ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 81-88

Με Παπαπέτρου και άγχος πέρασε από το Αλεξάνδρειο – Αγωνία για Ουάιλι και Τόμας

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την έδρα του Άρη επικρατώντας 88-81 με αρκετό άγχος και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιωάννη Παπαπέτρου (21 π.) κατάφερε να πάρει τη 16η νίκη του στο πρωτάθλημα της Basket League.

Με Παπαπέτρου και άγχος πέρασε από το Αλεξάνδρειο - Αγωνία για Ουάιλι και Τόμας

Το ματς

Με όρεξη και αρκετή διάθεση ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι «πράσινοι», που στις αρχές του πρώτου δεκαλέπτου ξεδίπλωσαν τις ικανότητές τους στο παρκέ του Αλεξάνδρειου καταφέρνοντας με αρκετή ευκολία να ξεφύγουν στο σκορ με 10-0 με εκφραστές τους Καλάθη, Φριντέτ και Παπαπέτρου. Ο γηπεδούχος Άρης έμεινε χωρίς σκορ για περισσότερα από τρία λεπτά, αλλά με τον πρώην «πράσινο» Μποχωρίδη κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ 8-16 ακριβώς στα μισά του δεκαλέπτου.

Οι «πράσινοι» συνέχιζαν να χτυπούν τις αδυναμίες του Άρη στον αιφνιδιασμό και με τον Παπαπέτρου έφτασαν στο 10-19, με τον Μποχωρίδη να σκοράρει από την πλευρά των γηπεδούχων από την περιφέρεια για το 13-19. Η διαφορά παρέμενε σταθερά στους 8 πόντους, παρά τις όποιες προσπάθειες των γηπεδούχων, αφού οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο με τις εμπειρία τους κατάφερναν να βρουν τρόπο για να έρχονται σε επαφή με το καλάθι. Με δύο καλάθια των Μποχωρίδη και Φιτσπάτρικ ο Άρης μείωσε 23-27, αλλά ένα ζευγάρι βολών από τον Παππά για τους «πράσινους» έφερε σκορ δεκαλέπτου 23-29.

Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Ντραγκίσεβιτς, ο Άρης μείωσε σε 27-31, αλλά ο Ράις με ωραία ενέργεια σημείωσε το 29-33 στο 12′ της αναμέτρησης. Με Παπαπέτρου στον αιφνιδιασμό, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να βρίσκει σκορ για το 29-35. Ο Άρης παρά τα προβλήματα αγωνιστικά και μη, παρέμενε μαχητικός και έβαζε δύσκολα στο «τριφύλλι», μειώνοντας τη διαφορά στους τρεις (34-37).

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.805 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μάλιστα οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού, μείωσαν στον πόντο (39-40), αλλά ένα εύστοχο ζευγάρι βολών από τον Τόμας, ξανάφερε το +3 (39-42). Μια εύστοχη βολή του Γκετσεβίτσιους έφερε το (40-42), με τους «πράσινους» να παραμένουν άστοχοι από την περιφέρεια με τα άστοχα τρίποντα των Ράουτινς και Μήτογλου. Οι παίκτες και των δύο ομάδων λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου πήγαιναν στις βολές, αφού είχαν συμπληρωθεί τα ομαδικά φάουλ και ο πιο εύστοχος Παναθηναϊκός με τον Καλάθη, έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος, με σκορ 42-47.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πάτησε το πόδι στο… γκάζι και μέσα σε δύο λεπτά κατάφερε με τους Φριντέτ και Παπαπέτρου να ξεφύγει 48-59 κάνοντας τη διαφορά διψήφια μετά από το πρώτο δεκάλεπτο και το εκρηκτικό ξεκίνημα. Ένα εντυπωσιακό κάρφωμα από τον Μόρις για τον Άρη μείωσε πρόσκαιρα 50-59, αλλά και πάλι το «τριφύλλι» με τον Τόμας ανέβασε το σκορ σε 50-61 και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σε 52-63, ακριβώς στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, σε μια φάση που ζήτησε και αλλαγή λόγω ενός προβλήματος στη μέση.

Συνεχόμενα καλάθια και για τις δύο ομάδες, έφεραν το σκορ 61-67, με τον Άρη να παραμένει ανταγωνιστικός και τον Παναθηναϊκό όποτε νιώθει απειλή να βρίσκει σκορ με Παπαγιάννη και Μήτογλου για το 61-69 στο 28′ της αναμέτρησης. Το ματς έγινε σκληρό, με τις μάχες κάτω από τα καλάθια να είναι αρκετές και τους Μήτογλου και Ράις να σκοράρουν για το 62-74, σκορ με το οποίο έληξε το τρίτο δεκάλεπτο.

Το τρίποντο του Παπαπέτρου έφερε το 62-77 στο ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου, με τον Άρη να απαντά με μικρό σερί 4-0 για το 66-77. Ένα ωραίο καλάθι από τον Μόρις εκ μέρους των γηπεδούχων έκανε το 68-79, με τον Άρη να έχει ευκαιρίες και για περαιτέρω μείωση του σκορ αλλά να τις σπαταλά. Ο Παπαπέτρου έφερε το 68-82 και το +14 για τον Παναθηναϊκό με τρεις συνεχόμενους πόντους. Με ένα καλάθι από τον κορυφαίο του Άρη, Λευτέρη Μποχωρίδη, δημιούργησε το 70-82, για να έρθει ο Μιλόσεβιτς να σκοράρει εκ νέου για το 74-82. Στο μικρό σερί του Άρη έδωσε συνέχεια ο Φιτσπάτρικ για το 74-82, με τον Ουάιλι να αποχωρεί από το ματς με διάστρεμμα και να προσθέτει επιπλέον πρόβλημα στον Πιτίνο. Ένα καλάθι ακόμα από τον Μιλόσεβιτς μείωσε στους 6 τη διαφορά 76-82, με τον Παναθηναϊκό να θέλει να βρει σκορ, καθώς βλέπει τους γηπεδούχους να τον πλησιάζουν απειλητικά.

Με σημαντικό καλάθι του Παπαγιάννη ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το ύψος και τον όγκο του, το «τριφύλλι» βρήκε σκορ 76-84, αλλά ο Μποχωρίδης ξανά κέρδισε τις μάχες και σκόραρε για το 78-84. Το 80-84 το σημείωσε ο Ντραγκίσεβιτς παίρνοντας το επιθετικό ριμπάουντ ανάμεσα σε Μήτογλου και Παπαγιάννη.

Ο Νικ Καλάθης επέστρεψε μετά από ώρα στο παρκέ και σκόραρε για το 80-86 με τον Άρη να πηγαίνει στις βολές με τον Γκετσεβίτσιους σε κρίσιμο σημείο του ματς και να σκοράρει σε μια για το 81-86. Ένα καλάθι από τον Παπαπέτρου, έφερε το +7 για τον Παναθηναϊκό (81-88) και κάπου εκεί όλα έλαβαν τέλος, με το «τριφύλλι» να φεύγει με τη νίκη από τη Θεσσαλονίκη και να στρέφει το βλέμμα του στην αναμέτρηση της Παρασκευής κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα: 23-29, 42-47, 62-74, 81-88.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.