Την απόλυτη ανατροπή με την άρση της ποινής αποκλεισμού του Παναθηναϊκού από τις διοργανώσεις της UEFA, προσπαθεί να πετύχει ο Γιάννης Αλαφούζος! Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ταξίδεψε πριν από 15 μέρες στη Νιόν της Ελβετίας και συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για το συγκεκριμένο σκοπό.

Ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες του παρουσίασαν στους αξιωματούχους της UEFA τον εξορθολογισμό των οικονομικών στοιχείων της εταιρίας και την προοπτική για την πλήρη εξυγίανση της. Ο Αλαφούζος δεσμεύτηκε ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να παρεκκλίνει ξανά από τη συνετή πολιτική, θα αποφύγει τις σπατάλες της προηγούμενης τριετίας και θα τηρήσει με προσήλωση το Financial Fair Play.

Οι παράγοντες του Financial Control Panel, με τους οποίους συνομίλησαν ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες του, άκουσαν με προσοχή τα «πράσινα» επιχειρήματα και θα αναψηλαφήσουν την υπόθεση. Υπό άλλες προϋποθέσεις, το ταξίδι του Αλαφούζου στη Νιόν θα ήταν χαμένος χρόνος, όμως οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί.

Πόσες ελπίδες υπάρχουν; Σύμφωνα με τον Σοφοκλή Πιλάβιο και όσα είπε πρόσφατα, ο Παναθηναϊκός έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να αλλάξει την κατάσταση και να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη. Όμως η UEFA είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν… χαρίζεται εύκολα. Γι’ αυτό πρέπει να διατηρούμε χαμηλά τον πήχη και να μην περιμένουμε πολλά στην προκειμένη περίπτωση, παρά την προσπάθεια του Αλαφούζου.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου