ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Παναθηναϊκός: Ο θρυλικός «πράσινος» Κώστας Τσικλητήρας

107 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον χαμό του πρώτου τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού ,του μεγάλου Κώστα Τσικλητήρα και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τον σπουδαίο αθλητή με το «πράσινο» βιογραφικό.

Παναθηναϊκός: Ο θρυλικός «πράσινος» Κώστας Τσικλητήρας

107 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον χαμό του πρώτου τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού ,του μεγάλου Κώστα Τσικλητήρα και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τον σπουδαίο αθλητή με το «πράσινο» βιογραφικό.

Ο πανελληνιονίκης και παγκόσμιος ρέκορντμαν που υπερασπιζόταν την εστία του «τριφυλλιού» βρέθηκε στη πρώτη γραμμή των χαρακωμάτων στους Βαλκανικούς πολέμους και αρνήθηκε να έχει καλύτερη μεταχείριση  από τους υπόλοιπους Έλληνες στρατιώτες.

Δυστυχώς ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής προσεβλήθη από μηνιγγίτιδα και άφησε τη τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 25 ετών.

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.298 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο «άσος» από την Πύλο ήταν έναν η «κολόνα» της ομάδας του Γιώργου Καλαφάτη από την πρώτη στιγμή και είναι χαρακτηριστικό ότι το όνομα του υπάρχει στην ιστορία του συλλόγου από τις αρχές. Συγκεκριμένα ήταν 11 Μαΐου του 1908 στο πρώτο ματς του συλλόγου, το οικογενειακό διπλό, όπου οι βασικοί συνέτριψαν τους αναπληρωματικούς με 7-0. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας Ακρόπολις  που ανέφερε

«Χθες περί ώραν 5.30 εγένοντο τα εγκαίνια του αρτισυστάτου ποδοσφαιρικού συλλόγου εις το παρά την οδόν Πατησίων αγκητήριόν του. Τα εγκαίνια εγένοντο με ένα παιχνίδι ποδοσφαιρίσεως, εις το οποίον το πρώτο κτύπημα της σφαίρας έδωκεν ο γραμματεύς της Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Λάμπρος. Οι παίκται, οι οποίοι ήσαν εκ των μελών του αρτισυστάτου συλλόγου, εφόρουν οι μεν της μιας ομάδος λευκά, οι δε της άλλης κόκκινα. Η ομάς των λευκών αποτελείτο από τους Κ.Τσικλητήραν, Δ.Παππάν, Σ.Χατζηζαφειρίου, Κ.Γουλιμήν, Δ.Βλαχόπουλον, Κ.Κάμπελ, Σ.Ρολάνδον, Γ.Καλαφάτη, Μαυριδόπουλον και Καινάρον…». Από κει και πέρα ήταν εκ των βασικών παικτών της ομάδας από τον Φεβρουάριο του 1908 μέχρι και τις αρχές του 1912.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.