλη να επιστρέφει για να προσφέρει τα τρεξίματα που χρειάζονται και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει ο Ινσούα. Η παρουσία του θα κρίνει πολλά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...