Ήταν ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα. Οχι γιατί είναι… ευχάριστο να χάνεις από την ΑΕΚ αλλά γι’ αυτό που προηγήθηκε και γι’ αυτό που ακολουθεί. Ο Δώνης ψήφισε ξεκάθαρα «Κύπελλο» και εδώ που τα λέμε δεν έχει κι άδικο. Και 1% πιθανότητες πρόκρισης να έχεις (που φυσικά υπάρχουν παραπάνω) πρέπει να τις εξαντλήσεις γιατί είναι διαφορετικό ένα ματς που διεκδικείς τίτλο και άλλο ένα που παίζεις απλά για το γόητρο.

Εχοντας να αντιμετωπίσει μέσα σε δέκα μέρες τρεις φορές τον ΠΑΟΚ και μία την ΑΕΚ ο προπονητής του τριφυλλιού έπρεπε να φρεσκάρει την ομάδα και επέλεξε το λιγότερο σημαντικό παιχνίδι για να το κάνει. Χωρίς Μακέντα, Ζαχίντ, Ινσούα, Κουρμπέλη και Νάγκι ο Παναθηναϊκός υστερούσε εμφανώς στην ποιότητα και σε συνδυασμό με το ταμπούρι αλά… Σούλη Παπαδόπουλου της ΑΕΚ δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τη δημιουργία. Ακόμη και έτσι πάντως η εικόνα ήταν αξιοπρεπής, η συνοχή δεν χάθηκε και αν δεν υπήρχε αυτό το απίστευτο γκολ του Αραούχο (στον οποίο πάντως πήγε χαλαρά ο Πούγγουρας) δύσκολα θα έχανες.

Όλα τα λεφτά λοιπόν είναι το παιχνίδι της Τετάρτης γι’ αυτό και ο Παναθηναϊκός πήγε στη λογική του ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Το 2-0 έχει δώσει ισχυρότατο προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, πλην όμως οι πράσινοι έχουν δείξει ότι σε αυτά τα παιχνίδια ποτέ δεν πρέπει να τους ξεγράφεις.

Στην προσπάθειά τους αυτή θα έχουν για όπλο τους και τον κόσμο ο οποίος αναμένεται να πάει μαζικά στο ΟΑΚΑ. Πιθανότατα θα είναι λιγότεροι σε σχέση με τον αγώνα του πρωταθλήματος, πλην όμως θα υπάρχει παλμός καθώς ο τρόπος με τον οποίο έχασες στην Τούμπα αλλά και ο βιασμός της λογικής που ακολούθησε έχουν κρατήσει τη συσπείρωση των οπαδών σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Για μια ακόμη φορά πάντως ο Περέιρα κάνει τα… δικά του, ξέροντας προφανώς ότι είναι και για να φεύγει. Βάζει έναν παντελώς άπειρο διαιτητή που καμία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να σου προσφέρει. ΟΚ, ο Παναθηναϊκός είναι υπέρμαχος και για το βαρ και για τις ξένες σφυρίχτρες αλλά να υπάρχει και ένα επίπεδο ρε αδερφέ. Και το λέει μια ομάδα συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια αυτή παρότι της πήραν το σκαλπ σε Καραϊσκάκη και Τούμπα.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου